Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Tatoma consigue el reconocimiento de FIMA por la suspensión delantera del mezclador autopropulsado MSB-30
La solució tècnica es basa a sustentar l'eix davanter sobre quatre tirants tensors amb extrems a ròtula

Tatoma aconsegueix el reconeixement de FIMA per la suspensió davantera del mesclador autopropulsado MSB-30

Redacció Interempresas01/03/2012

1 de març de 2012

Enginyeria i Muntatges Montsó, sota la marca Tatoma, es va presentar en FIMA 2012 amb una 'Novetat Tècnica' sota el braç, concretament per la solució adoptada per resoldre la suspensió davantera de la màquina del seu propi disseny i fabricació MBS-30, mesclador autopropulsado, de 30 metres cúbics de capacitat, l'objecte de la qual és la recollida, picat, barreja i distribució de productes alimentosos per a animals bovins estabulados.
Ja en si mateixa una màquina autopropulsada d'aquesta capacitat, 30 metres cúbics, és una novetat, ja que només en els últims anys i desenvolupades per molt pocs fabricadors, existeixen aquest tipus de màquines al mercat. Gràcies a elles es racionalitzen els recursos necessaris per a l'alimentació del bestiar boví, obtenint-se com resultat una molt bona homogenización del producte que serveix d'aliment al bestiar i un estalvi de costos tant en temps com en combustible per a l'empresari ramader. Aquestes màquines estan especialment concebudes per ser utilitzades en parcs o granges de gran grandària gràcies a la seva capacitat per repartir de l'ordre de 200 racions en un sol procés de barreja i repartiment.

La màquina va sustentada sobre tres eixos, un davanter amb suspensió hidràulica i dos darreres amb suspensió tàndem de ballestes. A més incorpora adreça en el primer i tercer eix de tal forma que està dotada d'una maniobrabilitat excel·lent, aconseguint radis de gir només possibles en màquines de menor capacitat amb dos eixos.

Imagen
La solució tècnica presentada com a novetat per a la suspensió davantera es basa a sustentar l'eix davanter sobre quatre tirants tensors amb extrems a ròtula, que fan que el moviment de l'eix sigui solament de translació i a suspendre-ho de dos cilindres hidràulics connectats entre si per encreuament de càmeres i connectats tots dos dues a sengles acumuladors de bufeta amb nitrogen, aconseguint-se d'una banda un sistema moll –amortidor per a cada roda– i d'altra banda, l'efecte d'una barra estabilitzadora que evita el balanceig lateral dels elements suspesos en la part davantera. Gràcies a aquest tipus de suspensió s'aconsegueix un encreuament entre el pont davanter i els darreres de l'ordre de 300 mm. que permet l'adaptació de la màquina a terrenys accidentats.
Els directius de Tatoma van posar al costat de la presidenta d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi, després de rebre el premi Novetat Tècnica...
Els directius de Tatoma van posar al costat de la presidenta d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi, després de rebre el premi Novetat Tècnica.
Entrevista a Fernando Torres, gerent de Tatoma

-El Grup Tatoma ha vist recompensada la seva labor en FIMA amb un Premi ‘Novetat Tècnica’ per la suspensió hidràulica davantera del seu mesclador de pinsos autopropulsado MBS-30. Què ha significat per a vostès aquest reconeixement?

És la quarta vegada que ens premien en el concurs de Novetats Tècniques en FIMA, però ha estat la vegada que més repercussió ha tingut en tots els àmbits. Per a la nostra empresa és un estímul que ens permet millorar cada dia el nostre desenvolupament i un reconeixement a l'esforç que realitza tot l'equip humà. En FIMA 1996 rebem el premi pel nostre remolc horitzontal d'una infinitat; en el 2000 per una màquina per picar palla amb martells; en 2002 per una suspensió pneumàtica en autopropulsado, i finalment aquest any per la suspensió hidràulica en autopropulsado.

- Una suspensió hidràulica amb reconeixement, però, què significa exactament per a l'agricultor i el ramader aquesta novetat?

Per als nostres clients pot suposar una millora substancial en les seves futures màquines, una solució tècnica més fiable, més econòmica i en general una optimització dels recursos.

- Al mercat de la maquinària agrícola, i més per a fabricants d'inferior grandària, la innovació és l'única forma de resultar competitius?

La grandària de les empreses està en funció de la dimensió de cada mercat, pel motiu del qual cada empresa ha de buscar el seu nínxol de mercat, procurant donar resposta al mateix, sense perdre la seva capacitat d'innovació i sense deixar de ser competitiu. És fonamental el diferenciar-se dels seus competidors, per poder créixer en quota i en rendibilitat.

- En quina nous projectes i màquines treballa el Grup Tatoma?

Nostra empresa ha estat premiada en una màquina de 30 m3 autopropulsada, pensant en les ramaderies de més d'1.500 vaques, la qual cosa ens permet donar resposta a mercats en l'exterior molt importants i amb un producte que no fabriquen la majoria dels nostres competidors. Estem millorant la gamma d'autopropulsadas verticals de dues sinfines per a gamma mitjana entre 20 a 26 m3 i els de una infinitat més petits de 12 i 14 m3. Tampoc ens oblidem d'altres sectors, com el de les energies renovables.

- Quin balanç fan de la seva assistència a una FIMA 2012 que s'ha qualificat ja de ‘edició rècord’?

La resposta ha estat molt important en nombre de visitants i de clients interessats en les nostres màquines, però el més significatiu com a resum, és que els visitants no s'han acordat de la crisi, la qual cosa és molt gratificant en aquest moment. El balanç general ha estat molt positiu.

Empreses o entitats relacionades

Tatoma - Ingeniería y Montajes Monzón, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades