Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Curso de producción de biogás y gestión de deyecciones ganaderas en Lleida

Curs de producció de biogàs i gestió de dejeccions ramaderes a Lleida

14/10/2010

14 octubre 2010

La producció de biogàs mitjançant digestió anaeròbia i el posterior aprofitament energètic ha demostrat ser un dels mètodes més efectius per a la mitigació de les emissions de gasos d'efecte hivernacle en el sector ramader, contribuint així mateix a la producció d'energia renovable.

Per les seves característiques, és un procés clau en el marc de les pràctiques de gestió de dejeccions ramaderes, però la baixa productivitat d'aquestes fan recomanable la codigestió, és a dir, la digestió anaeròbica conjunta amb altres tipus de residus orgànics. Aquest curs teòric-pràctic, que tindrà lloc el proper mes de novembre a les instal·lacions de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Agrònoms de Lleida, té la finalitat de formar en les bases del procés de digestió anaeròbia i codigestió, així com en les eines de gestió de les dejeccions i dels productes de la digestió.

Es tracta d'un curs dirigit a llicenciats, enginyers i tot aquell personal tècnic involucrat en la gestió de residus, generadors de residus orgànics, empreses agroramaderes o pesqueres, entitats governamentals relacionades amb el tractament de residus, amb la generació energètica a partir de bioderivados, tècniques mediambientals, i fabricant si distribuïdors de tecnologia relativa a la generació de biogàs i tractament de dejeccions. Sota la direcció acadèmica de Xavier Flotats, director del Giro, i coordinat per Joaquim Balcells de la UdL, l'objectiu del curos és la formació integral sobre la producció de biogàs a partir de diferents subproductes orgànics i dejeccions ramaderes.

Durant les sessions s'abordaran:

1. L'emissió entèrica de gasos amb efecte hivernacle

2. La caracterització de residus

3. La fermentació anaeròbia

4. El tractament i ús fertilitzant de subproductes orgànics

5. Aspectes de gestió

Per a més informació Tel: 973 703382 o e-mail: formaciocontinua@ice.UdL.cat

Empreses o entitats relacionades

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades