Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Valtra N101, primera incursión de Agco en la gama de tractores accionados con biogás
Assaigs a Suècia mostren que és possible unir combustibles biodegradables i fòssils en maquinària per al camp

Valtra N101, primera incursió de AGCO en la gamma de tractors accionats amb biogàs

Redacció Interempreses30/06/2010

30 juny 2010

"És possible posar a treballar junts combustibles biodegradables i fòssils en aplicacions del món real", afirma Martin Richenhagen, president, gerent i conseller delegat de AGCO . Així ho demostren els assaigs que l'empresa AGCO porta a terme a Suècia, en el model Valtra N101. Sense necessitat de modificar el motor dièsel original, es pot generar entre un 70 i un 80% de l'energia amb biogàs.
 El model Valtra N101, marca de AGCO i AGCO Sisu Power, pot funcionar a base de biogàs o gasoil

El model Valtra N101, marca de AGCO i AGCO Sisu Power, pot funcionar a base de biogàs o gasoil.

Des d'Agco, distribuïdor i fabricant internacional de maquinària agrícola, s'investiga per fer realitat el que fins avui suposava una utopia: el llançament de tractors accionats per Biogàs. Suècia és l'escenari en el qual l'empresa duu a terme les primeres proves de la incorporació d'aquest combustible a un dels models d'una de les seves representades: el Valtra N101. “El desenvolupament del tractor i generador de Biogàs demostra el desig d'Agco de crear solucions que permetin l'ús eficient de recursos naturals renovables” , ha declarat sobre aquest tema Martin Richenhagen, president, gerent i conseller delegat d'Agco. Tal dit tal fet, sense realitzar cap canvi en el motor diésel originari, es produeix entre un 70 i un 80% de l'energia amb biogàs. El motor amb doble combustible funciona com un motor diésel. El gas s'injecta amb l'aire de l'admissió i la combustió ocorre quan una petita quantitat de gasoil s'injecta al cilindre. En el cas de no disposar de biogàs, el motor pot funcionar totalment amb gasoil.

Tecnologia d'avantguarda per optimitzar l'ús de gasoil i / o biogàs

Amb una potència de 110 CV, el tractor Valtra N101 està equipat amb carregador frontal, enganxament davanter i TDF davantera. Aquest equip s'ha concebut com un tractor polivalent per a explotacions, serveis municipals i contractistes que tenen la possibilitat de proveir biogàs en el seu lloc de treball. Els cilindres de biogàs se situen en una ubicació segura en el costat dret del bastidor, tenint en compte que el procés s'ha dissenyat segons les normes europees d'homologació de vehicles. En el primer model de prova, la capacitat de biogàs és de 170 litres, que a una pressió de 200 bar es correspon amb aproximadament 30 litres de gasoil. A un ritme d'activitat normal, aquesta quantitat és suficient per completar entre tres i quatre hores de treball. "S'ha utilitzat tecnologia punta-explica Jari Rautjärvi, director gerent de Valtra-en el tractor Valtra de biogàs. Tant el sistema d'injecció dièsel com el de gas tenen la seva pròpia rampa comuna controlada electrònicament, el que permet optimitzar la relació gasoil / biogàs ".

"S'ha utilitzat tecnologia punta. Tant el sistema d'injecció dièsel com el de gas tenen la seva pròpia rampa comuna controlada electrònicament, el que permet optimitzar la relació gasoil / biogàs "

La unitat de demostració va ser desenvolupada per Valtra en col·laboració amb Afcon Oy, Alt-Control Oy, RAP Clean Air Systems, la Universitat de Ciències Aplicades de Turku i Ecocat Group. En el projecte també es va implicar la companyia germana de Valtra, AGCO Sisu Power Genpowex. Aquesta última va contribuir a desenvolupar un generador de doble combustible que s'exhibeix, també, la fira agrícola Borgeby Fältdagar. Des del principi, els socis de Valtra en el disseny d'aquesta tecnologia han estat Biogas Syd i Lantmannen Maskin. De moment, aquest tractor se sotmetrà a més proves en Skåne, mentre que el laboratori de motors seguirà amb el desenvolupament del motor de doble combustible. "La tecnologia innovadora de AGCO també aconsegueix beneficis ambientals. Les nostres solucions en transmissions i motors redueixen les emissions i els sorolls, alhora que milloren l'eficiència energètica ", valora Martin Richenhagen. Com a curiositat, AGCO ha estat recentment seleccionada pel departament d'Energia dels Estats Units per a la recollida i transport eficient de biomassa a les instal·lacions de producció de biocombustibles. Això subscriu el compromís de l'empresa en aportar innovacions que contribueixin a un camp més competitiu i, al mateix temps, més sostenible.

El nou tractor de biogàs de Valtra és una prova que innovació i sostenibilitat no unides
El nou tractor de biogàs de Valtra és una prova que innovació i sostenibilitat no unides.
Valtra redueix la seva petjada de carboni juntament amb DHL

Entre agost i finals de l'any passat, Valtra va aconseguir reduir les emissions de diòxid de carboni generades en els seus enviaments de paqueteria en un total de 270,16 tones. Una reducció que es va aconseguir en col·laboració amb la companyia logística DHL. Valtra és el primer client industrial d'importància que ha participat en el servei 'GoGreen' (fes-te verd) de DHL, un dels socis logístics més importants d'aquest fabricant i distribuïdor de maquinària agrícola. "Tenim la intenció de seguir participant en aquest programa, ja que els primers cinc mesos ens han demostrat quant es pot aconseguir en termes de reducció d'emissions de diòxid de carboni. El programa inclou tots els serveis de paqueteria Express que DHL presta a Valtra, principalment subministrament de recanvis. A més, Valtra utilitza els serveis de DHL per al transport de contenidors, lliuraments de tractors i magatzem, "va declarar sobre això, Matti Salminen, gerent de logística a Valtra.

El servei GoGreen redueix les emissions de diòxid de carboni planejant de forma eficient les rutes i serveis logístics. A més, les emissions de diòxid de carboni que es generen es compensen plantant arbres ia través d'altres projectes. El passat 9 de juny, les dues companyies van plantar arbres que actuaran com a embornals de diòxid de carboni en un recinte de propietat estatal situada a Padasjoki, Finlàndia. Segons els càlculs, un sol arbre atrapa 20 quilos de diòxid de carboni a l'any. O el que és el mateix, 1.000 quilos al llarg d'una vida estimada de 50 anys. Aquests projectes de compensació compleixen amb el protocol de Kyoto.

El director de Vendes i Màrqueting de DHL, Peter Ervasalo, el director de Logística de Suport a clients de Valtra...
El director de Vendes i Màrqueting de DHL, Peter Ervasalo, el director de Logística de Suport a clients de Valtra, Janne Pakarinen i el director de Logística de Fabricació de Valtra, Matti Salminen planten pins a Padasjoki, Finlàndia, el 9 de juny.

Empreses o entitats relacionades

Valtra - (Agco Iberia, S.A.)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades