Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La campaña 'El jamón serrano y sus amigos' difunde las bondades del mismo entre niños de cinco provincias manchegas

La campanya 'El pernil serrà i els seus amics' difon les bondats d'aquest entre nens de cinc províncies manxegues

15/04/2010

15 abril 2010

El passat 8 d'abril, el conseller d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la JCCM, José Luis Martínez Guijarro, va presentar la campanya 'El pernil Serrano de la Manxa i els seus amics', que es durà a terme en centres escolars de les cinc províncies manxegues. La campanya, desenvolupada per la Fundació del Pernil Serrano amb el suport de la Conselleria d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la JCCM, té com a objectiu la difusió de les bondats nutricionals i gastronòmiques d'aquest aliment, així com la possibilitat d'incloure productes tradicionals de la regió, com el pernil serrà, entre els escolars. Durant un mes, des del 12 d'abril al 15 de maig, la campanya s'acostarà, a través de tallers nutricionals, a uns 2.500 nens de les cinc províncies castellà-manxegues, amb edats compreses entre els 8 i els 11 anys.
Per a la selecció de les dietistes que dirigiran aquests tallers s'ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Dietistes Nutricionistes de Castella-la Manxa (Condicam).

El ràpid creixement de l'obesitat entre el públic infantil, situa Espanya al capdavant d'Europa, en relació amb aquest problema. Així es posa de manifest la importància d'explicar als nens els aspectes més importants de la nutrició i de donar-los a conèixer aliments tradicionals, en aquest cas el pernil serrà. Aquest producte alimentari aporta tant proteïnes necessàries per al desenvolupament muscular dels nens com zinc, indispensable per a un correcte desenvolupament intel·lectual, ferro, que prevé l'aparició d'anèmies, i vitamines del grup B.

Després del seu pas per Albacete, la campanya es desenvoluparà en diferents localitats de Conca, Ciudad Real, Guadalajara i Toledo. Fins al proper 15 de maig, es visitaran 21 centres escolars de la comunitat autònoma. Aquesta actuació s'emmarca dins el Pla de Promoció de Productes Agroalimentaris de Qualitat Diferenciada de la JCCM. Castella-la Manxa és la comunitat autònoma que més pernil serrà produeix, un 30% del total.

Empreses o entitats relacionades

Fundación del Jamón Serrano

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades