Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La influencia de la ganadería española en el cambio climático es la mitad de lo que fija la Fao

La influència de la ramaderia espanyola en el canvi climàtic és la meitat del que fixa la Fao

17/09/2009

17 setembre 2009

Un estudi presentat en el marc de la Fira Ramadera de Lorca (Sepor) mostra que l'impacte de les explotacions ramaderes espanyoles en el canvi climàtic es limita a la meitat de les emissions de CO 2, que estableix la FAO a nivell mundial. El director general de Fòrum Interalimentario, José Ignacio Arranz, va justificar els motius que van portar a la realització d'aquesta anàlisi: "La necessitat de disposar d'unes dades reals i rigorosos sobre la situació i sortir al pas dels missatges contra el consum de carn amagats en una suposada defensa del medi ambient ". Durant la seva intervenció, Arranz va destacar algunes dades d'interès per als assistents al certamen, com la distribució dels sectors ramaders. Així, el sector porcí té el 90% del cens en explotacions intensives, mentre que el 80% del cens d'oví i cabrum està en explotacions extensives, excepte el que es dedica a la producció de llet.

El portaveu del Fòrum Interalimentario també ha destacat que, comparat amb sectors, el ramader emet 2,7 vegades menys que el transport, 1,7 vegades menys que la indústria manufacturera i 2,9 vegades menys que el sector energètic. "Malgrat els bons resultats no podem ser complaents i el mateix estudi apunta accions que permetrien reduir encara més aquestes emissions a l'atmosfera. Per exemple, una major informació i sensibilització del ramader que ja aplica mètodes que es reflecteixen en el resultat de l'estudi ", ha subratllat Arranz.

En línies generals, l'impacte econòmic de la ramaderia espanyola representa el 35% de la producció final agrària, mentre que la seva contribució al PIB és del 2%. Espanya és el segon productor de carn europeu i el setè de llet, segons assenyala l'anàlisi. Altres dades fan referència al sector ramader com a responsable del 9,26% de les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera, mentre que a la resta del món s'eleven al 18%.



Empreses o entitats relacionades

Semana Nacional de Ganado Porcino

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades