Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Argelia, un mercado con potencial para nuestra industria del plástico
Espanya és el quart proveïdor del país nord-africà

Algèria, un mercat amb potencial per a la nostra indústria del plàstic

Redacció Interempresas12/06/2012

12 de juny de 2012

El desarmament aranzelari escomès per Algèria en relació a les seves importacions provinents de la UE, la proximitat geogràfica i les bones comunicacions entre tots dos països ho col·loquen en una excel·lent posició com a mercat objectiu per al sector del plàstic del nostre país.

Amb l'entrada en vigor de l'Acord Euromediterráneo d'Associació UE-Algèria, s'ha iniciat un desmantellament aranzelari que ha suposat pel 40% dels productes industrials la supressió de l'aranzel des d'1/9/2005; pel 21,5% dels productes industrials aquest desmantellament es realitzarà en 7 anys i pel 38,5% restant en 12 anys. Espanya a més gaudeix d'un excel·lent posicionament com a país posat que, segons dades de 2010, som el quart proveïdor del mercat algerià amb una quota del mercat del 6,5%.

Foto: Robert Proksa
Foto: Robert Proksa.

Segons dades de l'oficina econòmica i comercial d'Espanya a Alger, Algèria va importar d'Espanya en 2010, 34.540 (milers d'euros) en la partida 40506 —envasos i embalatges i 3.422 (milers d'euros) en maquinària per a aquesta aplicació. Després de sofrir una desacceleració a causa de l'impacte de la recessió mundial i a la caiguda del preu del petroli i del gas, el creixement d'Algèria s'ha recuperat en 2010-2011 (5% en termes nominals en 2011), impulsat per una recuperació de la demanda en el sector dels hidrocarburs i el dinamisme del sector serveis i el de la construcció i gràcies també al suport del programa d'inversions públiques (PIP).

Comerç exterior algerià per productes
Comerç exterior algerià per productes.

El pla quinquennal 2010-2014 posa l'accent en la modernització de les infraestructures i la privatització de l'economia. La dependència dels hidrocarburs de l'economia algeriana representa un fre potencial per al desenvolupament sostenible del país.

Perfil econòmic general del país

Dades generals país (2011)

PIB: 264,1 bilions de dòlars

Creixement real del PIB: 2,9%

PIB per càpita: 7.200 dòlars

PIB per sectors (2011)

  • Agricultura: 8,1%
  • Indústria: 61,6%
  • Serveis: 30,2%

Taxa d'atur (2011) 9,7%

Taxa d'inflació (2011) 4%

L'agricultura suposa aproximadament el 12% del PIB i empra a una cinquena part de la població activa. Algèria és un gran productor de suro i un important criador de bestiar. La indústria representa gairebé el 55% del PIB, on el sector del petroli i del gas representa la majoria dels ingressos pressupostaris i la gairebé totalitat dels ingressos per exportació. Algèria és el segon major exportador de gas del món. Algèria importa fonamentalment béns d'equipament, productes alimentaris i béns de consum, i exporta gairebé exclusivament petroli, gas i productes derivats.

Segons càlculs del CCI basats en estadístiques d'UN Comtrade, una de les partides aranzelàries amb major creixement entre 2010 i 2011 amb un 19,95% han estat les matèries primeres plàstiques i les seves manufactures, dada que sens dubte posa de manifest les possibilitats comercials de la nostra indústria al país.

Dades del sector del plàstic algerià

  • Empreses: 2.200 (pimes en la seva majoria)
  • Treballadors: 20.000
  • Consum anual de plàstic: 1 milió de tones
  • Creixement anual del sector: 4-5%

Fira Plast Alger 2012

Aquest any, i en la seva segona edició, se celebra a la capital algeriana la fira del sector plàstics, Plast Alger del 24 al 27 de Setembre. El gran potencial del mercat unit al creixent interès de la nostra indústria ha propiciat la participació agrupada en aquesta fira, que coordina Associació Valenciana d'Empresaris de Plàstics (Avep), i compta amb el suport i l'ajuda econòmica de l'Institut de Comerç Español – Icex.

Dades de la fira

  • Data: 24-27 setembre
  • Lloc: Palais donis Expositions d‘Alger-Safex, Algiers
  • Web de la fira: www.plastalger.com

Empreses o entitats relacionades

Asociación Valenciana de Empresarios de Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

  • Newsletter Plástico

    03/10/2024

Enllaços destacats

TechsolidsFundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberAECQ

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis