Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Alimentación

Alimentació

Ibon Linacisoro i Nerea Gorriti15/10/2006

Una oferta variada

Imagen
Imagen
Imagen

Equips i instal·lacions d'alimentació i situació del mercat, segons els subministradors

Alimentar-se bé per gaudir de salut

Sovint ens referim a la transformació de plàstics fent especial èmfasi en els principals procés de transformació. De vegades, però, processos imprescindibles com el de l'alimentació i barreja queden en un segon pla, tot i que poden jugar un paper important. A Plàstics Universals ens hem posat en contacte amb tots els subministradors espanyols d'equips o instal·lacions completes d'alimentació i barreja. Aquest reportatge està elaborat d'acord amb la informació proporcionada per aquells que han atès les preguntes d'aquesta revista.
Una alimentació adequada és important en el producte final
Una alimentació adequada és important en el producte final
Els equips presents al mercat són molts i molt variats, de procedències molt diverses. Tots ells pateixen els vaivens de la indústria dels plàstics, que si bé durant anys ha gaudit d'una excel lent salut a Espanya, últimament mostra símptomes d'una clara alentiment. De vegades, però, les èpoques de vaques magres serveixen precisament perquè moltes empreses busquin una major automatització i, aquí, molts dels equips del mercat poden prestar un gran servei. Així per exemple, a l'empresa Centrotécnica pensen que "tot i l'evident situació de crisi que ha frenat sensiblement la venda de maquinària de transformació, l'equipament perifèric no només manté les seves cotes de mercat, sinó que s'incrementa, davant la necessitat d'automatitzar, millorar les plantes productives i economitzar al màxim en la gestió dels materials ".

De manera similar s'expressen en Polymerland Guzmán: "S'observa-assenyalen a Plàstics Universals-una tendència en el mercat cap a l'automatització dels processos de transformació. La recerca de l'optimització de costos fa que la majoria dels clients es plantegin la instal lació de sistemes centralitzats de transport de material. L'emmagatzematge, transport i dosificació dels materials es converteix en una necessitat per a aconseguir majors nivells de competitivitat en el mercat espanyol enfront d'altres països ".

De la mateixa manera, en Protecnos entenen que la tendència a l'automatització dels processos beneficia aquest tipus de productes.

Joan García, director comercial d'equip aporta també el seu punt de vista: "Sense dir res nou que no se sàpiga, la situació a Espanya és canviant i irregular depenent del moment. Grups de pes en la indústria plàstica com les multinacionals derivades de l'automòbil, l'electrònica i l'electrodomèstic segueixen desviant produccions i creant productes en plantes noves en els països de l'Est, Xina i Índia, països on aquests grups estan concentrant els esforços d'inversió. La conseqüència directa és que s'inverteix menys en les plantes de producció nacionals, a excepció d'automatitzar projectes concrets o millores productives que suposin una rendibilitat immediata. Es podria dir que a nivell mundial no falta treball, però si s'està notant a nivell local pels canvis comentats, en definitiva, la ja coneguda globalització ".

Foto Ticona
Foto Ticona
Foto Bayer
Foto Bayer.
Els perifèrics, determinants en les peces injectades
També en Massa Transplast atribueixen a la deslocalització de les empreses l'actual debilitat del mercat.

Des Luiso: assenyalen que "la situació del mercat en aquests sectors no és diferent de la general, si bé els sistemes de transport centralitzat segueixen tenint una demanda important per part de les indústries transformadores, donats els grans beneficis que aporten i la immediatesa en l'obtenció dels mateixos ".

Crisi és un terme que pocs utilitzen i així, en Coscollola parlen d '"un suau aturada, encara que amb una tendència a l'alça", mentre MTP qualifica la situació de força "parada".

Segons l'opinió de Alimatic "la situació actual del mercat és acceptablement favorablement manifesten des Alimatic-. Se segueix invertint en noves plantes o ampliació de les existents. La concentració de plantes de transformació dóna un resultat favorable al mercat "

Per a l'empresa Helmut Roegele "estem davant un gran moment per a la reducció de costos i optimització de processos a través de l'automatització de tasques rutinàries com l'alimentació de màquines".

La prudència, en tot cas, és el to més habitual en parlar de situació de mercat i perspectives. En Equipaments J. Puchades ho resumeixen així: "Pensem que el sector està en un període de maduració. Hem passat uns anys d'un gran creixement i ara el sector ha de digerir aquest augment. A més, la forta competència tant nacional com exterior, el preu de la matèria primera, l'estat de l'economia mundial en general i espanyola en particular fa que aquest procés s'alenteixi. És molt complicat saber cap on evolucionarà el sector. La indústria al nostre país no està en un dels seus millors moments i això crea un cert ambient d'incertesa. Les empreses hem de tenir clar que en la flexibilitat està l'èxit de la nostra continuïtat. Hem de ser prou àgils per saber adaptar-nos als canvis ".

Vegi també ...

Empreses o entitats relacionades

Alimatic, S.L.
Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.
Equiper, S.L.
Guzmán Polymers, S.L.U.
Roegele, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    08/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    03/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis