Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Engranajes Grindel continúa invirtiendo para responder a la demanda de engranajes y ejes estriados de precisión

Engranatges Grindel continua invertint per respondre a la demanda d'engranatges i eixos estriats de precisió

Redacció MU22/06/2007
Grindel és una empresa dedicada a la fabricació d'engranatges i eixos estriats d'alta precisió, i especialitzada en la producció de peces rectificades. Al llarg del 2007, la companyia, ubicada a la localitat guipuscoana d'Elgoibar, renovarà part del seu parc de maquinària per tal d'augmentar la seva capacitat de producció, optimitzar els terminis de lliurament i mantenir el seu lideratge en el mercat.
Engranatges Grindel, SAL, s'ha especialitzat des de la seva creació en la fabricació d'engranatges i eixos acanalats d'alta precisió i qualitat. Es va fundar el 1966 i, donada la seva ubicació en ple cor de la fabricació de màquina-eina, en els seus orígens va estar molt lligada a aquesta indústria. Però en els anys noranta, la indústria de la màquina-eina va entrar en una tendència que apuntava a l'eliminació dels engranatges, principalment com a conseqüència de les innovacions tecnològiques que portaven la introducció de motors de corrent continu i eixos a boles.

En els 90 va iniciar un procés de diversificació per poder afrontar el desafiament dels canvis tecnològics i els canvis en el mercat. La diversificació es va entendre llavors des d'un doble punt de vista. D'una banda, la dels sectors als quals s'adrecen els engranatges. De l'altra, una diversificació dels mercats, que va donar lloc a un important procés d'internacionalització. Les dades, no deixen lloc a dubtes. Si el 1990 Grindel exportava només el 8 per cent de la seva producció, l'any 2004 ja va aconseguir un percentatge d'exportació que arribava al 51 per cent de la seva producció total.

En l'actualitat, Grindel és una empresa dinàmica dedicada a la producció d'engranatges d'alta qualitat i precisió, amb una clara especialització en la producció d'engranatges i eixos estriats rectificats, sempre d'acord als plànols i especificacions dels seus clients.

En termes generals, Grindel fabrica engranatges cilíndrics rectes i helicoïdals, eixos estriats i engranatges amb dentat interior recte. Habitualment en sèries petites i mitjanes.

Les aplicacions a les quals s'adrecen els productes de Grindel són diverses, però destaquen sectors com el de mecanismes d'elevació, vehicles industrials, maquinària d'obres públiques, bombes, compressors, reductors i màquina-eina. En tots ells hi ha empreses de reconegut prestigi internacional.

Imagen

Més inversions durant el 2007

Durant l'exercici 2007 Engranatges Grindel està continuant amb la política d'inversions que va iniciar el 2005 per renovar i modernitzar el seu parc de maquinària. La companyia renovarà part del seu parc de maquinària per tal d'augmentar la seva capacitat de producció, optimitzar els terminis de lliurament i mantenir el seu lideratge en el mercat.

Els desemborsaments a efectuar es concreten en l'adquisició d'una talladora d'última generació, equip que possibilitarà ampliar la gamma de productes, així com augmentar la capacitat de fabricació. Però la nova talladora no serà l'única inversió, sinó que complementarà també el parc de maquinària amb la successiva implantació d'una planadora, una rectificadora d'interiors i diverses talladoras, entre d'altres equips.

Així mateix, es pot destacar l'estratègia de millora contínua adoptada per la companyia guipuscoana, que té com a finalitat optimitzar els terminis de lliurament, a més de millorar la seva posició competitiva enfront dels països de l'Est.

Les actuacions previstes també contribuiran a consolidar en els mercats exteriors en els quals ja es troben presents, on destinen un 50 per cent de la seva producció. Aquests països són Suècia, Alemanya, Dinamarca, Regne Unit i França. Al mateix temps, serviran de base per incrementar la seva facturació al final de l'any al voltant d'un10 per cent.

Certificacions

La qualitat dels productes de Grindel està avalada pel Certificat de Qualitat segons la Norma UNE-EN ISO 9001:2000, el que unit als mitjans materials i un capital humà d'elevada qualificació, aporta confiança seus clients reals i potencials.

Pel que fa al terreny mediambiental, la societat productora d'engranatges compta amb la certificació ISO 14001:2004, concedida per Aenor, i acaba de renovar la ISO 9001:2000. La possessió de les dues homologacions certifica la seva aposta per la implantació de sistemes de qualitat.

Alguns punts forts

  • llarga experiència en el camp dels engranatges de precisió
  • ampli ventall de mercats i clients
  • flexibilitat productiva.
  • capacitat de producció potencial alta.
  • terminis òptims.
  • procés de producció segons filosofia basada en cèl·lules.
  • especialitat en la producció de components de transmissió en sèries curtes i mitjanes.
  • localització en una àrea industrial ben comunicat i amb moltes clients potencials

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación
Engranajes Grindel, S.A.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis