Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Claas posiciona el nuevo Arion al nivel de los grandes tractores
La multinacional alemanya presenta la nova sèrie Arion 500/600

Claas posiciona el nou Arion al nivell dels grans tractors

Redacció Interempresas27/06/2012

27 de juny de 2012

L'actual sèrie Arion, que compta amb més de 10.000 tractors Arion 600 a tot el món, és la sèrie de tractors amb més èxit de Claas. I perquè això segueixi sent així, la marca ha treballat intensament en el desenvolupament continu dels seus tractors. A causa d'això, en l'estiu 2012 l'actual sèrie Arion 500/600 serà reemplaçada per una nova generació Arion amb el mateix nom i un total de set models.
Juntament amb la nova tecnologia de motors, que gràcies al sistema de filtres de partícules diésel (DPF) compleix amb el nivell exigit de gasos de fuita IIIb (Tier 4i), i els múltiples nous detalls d'equipament, la cabina és d'allò més destacat en la nova sèrie de tractors Arion. Gràcies a la seva excel·lent visibilitat panoràmica i a la seva facilitat de maneig, la nova generació de cabines de Claas torna a marcar pautes. Amb el nou Arion 500/600, Claas ofereix la tècnica i el confort dels seus grans tractors, Axion 900 i Xerion, ara també en el segment de potència mitjana.
Imagen
Amb set models, el nou Arion 500/600 cobreix la gamma de potència entre 140 i 184 CV (segons la norma ECE R 120). Munten motors DPS de nova generació, que optimitzen encara més el consum de combustible i compleixen amb la nova normativa per a gasos de fuita. També en els nous models Arion es posa en pràctica de forma conseqüent el concepte Claas Power Systems (CPS). CPS són les sigles de la combinació òptima de components i tecnologies en els elements de transmissió de potència del tractor. Per això, no es tracta únicament del tema motor i el compliment de les normatives per a gasos de fuita, sinó de la totalitat de la màquina, de la seva eficiència en el treball diari i de l'ús intel·ligent de la força.
Potències de motor de la nova sèrie Arion 500/600
Potències de motor de la nova sèrie Arion 500/600.
La sèrie 500 ve equipada amb motors de quatre cilindres i 4,5 l i la sèrie 600 amb motors de sis cilindres i 6,8 l, tots amb tecnologia de 4 vàlvules, injecció Commonrail, turbocargador amb geometria variable i refrigeració de l'aire d'admissió sota el capó del motor. El sistema DPF per al tractament posterior dels gasos de fuita, està integrat totalment en el concepte del vehicle i muntat de tal manera sota el capó del motor, que no suposi cap limitació de la visibilitat per a l'operari.

Els tractors de quatre cilindres de l'actual sèrie Arion 540–510 demostren els seus avantatges, gràcies a la gran maniobrabilitat i el baix pes propi, tant en treballar en règim de càrrega parcial com en treballar amb carregador frontal. Gràcies a la nova generació de tractors, el nou model capdavanter, l'Arion 550, aconsegueix una potència màxima de 163 CV (segons ECE R 120) sent amb això també un dels predilectes per als treballs amb presa de força i en el transport.

Imagen
Els nous tractors del segment de potència de sis cilindres es caracteritzen principalment per la seva gran força de tir i la seva marxa suau pel terreny i en treballs de transport per carretera. L'Arion 650 aconsegueix una potència màxima de 184 CV (segons ECE R 120). Amb el llançament de la nova generació Arion, el client Claas pot ara triar en el segment de 150 CV, depenent del treball, entre un tractor de quatre cilindres i un tractor de sis.

El millor de l'Axion 900

Algunes de les novetats principals per l'Arion 500/600 vénen de la sèrie de grans tractors Claas, de l'Axion 900, presentat en l'Agritechnica 2011 i condecorat com a màquina de l'any 2012. Formen part d'elles per exemple el comandament electrònic del ventilador Vistronic. Aquest permet un comandament precís del ventilador. Gràcies a Vistronic es redueixen el nivell de sorolls, la necessitat de potència per al sistema de refrigeració i amb això el consum de combustible. Els paquets de radiadors es poden ara desplegar fàcilment, mitjançant pistons d'aire, oferint una neteja més ràpida. El filtre d'aire ha passat a estar col·locat davant dels paquets de radiadors, oferint en aquesta posició un òptim accés.

Una segona característica molt marcada de la sèrie de grans tractors Claas, és la cabina de gran volum de cinc pals, que s'ha seguit desenvolupant per l'Arion. Es caracteritza principalment per una excel·lent visibilitat, gran ergonomia, amortiment a quatre punts, columna d'adreça regulable i, en la versió Cebis (les sigles en alemany de sistema electrònic d'informació de bord Claas), el nou reposabrazos amb palanca multifuncional CMotion integrada i terminal Cebis. Igual que en l'Axion 900, la cabina també està posicionada en el nou Arion més cap a davant i els pals B han pogut ser desplaçats cap a davant, gràcies al parabrisa posterior arquejat, traient-los del camp de visió de l'operari. A més, la cabina ha estat equipada especialment per al nou Arion amb una porta d'accés monopieza a la dreta. I també l'oferta de seients per a l'operari s'ha incrementat en dos models amb la nova sèrie Arion, oferint un total de cinc diferents seients esmorteïts dels fabricants Sears i Grammer.

Imagen
L'Arion segueix estant disponible en la versió CIS (CIS - Claas Information System) amb comandaments mecànics. El reposabrazos CIS ha estat ampliat amb la funció de la presa de força (conec/desc) i la roda giratòria per a l'ajust de la profunditat de treball ha estat desplaçada més cap a davant per facilitar el seu abast. Els tractors de la nova sèrie estan preparats opcionalment de fàbrica per Claas GPS Pilot i Claas Telematics.

Múltiples nous preparatius i equipaments

Claas ofereix per al nou Arion 500/600 diferents opcions i equipaments de fàbrica: tots els models nous mostren l'acreditat disseny específic per a tractors Claas amb una llarga distància entre eixos i un repartiment del pes del 50/50 entre l'eix davanter i el darrere, amb una construcció compacta. El pes en buit de les màquines es troba entre 5,8 t i 7,8 t. A causa de la nova construcció, el pes total permès tant per a la versió de 40 km/h com per a la versió de 50 km/h s'ha incrementat fins a 12 t. Per aquest motiu, la nova generació Arion ha obtingut de sèrie, fins al model més petit Arion 530, un eix posterior més fort, que a més permet uns majors pneumàtics màxims de fàbrica de 710/60 R38.

Quan l'Arion s'equipa de fàbrica amb un elevador o un carregador frontal, el nou semi-xassís forma part del conjunt d'equipament. Es col·loca entre el suport de l'eix davanter i la transmissió al llarg del motor, absorbeix les forces que actuen i serveix al mateix temps com a punt d'acoblament per al xassís del carregador frontal. Aquestes senzillament es cargolen al semi-xassís, per la qual cosa es poden equipar posteriorment en qualsevol moment.

Imagen
L'eix davanter segueix tenint un amortiment individual de cada roda, podent ser aquesta bloquejada completament per a una major estabilitat, per exemple en realitzar treballs amb el carregador frontal. A més es pot equipar amb un nou sistema actiu de frens. En els dos models punta (Arion 650 i 640) això forma part de l'equipament de sèrie. Amb la nova sèrie s'han ampliat a més les opcions de contrapesat de l'Arion. A més del contrapesat davanter ara també està disponible un contrapesat opcional de 250 kg, 350, 450 o 550 kg per roda posterior.
Caixa del canvi Hexashift altament eficient

La caixa del canvi CLAAS Hexashift de l'actual sèrie Arion es caracteritza per una gran eficiència i múltiples i intel·ligents funcions automàtiques, sent comparada sovint pels clients amb el confort d'una transmissió variable contínua. Disposa de quatre grups i sis marxes sota càrrega, de manera que es pot canviar completament sense accionar l'embragatge. Amb l'automatisme de canvi de marxa Hexactiv, les marxes sota càrrega i els grups es poden canviar de forma totalment automàtica. Altres funcions automàtiques molt acreditades són el Revershift (canvi inversor electrohidráulico per canviar fàcilment el sentit d'avanç), Speedshift (ràpid canvi a l'alta de marxes sota càrrega i grups) i Speedmatching (adaptació automàtica de les marxes sota càrrega en canviar de grup C4 -> D2).

La gran eficiència de la caixa del canvi Hexashift va ser confirmada pel centre de proves de la DLG a Claas l'any 2009 dins d'un marc de proves mixtes en un Arion 640 Cebis. Aquest model ha destacat en la majoria dels treballs per un consum de combustible menor al de la mitjana de tots els candidats mesurats i el seu valor total Powermix era un 3,6% millor que la mitjana. Molts motius expliquen per què Claas Hexashift també segueix sent la caixa del canvi seleccionada per a la nova generació. En la nova sèrie està disponible en tres versions diferents, entre elles la nova variant de caixa del canvi Super RESSÒ 40 km/h amb 1.650 rpm, especialment interessant sobretot per a treballs de transport. Tots els models Arion 500/600 estan equipats amb una instal·lació hidràulica Lloeu-Sensing amb un rendiment de 110 l/min.

Empreses o entitats relacionades

Claas Ibérica, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades