Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Claas Ibérica organiza una demostración 'integral' de maquinaria para forraje, “contra viento y marea”
La pluja no va impedir que més de 2.000 professionals acudissin a aquestes jornades organitzades a La Corunya

Claas Ibèrica organitza una demostració 'integral' de maquinària per a farratge, “contra vent i marea”

Redacció Interempresas01/06/2012

1 de juny de 2012

Malgrat les inclemències meteorològiques, es pot dir literalment que “contra vent i marea” va tenir lloc, del 17 al 20 d'abril, la major demostració de maquinària de recol·lecció duta a terme per Claas Ibèrica al país. Des de l'últim esdeveniment de farratge, dut a terme l'any 2002, i després de la incorporació dels tractors a la marca Claas, per primera vegada es va celebrar el que es podria denominar com una veritable demostració integral amb productes de la mateixa marca.
Imagen

Durant els dies 17, 18, 19 i 20 d'abril, Claas Ibèrica va realitzar una demostració conjunta de maquinària per la sega, tractament i recol·lecció de farratge. Si l'interès d'una demostració d'aquest tipus es mesura pel nombre d'assistents, cal assenyalar que l'esdeveniment va reunir una gran expectació, a pesar que el temps no va acompanyar en aquesta ocasió. En total, es van congregar a uns 2.000 professionals provinents del nostre país al costat d'altres 80 més originaris de Portugal.

La demostració es va desenvolupar en la parcel·la de 25 hectàrees, de Luis Seoane Labandeira, propietat de l'explotació Ugasma-Andabao, en el Concejo de Boimorto (La Corunya). L'escenari doncs va ser idoni, ja que malgrat l'escassetat d'aigua rebuda fins avui, la parcel·la comptava amb el farratge d'altura suficient per dur a terme, amb èxit, aquesta demostració.

El programa d'aquesta trobada a peu de camp va ser el mateix per als quatre dies, on se citava als clients des de les 10:30 fins a les 11:00 h. A continuació, se'ls donava una xerrada a càrrec d'Igualador, responsable de Producte de Maquinària de Recol·lecció. El directiu abordava tant el procés de la demostració de la maquinària que s'anava a presentar, així com de les principals característiques tècniques dels tractors i màquines presentats.

Al mateix temps que es realitzaven les intervencions, cadascuna de les màquines i tractors es presentaven davant el nombrós públic conduït per l'Equip Central de Demostració d'Alemanya, tècnics de Claas Ibèrica i personal del departament de Màrqueting.

Dos camps diferents per exhibir maquinària de dimensions diverses

Les demostracions van començar a les 11:40 h en dos camps separats per un passadís senyalitzat per balises. El primer camp va mostrar en acció com treballen màquines de petites dimensions com la Disc 3100 FC i la 3100 C, la Volto  770 i la Rollant 355 RCC. En el segon van desenvolupar el seu treball equips de major grandària com un tractor Xerion 3800 Trac VC amb una segadora Disc 9300 C, un tractor Axion 950 amb un remolc d'ús combinat Càrrecs 9500 i una picadora de farratge Jaguar 970 que abocava el producte picat sobre el remolc Càrrecs. Les jornades van posar de manifest l'interès de la marca Class al mercat del nord-oest espanyol, que s'albira com un dels més importants per a la signatura. 


Malgrat el mal temps, registrant-se pluges durant els quatre dies de celebració, més de 2.000 professionals van assistir a aquestes jornades...
Malgrat el mal temps, registrant-se pluges durant els quatre dies de celebració, més de 2.000 professionals van assistir a aquestes jornades. Finalitzada la presentació, s'organitzava un tradicional esmorzar gallec.

Equips exhibits durant les demostracions

Axion 950

Exemplar pertanyent a la recentment incorporada Sèrie Axion 900 amb un motor FPT amb sistema de reducció de gasos SCR i potència nominal 97/68 de 418 CV, anima una transmissió CVT ZF Eccom 3.5 sense escalonaments amb velocitat màxima de 40 o 50 km/h (segons versió). El sistema hidràulic té la possibilitat de triar entre dos tipus de circuits tancats de 150 o 220 l/min, amb un nombre màxim de distribuïdors de 5 + 3 distribuïdors i TDF amb 3 possibles variants 540I/1000, 1000 o 1000/1000I (segons opció). La dotació màxima de pneumàtics posteriors és 900/60 R42 i davanters 710/60 R34, configurant el tractor com el més potent del mercat dels tractors estàndard i un dels pocs amb diàmetre de rodes posteriors que arriba als 2,05 m.

Càrrecs 9500

Remolqui amb capacitat de 44 m3 DIN (79,2 m3 amb pre-compressió mitjana del material). Posseeix un recogedor amb amplària de treball de 2,00 m i un rotor picador amb 40 fulles que alimenta al remolc amb fons lliscant variable segons la quantitat de material que vagi entrant en el mateix. El remolc posseeix un doble ús, com a remolc autocargador i com a auxiliar de treball al costat d'una picadora, per a això es pot desacoblar la unitat recogedora-picadora i l'opcional dels tres corrons dosificadors darreres, llevant en uns 20 minutos entre 2.500 i 3.000 kg de pes no útil si el remolc es va a utilitzar al costat d'una picadora. Pel que fa al sistema de control del remolc, està configurat amb el protocol Isobus així que es pot controlar amb qualsevol terminal Isobus.

Xerion 3800 Trac VC

Tractor-vehicle sistémico amb quatre rodes isodiamétricas amb un motor CAT C.9 amb una potència màxima de 388CV/285kW (segons 97/68 CE i ECE R120). Posseeix una transmissió CVT ZF Eccom 3.5 sense escalonaments amb velocitat màxima de 40 o 50 km/h (segons versió). El seu sistema hidràulic és de centre tancat amb una bomba de 110 l/min i opcional de 150 l/min. Dotació màxima de 5 distribuïdors + 2 frontals commutats amb dos darreres. Se li pot instal·lar en paral·lel un circuit hidràulic d'alt rendiment de 250 l/min, generant una potència hidràulica de 90kW. La TDF és a 1.000 rpm. Com a característiques especials d'aquest tractor són la seva capacitat de gir de la cabina des de la seva part central a la part posterior, passant de tractor convencional a “màquina autopropulsada”. També posseeix diversos programes de direcció al ser els seus quatre rodes directrius, destacant la seva conducció en paral·lel o en adreça cranc, molt apropiada en treball en pendents on es vulgui seguir les corbes de nivell.

Segadora Disc 9300 C Duo amb segadora frontal disc 3100 C

Segadora de grans superfícies amb amplària de tall de 9,10 m en conducció reversible i 8,70 m en conducció normal controlada a través del sistema de comunicació Isobus amb el tractor Xerion 3800 que la portava en la demostració, podent controlar el plegat, desplegat, alçament independent dels grups segadors, etc… Aquesta segadora es compon per tres grups segadors, dos amb amplària de 3,40 m i un de central, donat per la segadora frontal DISC 3100 C de 3,00 m. Tots ells posseeixen barra de cort P-CUT amb dispositiu de seguretat Safety Link que evita que els discos surtin acomiadats de la barra de cort en impactar contra una pedra o obstacle i que a més evita que es danyi la barra de cort en situar-se el pinyó d'accionament del disc de forma satelital i protegit per aquest mateix sistema. Les tres barres de tall tenen canvi ràpid de fulles Plus: amb ajuda d'una palanca es canvien en qüestió de pocs minuts en cas de desgast. Finalment, la segadora va equipada amb un sistema d'adaptació hidropneumàtic al terreny denominat “Activi Float”. Com a característica, es pot ajustar la pressió d'aligeramiento des del tractor sense necessitat de baixar del mateix, visualitzant des de la cabina els tres manòmetres de control d'aquesta pressió d'aligeramiento.

Jaguar 970

Recol·lectora picadora de farratge amb motor Man V8 amb potència nominal de 775 CV (570 kW) 97/68 CE. La principal característica del motor és la possibilitat d'ajustar en 10 nivells la potència de la màquina, per la qual cosa pot descendir fins als 430 CV segons les existències de farratge que vagi picant. Així en grans produccions es pot aprofitar al màxim la seva potència màxima i en baixes estarem treballant amb una de les picadoras menor potència, amb la finalitat d'ajustar el consum de combustible en funció del treball que s'estigui realitzant. La picadora va equipada amb un rotor picador de 36 fulles corbes que doten a la màquina d'una qualitat de picat insuperable així com d'un estalvi de combustible afegit en fer una pre-acceleració del material abans d'entrar en el propi accelerador de la màquina. L'accelerador té la seva sortida ajustable elèctricament així com l'automatisme del deflector del tub de descàrrega, obrint-se i tancant-se al llarg del remolc annex per facilitar una omplerta uniforme del mateix.

foto

Empreses o entitats relacionades

Claas Ibérica, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades