Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Amazone llega al campo navarro de la mano de Deltacinco
L'empresa palentina organitza a Navarra dues jornades de demostració on exhibeix les últimes novetats de la seva marca de sembradoras i abonadoras

Amazone arriba al camp navarrès de la mà de Deltacinco

David Pou01/06/2012

1 de juny de 2012

Deltacinco, de la mà de Rufino Ojer –distribuïdor a Navarra–, va organitzar els dies 18 i 19 d'abril dues jornades de demostració en camp en les localitats d'Arguedas i Tafalla. L'objectiu era que els agricultors de la zona coneguessin les últimes novetats Amazone, entre elles la nova sembradora monograno EDX 6000-2 amb models suspesos de 6 m d'amplària de treball i una sola tremuja de llavors que permet major velocitat de treball i rendiment. Com convidada, Deltacinco va comptar amb Limagrain Ibèrica, empresa de llavors de blat de moro que va mostrar al centenar d'agricultors assistents les últimes varietats desenvolupades.

El passat 18 d'abril vam tenir l'oportunitat d'assistir a la primera de les dues jornades que Deltacinco va organitzar a Navarra en estreta col·laboració amb el seu distribuïdor a la zona, Rufino Ojer. Més de mig centenar d'agricultors es van apropar fins a la localitat d'Arguedas per comprovar sobre el terreny les últimes novetats en sembra d'Amazone, marca comercialitzada en exclusiva al nostre país per Deltacinco.

Més de 50 agricultors van acudir a la primera jornada de Deltacinco en Arguedas
Més de 50 agricultors van acudir a la primera jornada de Deltacinco en Arguedas.
L'atracció principal de la jornada va ser la sembradora pneumàtica EDX 6000-2. Si es treballa sobretot en petites superfícies, les màquines suspeses EDX amb 6 metres d'amplària de treball resulten òptimes. Segons la necessitat, Amazone, disposa de tres models diferents: una màquina sense dipòsit d'abonament, la 6000-2 –present en la demostració de Navarra– una màquina amb dipòsit d'abonament integrat (6000-2C); i una combinada amb un tanc frontal per a la provisió d'abonament (6000-2FC).

Raúl Matey, responsable de producte de Deltacinco, va anar l'encarregat d'explicar als presents les característiques que fan especial a l'abonadora EDX 6000-2 d'Amazone: “Es tracta d'una màquina monograno dedicada fonamentalment a blat de moro i girasol, però també a altres cultius com a soia o sorgo. Ens trobem davant un disseny totalment revolucionari per dos motius: d'una banda, té una sola tremuja i un sol sistema distribuïdor per a tota la màquina, independentment dels cossos de sembra que porti, facilitant la regulació i ompliment de la llavor; i per un altre, la possibilitat de sembrar a velocitats molt altes, fins a 15 km/h, conservant la mateixa precisió i qualitat de sembra que una màquina convencional”.

La sembradora pneumàtica Amazone EDX 6000-2 va ser la gran protagonista de la jornada
La sembradora pneumàtica Amazone EDX 6000-2 va ser la gran protagonista de la jornada.
“El que pretenem és guanyar rendiment, que l'agricultor pugui sembrar el màxim nombre d'hectàrees. I per a això s'ha d'augmentar la velocitat de treball i reduir al màxim els temps d'inactivitat, espera, etc. L'única cosa que l'agricultor ha de fer quan puja al tractor és indicar en l'ordinador el nombre de llavors per hectàrea que vol sembrar, accelerar, i no parar fins a finalitzar el procés”.
Raúl Matey, que va estar acompanyat en les jornades per Jorge Iglesias, director comercial de l'empresa palentina, i per Pedro Calçada, delegat comercial per a la zona, va aclarir també que la línia EDX no pretén substituir la ja assentada gamma Ed. “Aquesta nova màquina, disponible en tot tipus de models –suspeses, arrossegades, amb tremuja d'abonament posterior o frontal, etc.– no pretén en cap cas susituir a la nostra línia de sembradoras convencional ED, sinó que conviuran cadascuna amb el seu públic. L'ED per al petit o mig agricultor, i els models EDX potser més dirigits a grans agricultors o grans empreses de servei”.
Diversos moments de l'explicació que Raúl Matey, responsable de producte de Deltacinco...
Diversos moments de l'explicació que Raúl Matey, responsable de producte de Deltacinco, va realitzar de l'abonadora EDX 6000-2 davant els presents en la jornada d'Arguedas.
Acordo entre Deltacinco i Limagrain Ibèrica

Deltacinco ha arribat a un acord amb l'empresa de llavors de Limagrain Ibèrica, perquè en les demostracions de l'empresa palentina tambien es provin les últimes novetats d'aquesta companyia referent en l'àmbit dels cultius extensius. En les demostaciones de Navarra va estar present Pablo Toro, delegat comercial a la zona per a la marca Advanta, distribuïda per Limagrain Europe des de 2005, i que ofereix una àmplia gamma de llavors de qualitat. Toro va presentar alguna de les últimes incorporades al catàleg d'Advanto. És el cas de 'Antiss YG', una nova varietat de blat de moro de cicle llarg que destaca pel seu elevat potencial de rendiment, com el seu isogénico, però totalment protegit contra trepant des de la sembra fins a la collita. A més ofereix una gran resistència a l'encamado gràcies a la seva tija robusta i una inserció baixa de les seves panotxes.

Els assistents també van poder conèixer la varietat 'Noah', una de les últimes novetats Advanta per a cicle llarg, que es caracteritza per una ràpida pèrdua d'humitat i un fort desenvolupament. A més, compta amb un gra desdentado de bona qualitat gràcies al seu alt pes específic. Finalment, i entre altres varietats de cicle mitjà, Pablo Toro va mostrar 'Vigorós', un híbrid que destaca pel seu alt potencial de rendiment i la seva ràpida pèrdua d'humitat.

Pablo Toro, delegat comercial de Limagrain Ibèrica, explicant les característiques de la varietats de la marca Advanta
Pablo Toro, delegat comercial de Limagrain Ibèrica, explicant les característiques de la varietats de la marca Advanta.

Empreses o entitats relacionades

Farming Agrícola, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades