Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Claas exhibe novedades técnicas junto a su nueva gama de cosechadoras y rotoempacadoras en FIMA
Pavelló 7 A/B, stand 5-10

Claas exhibeix novetats tècniques al costat de la seva nova gamma de recol·lectores i rotoempacadoras en FIMA

Redacció Interempresas18/01/2012

18 de gener de 2012

Claas acudeix, una vegada més, a FIMA Zaragoza amb diverses novetats tècniques sota el braç al costat d'una mostra de la maquinària agrícola que protagonitzarà la temporada, en recol·lectores, rotoempacadoras i carregadors frontals. A més, la signatura ha estat reconeguda amb tres novetats tècniques premiades pel jurat del certamen. A l'apartat de ‘Tractors, màquines autopropulsadas i energia’, s'ha guardonat al Claas Dynamic Power, un sistema d'ajust de potència en 10 nivells en les picadoras Jaguar, i el Vertical Lift System (VLS) – Smart Handling (Maneig intel·ligent del carregador telescòpic), que impedeix la desestabilització de la telescòpica, fins i tot amb càrregues pesades. En la categoria de ‘Solucions de Gestió Agronómica’, s'ha guardonat al sensor Nir, que determina el nivell de nutrients o components del material picat.
FIMA és l'escenari del llançament de la sèrie de recol·lectores Lexion en dues versions diferents: 600 i 700
FIMA és l'escenari del llançament de la sèrie de recol·lectores Lexion en dues versions diferents: 600 i 700.

Nova sèrie de recol·lectores Lexion 600/700

Per primera vegada, es mostra en FIMA la gamma de recol·lectores Lexion en dues versions diferents. La 600, formada per màquines de cinc o sis sacudidores amb sistema d'ajuda multidedos MSS, i la 700, a força de màquines híbrides de rotors, ambdues proveïdes de l'últim quant a disseny i tecnologia.

Entre les característiques comunes, destaquen el multi acoblament dels corts, per la qual cosa les connexions electrohidráulicas són conjunts, amb un sol endoll. Ambdues coincideixen també en altres prestacions tècniques com el sistema de trilla característic de Claas en la gamma Lexion amb accelerador APS al que se li ha substituït el seu còncau i cilindre principal de trilla per un còncau amb pas de 7/18 mm i un cilindre tancat amb 8 barres trilladoras. D'aquesta manera, se li dota de major inèrcia, la qual cosa es tradueix en estalvi de combustible amb la màquina a màxim rendiment i una major cura de la palla en l'oquedad generada entre dos suports de les barres trilladoras i el propi bastidor del cilindre. També s'ha canviat el sistema hidràulic, passant d'un sistema de centre obert a un de centre tancat amb bomba de pistons de 110 l/min. Això duplica la rapidesa de la màquina en accionar els mecanismes hidràulics tals com Autocontour (adaptació lateral hidràulica a les irregularitats del terreny), funcionament del 3D (sistema de compensació lateral de la caixa de sedassos fins a un 20% de pendent), accionament de l'esparcidor de tamo, entre uns altres. A més, totes les màquines estan dotades de picador Special Cut de 76 o 88 fulles (108 fulles en els models Lexion 760 i 770).

Bàsicament, els models de la sèrie 600 corresponen a màquines de cinc sacudidores, Lexion 620 i 630, amb un volum de tremuja de 8.600 litres i una potència de motor des dels 279 fins als 315 CV. També a recol·lectores de sis sacudidores, en el cas dels models Lexion 650, 660 i 670, amb volums de tremuja de 9.600 a 10.500 litres i potència de motor de 295 a 360 CV, tots dotats de motors Caterpillar.

Per la seva banda, els de la sèrie 700 corresponen a màquines de rotors, conformats amb Hybrid System (APS + rotors en la separació). Els models 750, 760 i 770 posseeixen una tremuja que oscil·la de 10.500 a 12.000 litres, amb una potència de motor de 431 a 571 CV, amb motors Caterpillar i Mercedes.

El sistema de trilla de Claas en la gamma Lexion compta amb major inèrcia, per la qual cosa s'estalvia combustible amb la màquina a màxim rendiment

Recol·lectores amb major confort interior

En les noves recol·lectores Lexion s'ha dissenyat una de les cabines més àmplies del mercat amb cristalls corbats (cabina VESTEIXI CAB) que faciliten una excel·lent visió als diferents corts que puguin muntar, des de 5,40 fins a 12,00 metres, en funció de la màquina, climatizador i control del volum de la tornada visual des de la cabina. Tots els controls principals de treball es localitzen en la consola lateral que fa al seu torn de reposabrazos lateral dret, unida al seient pneumàtic de l'acompanyant. La consola inclou l'ordinador Cebis amb pantalla a color per aconseguir un control total de la recol·lectora, a excepció de l'autoguiado donat per GPS Pilot II, que es duria a terme a través d'una pantalla de Cebis Mobile, o el control de gestió i optimització de la recol·lectora proporcionat per Cemos, a través del mateix terminal de Cebis Mobile.

En un altre ordre de coses, el sistema Vesteixi Cab, amb cristalls corbs i consola lateral dreta amb ordinador Cebis inclòs, allotjada en el seient, també s'ha implantat en la recol·lectora Tucano 430 Montana 4.

En la imatge, la Tucano 430 Montana en acció, que es dóna a conèixer, de forma oficial, en FIMA
En la imatge, la Tucano 430 Montana en acció, que es dóna a conèixer, de forma oficial, en FIMA.

Recol·lectora Tucano 430 Montana 4

La recol·lectora Tucano 430 Montana 4 s'estrena en FIMA, on el públic es pot informar sobre el sistema d'autonivelación instal·lat, original de Claas, sobre una màquina de cinc sacudidores intensius i sistema de trilla amb APS (1,32 m d'amplària de trilla efectiva). Es combina així la compacidad d'una màquina de cinc sacudidores, amb el rendiment de l'APS i la versatilitat d'ús en les diferents parcel·les per part del sistema d'autonivelación. La recol·lectora compta amb motor Mercedes OM906 L'amb 299 CV de potència que anima una transmissió hidrostàtica frontal i posterior, conformant així la seva doble tracció.

El sistema d'autonivelación, característic d'aquesta recol·lectora, té una compensació lateral màxima d'un 38%, amb una compensació ascendent d'un 30% i descendent d'un 14%. Aquest sistema pot funcionar en automàtic, compensant els diferents desnivells del terreny. L'operari ajusta l'anivellació segons el seu criteri. Si el sistema es desconnecta, la recol·lectora passa a ser una màquina convencional.

Dues novetats tècniques premiades en l'apartat ‘Tractors, màquines autopropulsadas i energia'

El jurat de FIMA ha seleccionat dues novetats tècniques de Claas en la categoria de ‘Tractors, màquines autopropulsadas i energia’. D'una banda, s'ha reconegut el sistema Claas Dynamic Power, el benefici del qual per a l'operari és l'ajust de potència en 10 nivells en les picadoras Jaguar de Claas models 980, 970 (amb motors MAN) i 960 (amb motor Mercedes Tier 4i). Aquest ajust o salt de les corbes de potència es produeix segons la càrrega del motor donada pel treball que efectuï la picadora en funció de les existències de cultiu a picar. Aquest ajust, entre les 10 corbes de potència del motor es realitza sense intervenció de l'operari. Amb aquesta innovació, tampoc es requereix un segon motor per obtenir una potència addicional en la màquina, per la qual cosa es pot desconnectar en el cas que aquesta potència extra no sigui necessària.

Amb la introducció d'aquest sistema, s'obtenen una sèrie d'avantatges: estalvi de combustible en la màquina en ajustar la potència del motor als requeriments reals de la mateixa, sobre la base de 10 nivells per optimitzar aquest ajust. El resultat, un menor abocat d'emissions de CO2 a l'atmosfera. A més, l'operari no s'ha de molestar a ajustar la potència. Els beneficis s'aprecien també des del punt de vista econòmic: s'obté una major potència sense necessitat d'emprar un segon motor, per la qual cosa no es genera un consum extra d'insumos, olis, per part d'aquest; i ambiental, ja que no es produeixen deixalles.

D'altra banda, s'ha reconegut també al Vertical Lift System (VLS) – Smart Handling (Maneig intel·ligent del carregador telescòpic), desenvolupat per Claas. Amb aquesta incorporació, s'automatitza la velocitat d'elevació i descens del cilindre telescòpic i el propi d'elevació en funció de la càrrega que manipuli la màquina. Es guarda a tot moment la verticalitat en el treball de càrregues pesades, sense desestabilitzar la telescòpica.

Segons la norma de seguretat EN 15000 totes les màquines telescòpiques han de comptar amb un sistema de detecció de càrrega quan es posa en risc l'estabilitat de la màquina. Aquesta màquina ajusta automàticament el sistema hidràulic d'elevació de la càrrega perquè sempre pugui treballar dins dels paràmetres de seguretat de la mateixa, variant la velocitat d'ascens o descens del braç segons les característiques del treball/carrega. S'obté així, una reducció dels temps en el manipulat de mercaderies en ajustar-se el rendiment hidràulic a les característiques d'elevació, la seguretat en el maneig de mercaderies pesades en altures mitjanes-altes (entre 6 i 9 metres) i la interrupció de les funcions hidràuliques quan s'arriba al màxim de càrrega de maneig en altura. En resum, la màquina pot treballar al màxim del seu rendiment hidràulic, sempre que estigui per sota del límit de càrrega de seguretat.

A l'esquerra, s'observa on s'allotja el Vertical Lift System (VLS) – Smart Handling (Maneig intel·ligent del carregador telescòpic)...
A l'esquerra, s'observa on s'allotja el Vertical Lift System (VLS) – Smart Handling (Maneig intel·ligent del carregador telescòpic). A la dreta, el carregador telescòpic sobre el terreny.

Nous llançaments també en rotoempacadoras i carregadors frontals

En el marc de Fima, Claas mostra al seu públic fidel, els seus últims llançaments en els sectors de rotoempacadoras i carregadors frontals. Per exemple, la Rollant 375 Pro en versió RCC i Uniwrap, amb càmera fixa professional de Claas, també debuta en la fira saragossana. Posseeix una mesura de càmera d'empacat d'1,20 m d'ample x 1,25 m de diàmetre. A més, es presenta amb un pick-up de 2,10 m d'ample, susceptible d'equipar-se amb xapa per a producte curt o corrons dosificadors.

De la Rollant, des de la signatura criden l'atenció sobre el seu fons d'alimentació hidràulic i ajustable des de la cabina del tractor a través del terminal Isobus Claas Comunicator. Aquesta adaptació hidràulica permet a la màquina treballar en el seu màxim rendiment sense embusos de material, ja que l'entrada d'aquest es regula en funció del nivell d'alimentació amb el qual es treballi.

Respecte a la gamma de carregadors frontals de Claas, aquesta es divideix en dues sèries, caracteritzades per les altes prestacions, la visibilitat des del lloc de conducció, l'adaptació als tractors de la marca i la varietat d'opcions que satisfan les necessitats del client quant a maneig, implementos, etc. D'una banda, la sèrie FL posseeix paral·lel de compensació hidràulic i set models que s'acoblen a tractors de 70 a 250\1CV\2 per la seva banda, la sèrie FL C ve determinada pel paral·lel de compensació mecànic, i amb les seves 4 models cobreix perfectament la part principal del mercat de pales.

La rotoempacadora Rollant disposa de fons d'alimentació hidràulic...

La rotoempacadora Rollant disposa de fons d'alimentació hidràulic. Aquesta adaptació fa possible que la màquina treballi, en el seu màxim rendiment, sense embusos de material. 

El sensor Nir, de Claas, novetat tècnica en la categoria de ‘Solucions de Gestió Agronómica’

Es tracta d'un sensor que determina el nivell de nutrients o components del material que es pica en una Jaguar de Claas. El Nir estableix no només el percentatge de massa seca de la mostra, sinó també el contingut de midó (sucres), proteïna crua, fibra bruta i contingut en cendres del material picat.Hasta ara, el nivell d'anàlisi que feia aquest espectròmetre només era possible en els laboratoris agronómicos de les diferents CC.AA. Ara, es pot el nivell de nutrients que s'obté del material en una màquina in situ. Aquesta informació es facilita directament al ramader o a la instal·lació biogàs, on es pugui dirigir el material.

neficios d'aquest sensor, cal citar l'estalvi de temps d'espera de l'anàlisi feta pel laboratori extern, aliè a l'explotació, així com l'import dels serveis d'aquest. A més, el sensor i l'espectròmetre es poden desmuntar de la recol·lectora i instal·lar de forma estàtica en l'explotació o també en remolcs esparcidores de purí per mesurar el nivell de nitrogen aportat al sòl.

A la foto, el sensor Nis, de Claas
A la foto, el sensor Nis, de Claas.

Empreses o entitats relacionades

Claas Ibérica, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades