Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Axion 900: Claas aúna un nuevo concepto, mayor confort y más eficiencia
La marca alemanya rep un guardó pel nou tren d'erugues Terra Trac

Axion 900: Claas uneix un nou concepte, més confort i més eficiència

David Pou07/03/2011

7 març 2011

Una nova línia de tractors s'ampliarà a partir del 2012 la família de productes dels grans tractors Claas. Per primera vegada en SIMA, Claas va mostrar el nou Axion 900 com preestrena. Amb quatre models en el rang de 280 a 400 CV, les potents màquines completen la moderna gamma de tractors Claas, complementant les ja acreditades i conegudes sèries Axion 800 i Xerion 3300-5000.
SIMA va servir de marc perquè Claas presentés a tot el món el Axion 900, fruit d'una construcció totalment nova, el concepte està adaptat a les necessitats de compatibilitat amb el medi ambient ia la protecció d'emissions. Així s'ha pogut per exemple integrar directament la tècnica SCR (Selective catalitzi Reduction) en el vehicle. El catalitzador SCR ha estat col locat sota el capó del motor. El dipòsit individual de carbamida ha estat integrat en el dipòsit de combustible, de manera que ambdues broquets de farciment es troben l'una al costat de l'altra, oferint un bon accés. Amb això actua per primera vegada Claas Power System (CPS). CPS representa l'òptima combinació de components i tecnologies de nou desenvolupament en el tram de transmissió. Al Axion 900 es treballa per primera vegada amb un sis cilindres Common Rail FPT Cursor 9 amb tecnologia de quatre vàlvules i 8,7 litres de cilindrada. Es tracta del primer model de tractor Claas, que compleix amb els requisits de la normativa per gasos d'escapament Tier 4. El nou Axion 900 disposa també d'una cabina de 4 pals, buscant major confort de l'agricultor, i la nova palanca de marxa CMotion-ja conegut en el Xerion 5000/4500-, però desenvolupat explícitament per l'ergonomia de la mà dreta. L'innovador concepte de tres dits permet el maneig intuïtiu de diversos elements de comandament sense haver de canviar de posició.
El Axion 900, exposat al Saló, encara no està disponible al mercats
El Axion 900, exposat al Saló, encara no està disponible al mercats.
Axion 900 s'integra perfectament en la gamma de tractors Claas, i en la filosofia de desenvolupament i construcció de tots els tractors de la marca
Des de la primavera del 2010 ja s'estan realitzant les primeres proves a fons amb aquest tractor en altres països europeus, però tal i com reconeixen des de la seu a Espanya espanyola, no serà fins l'any que ve quan puguem veure el Axion a Espanya. "Cada dia hi ha una més evident diferenciació entre mercats. Mentre mercats com el francès o alemany estan tornant a la normalitat, els mercats del sud d'Europa, entre els quals hi ha Espanya, es troben estancats i desconeixem quan anem a sortir d'aquesta situació ", assevera José Ignacio Vega, director general d'Claas ibèrica. I afegeix: "Aquestes diferències es veuen també sobre el producte, i mentre en altres països es parla ja de la introducció de la biomassa, a Espanya segueix sent un terme més teòric que pràctic. Això porta a que la necessitat de producte entre mercats també comenci a diferenciar-se d'una forma important. Productes com el Axion, o el Terra Trac, també presentat aquí, són exemple. Són productes difícils d'introduir a Espanya, perquè no estem preparats per a això, i fires com SIMA ens serveix precisament per adonar-nos que s'està produint un allunyament respecte a altres mercats ".

Claas, premiat pel seu nou tren d'erugues Terra Trac

La marca alemanya va veure reconeguda la seva aposta per la innovació amb la Medalla de Plata atorgada per SIMA, i en concret amb el guardó per al nou tren de rodolament d'erugues Terra Trac per recol Lexion. El jurat va atorgar el guardó pel concepte global del nou tren de rodatge d'erugues, que mitjançant la nova amortiment hidropneumàtica redueix de forma dràstica dels cops. Cilindres hidràulics s'adapten a cada cas rodes motrius, rodes i corrons de suport individuals del Terra Trac als contorns del sòl. Una compensació automàtica del nivell i una major estabilitat en les corbes de la recol són el resultat. A més, amb l'amortiment individual, es millora el confort per l'operari a la cabina.
Les recol Lexion poden portar ara incorporades un nou tren de rodatge d'erugues
Les recol Lexion poden portar ara incorporades un nou tren de rodatge d'erugues.
Claas rebre en SIMA més un guardó per protecció dels animals en la collita de farratge. El projecte 'salvador de la caça', en el que actualment està treballant la marca alemanya juntament amb alguns altres socis investigadors, va rebre el premi a la innovació per la seva "sistema tècnic-sensorial per a la localització d'animals vius a segar superfícies agrícoles", un projecte avalat pel Ministeri Alemany per a Formació i Recerca. Per això s'investiguen diferents idees, per localitzar de manera fiable els animals vius en terrenys de collita, garantint amb això la seva protecció. A tall d'exemple, Claas va mostrar en SIMA un sistema de càmera d'infrarojos, que palpa la zona davant de la segadora i li senyalitza l'operari els animals vius en el radi de sega mitjançant representació d'imatges termogràfiques.

Empreses o entitats relacionades

Claas Ibérica, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades