Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Premios Fima 2008
Premi Novetat Tècnica Excel Fima 2008
Premi Novetat Tècnica Excel Fima 2008
Premi Novetat Tècnica Excel Fima 2008
Premi Novetat Tècnica Excel Fima 2008
Premis Novetat Tècnica Fima 2008

Premis Fima 2008

Redacció Interempreses19/02/2008

19 febrer 2008

El passat 11 de desembre de 2007, el jurat del concurs de Novetats Tècniques de Fima 2008 va donar a conèixer el nom de les empreses guanyadores, després dels treballs d'estudi i anàlisis realitzades al llarg de diverses setmanes.

El concurs va estar presidit Luis Márquez Delgado, i format per José Luis Ponce de León Esteban, Ettore Gasparetto, Fernando dos Santos, Juan Mora-Figueroa Gayán, Pedro Arnal Atarés, Carlos Bernat i Juanos, Fernando González Herrero i Antonio Galán Lasierra, que va actuar com a secretari.

El jurat va atorgar la denominació de Novetat Tècnica Excel a les empreses AGCO Iberia, SA, John Deere Ibérica SA, New Holland i Same Deutz-Fahr Ibérica, SA, mentre que el guardó de Novetat Tècnica va recaure en AGCO Iberia, SA, Alois Pöttinger Maschinenfabrik Gmbh. (Distribuïda per Duran Maquinària Agrícola), AMP Sprayers, SL, Berthoud Agricole, Claas Ibérica, SA, Hispaes, SA, John Deere Ibérica, SA, Maquinària Agrícola Solà, SL, New Holland, Pellenc Ibèrica i Serrat Trituradores.

AGCO Iberia, S.A.

Nou tractor Fendt 820 Vario Greentec
Nou tractor Fendt 820 Vario Greentec.
La utilització de recursos energètics d'origen natural, com l'oli de colza, suposen una emissió de CO2 més reduïda que el gasoil. Des del punt de vista de l'esgotament dels recursos fòssils, les matèries primeres generades en l'agricultura, també són cada vegada més importants. En resposta a aquesta tendència, Fendt Fendt ha desenvolupat el nou tractor Fendt 820 Vario Greentec, una màquina impulsada amb oli de colza, que redueix considerablement l'emissió de CO2 a l'atmosfera.

El nou concepte, desenvolupat en col·laboració amb el fabricant de motors Deutz, està basat en un sistema de dos dipòsits controlat mitjançant vàlvules. Aquest es compon d'un dipòsit d'oli de colza amb un volum de 340 litres, un dipòsit de gasoil substancialment més petit amb un volum de 80 litres i una sofisticada tècnica de vàlvules. Els volums dels tancs estan ideats per a un funcionament amb oli de colza del 80 per cent, és a dir, que estan pensats principalment per a vehicles amb un grau d'utilització del motor molt elevat.

En primer lloc, el motor s'arrenca amb gasoil perquè entri en calor. L'oli de colza es diferencia considerablement del gasoil tant en la viscositat com en el punt d'encesa. Ambdues característiques tenen una influència decisiva en la combustió.

John Deere Ibèrica, S.A.

Tractor John Deere, model 7530
Tractor John Deere, model 7530.
Els tractors 7430 i 7530 aniran equipats amb la nova tecnologia E-Premium de generació i distribució d'alta potència elèctrica (20 kW), que permetrà generar electricitat de forma contínua i segons demanda, i disposar-ne des del mateix instant de l'encesa del tractor per alimentar component interns del mateix, com compressor d'aire i ventilador de refrigeració, i accessoris exteriors.

Aquest sistema permet optimitzar el control dels components del tractor, funcionant únicament quan són realment necessaris, el que ofereix un major rendiment i una reducció del consum de combustible. D'aquesta manera, per exemple, a baixes revolucions del motor, l'aire condicionat pot estar funcionant a ple rendiment, segons les necessitats de condicionament de temperatura a la cabina. A més, el generador alimenta la xarxa d'alta potència a bord de 12V i 300A i dues preses de corrent de 230V i 400 V per a l'ús d'aparells elèctrics.

El jurat del concurs també ha premiat el sistema ITEC Pro, que incorpora el tractor 8030. El control total intel ligent d'equips (Intelligent Total Equipment Control) ITEC Pro és un sistema que gestiona les funcions del implement i els girs en capçals de forma automàtica. Coneixent la posició del vehicle i les fronteres del camp anteriorment gravades, en arribar al capçal el sistema reprodueix una seqüència de funcions d'implements prèviament programats mentre comença a realitzar el gir entrant a la zona del capçal.

New Holland

Picadora de farratge FR9060
Picadora de farratge FR9060.
El nou sistema de neteja no convencional opticlear augmenta el rendiment de la màquina considerablement, ja que manté el nivell de pèrdues en les garbells en la seva mínima expressió (0,25 per cent), fins a valors de capacitats de treball de 38 t de gra per hora de treball, que en produccions de 7 t / ha ve a oferir un rendiment de 5,5 ha / h. El sistema Grain Cam de les recol CR9000 analitza la qualitat de gra, mitjançant el processament d'imatges preses en un dipòsit habilitat per aquesta funció, situat en l'elevador de gra net, just abans d'entrar a la tremuja.

L'estalvi de combustible es millora gràcies a la tecnologia Turbo Compound incorporada en el motor Iveco Cursor del model FR9060. New Holland ha estat el primer fabricant a reconèixer i aplicar els beneficis que aquesta tecnologia aporta a la maquinària agrícola. Utilitza l'energia dels gasos d'escapament del turboalimentador per impulsar directament el cigonyal mitjançant un acoblament hidrodinàmic, la qual cosa es tradueix en un estalvi de combustible del 8 per cent amb la mateixa potència del motor i un estalvi del 20% quan s'utilitza el sistema power Cruise en la manera de transport.

Same Deutz-Fahr

Nou Agrotron Natural Power
Nou Agrotron Natural Power.
Same Deutz-Fahr ha rebut la denominació Novetat Tècnica Excel pel seu motor per funcionament combinat amb oli vegetal i gasoil al tractor Deutz-Fahr Agrotron Natural Power. Es tracta d'un motor el sistema d'accionament complet ha estat provat, de manera que queda garantida una aplicació contínua segura. La tecnologia del motor i de la injecció del tractor està adaptada a l'aplicació d'oli de colza, biodièsel i dièsel. A més, aquest motor, que compleix amb les disposicions legals vigents pel que fa a emissions (TIER III), garanteix màximes propietats de marxa suau en qualsevol estat d'operació i de càrrega.

El sistema desenvolupat pels enginyers de l'empresa té en compte les propietats físiques diferents del dièsel i de l'oli vegetal i, segons la càrrega del motor i altres paràmetres importants i constantment supervisats, com la temperatura del carburant en el sistema, tria el carburant just per a qualsevol situació. Això permet, per exemple, el canvi automàtic a dièsel durant la marxa buida del motor. Únicament abans d'apagar el motor ha de canviar manualment a l'operació amb dièsel.

AGCO Iberia, SA

Valtra ha desenvolupat AutoComfort, un sistema de suspensió de cabina semiactiva que s'ajusta automàticament a les diferents circumstàncies de conducció. Aquest sistema, distingit en Fima 2008 com Novetat Tècnica Excel, consisteix en elements d'absorció controlats electrònicament, un sensor de posició i la informació sobre l'estat de la conducció a través del CAN bus. Per exemple, el CAN bus subministra informació sobre la posició de l'inversor i del fre, permetent que el sistema reaccioni davant els rebots.

El sistema pot ajustar de forma automàtica o manual en el panell lateral de la cabina. Els elements de suspensió inclouen pulmons pneumàtics per mantenir una alçada constant independentment de la càrrega. El sistema de suspensió de cabina semiactiva estarà disponible de manera opcional a principis de 2008, en les versions HiTech i Advance dels models 151e a 191 de la sèrie T de Valtra. Quan es demani un tractor amb AutoComfort, la suspensió del pont davanter Aires portarà un control automàtic d'altura, el que millorarà la comoditat en la conducció, minimitzant l'ús del sistema d'aire comprimit i del anticongelant.

La millora del confort de conducció és "extremadament important", ja que la sèrie T és coneguda pels contractistes i en les grans explotacions, els quals estan directament afectats per la directiva comunitària de vibracions transmeses per les màquines als empleats. AutoComfort ajuda als clients de Valtra a reduir els nivells de vibracions. Fins i tot els agricultors als quals no els afecti aquesta directiva apreciaran la millora del confort.

La suspensió de cabina semiactiva AutoComfort va rebre la medalla de Plata a la innovació en la passada edició de la fira Agritechnica 2007 de Hannover, Alemanya.

AutoComfort està disponible de manera opcional en les versions Hitech i Advance dels models 151e a 191 de la sèrie T de Valtra...
AutoComfort està disponible de manera opcional en les versions Hitech i Advance dels models 151e a 191 de la sèrie T de Valtra.
Alois Pöttinger Maschinenfabrik Gmbh

La segadora Pöttinger Novacat V10, comercialitzada a Espanya per Durán maquinària agrícola, incorpora un sistema d'amplada de tall variable, que permet una adaptació flexible a les segadores frontals i al terreny pendent, marxa en corbes i sega de superfícies grans. La diferència de les segadores amb amplada de tall fix respecte a les de tall variable és que la sobreimposició de la segadora frontal és limitada i que, en marxa i en corbes, poden quedar trossos sense tallar.

Per la seva desplaçament lateral hidràulic, que està integrat en els braços, es pot optimitzar l'amplada de tall. Les segadores es pot desplaçar per + / - 200 mm, per tenir una sobreimposició de 200 - 600 mil ‡ límetres de la segadora frontal. Gràcies a la seva descàrrega hidràulica, aquest model presenta una millor adaptació a terra per protegir la capa de gespa.

Segadora Pöttinger Novacat V10
Segadora Pöttinger Novacat V10.
Amp Sprayers, SL

El sistema d'injecció directa en polvoritzadors de barres arrossegats, desenvolupat per l'empresa Polmac amb la col·laboració de AMP Sprayers, està compost d'un dipòsit de 200 litres de capacitat, un sistema d'agitació i un sistema de neteja propis, així com d'un sistema d'incorporació de productes i rentat d'envasos. Compta també amb una bomba de 3 pistons, combinada amb un motor hidràulic de velocitat regulable, per poder tenir el marge de treball desitjat, i amb un sistema de mescla just abans del distribuïdor, per assegurar que pràcticament tot el sistema de la màquina treballi amb aigua neta. A més, allarga la vida útil de la màquina, tot això comandat per un sistema sense cables. També se li pot adaptar un bomba adjunta peristàltica, la qual porta el producte a la de pistons per a productes purs en molt baixes dosis.

Aquest sistema aconsegueix un treball molt més ecològic ja que es renten un 90 per cent menys de parts de la màquina que amb el sistema convencional i hi ha menys eliminació de residus.

Sistema d'injecció directa en polvoritzadors de barres arrossegats
Sistema d'injecció directa en polvoritzadors de barres arrossegats.
Berthoud Agricole

La companyia francesa Berthoud ha obtingut la denominació de Novetat Tècnica Fima 2008 gràcies al seu sistema de bombament i aixetes del polvoritzador hidràulic de barres Tenor. Aquest model inclou la bomba centrífuga biturbina Omega, de 550 l / ma 3 bar. Aquesta bomba ha estat dotada de nombroses millores per a una polvorització eficaç en qualsevol situació, com un major cabal i una pressió més elevada (fins a 8 bar en polvorització i 550 l / ma 3 bar).

Aquest model assegura un menor temps d'encebament (bomba autoencebant, aspiració de 3 polzades de diàmetre), un baix volum residual i una intervenció fàcil i barata. Els cèrcols en les volutes, més el coixinet en matèria plàstica, en especial en l'extrem de l'eix, eviten el desgast prematur del cos de la bomba i de les turbines.

A més, Tenor té una cisterna d'esbandida de sèrie de 380 o 580 litres, segons la versió, per a un esbandida total (cuba, circuit i barra). Aquesta reserva d'aigua neta permet esbandir l'interior de la cisterna principal, el circuit de polvorització sense retorn a la cisterna (cuba buida o plena) i l'exterior d'aquesta.

El polvoritzador disposa de dos tipus d'ompliment: per aspiració exterior amb un ràcord ràpid de diàmetre 50 mm i pel forat d'home proveït d'un tamís de filtre.

Polvoritzador hidràulic de barres Tenor
Polvoritzador hidràulic de barres Tenor.
Claas Ibèrica

Claas Ibèrica ha rebut el Premi Novetat Tècnica Fima 2008 pel seu tambor picador amb fulles corbades en les picadores de farratge Jaguar Sèrie 900. L'empresa ha redissenyat el sistema d'alimentació i picat, millorant la sincronització entre aquests sistemes a través d'un eix recte. El tambor inclou també obertura en forma de porta cap a l'esquerra del sistema d'alimentació (mirant la màquina de front). El seu innovador sistema de fulles de disseny corb origina un efecte de tall i llançat de material similar al joc de cistella punta. Amb aquestes millores es redueix el requeriment de potència i s'ajusten els consums.

El nou tambor picador de Claas incorpora fulles corbades
El nou tambor picador de Claas incorpora fulles corbades.
Hispaes, SA

El model Màster Block 3000 CBS és un recol·lector mecànic dissenyat per Hispaes per a la recollida fruits durs i baies, com ara olives, ametlles, fruits secs, cítrics, nous, cafè, festucs, pomes i altres fruits destinats a la realització de melmelades, sucs , sidres i begudes alcohòliques

Aquest recolector, amb el qual es pot treballar fins a 6 hores sense interrupcions, redueix en un 97 per cent les vibracions emeses a la persona, mentre ofereix una major potència vibratòria transmesa a les branques. Màster Block 3000 CBS té un disseny compacte i ergonòmic, una vara de 1,5 quilos de pes, que treballa a 1.800 cicles per minut ia una alçada màxima de 5,6 metres (amb la prolongació opcional), un motor amb una potència de 2,4 kW, i un ganxo amb una obertura de 42 mm. Aquest model, que pesa 14,8 quilos, és de fàcil maneig, redueix la fatiga i augmenta el rendiment de l'operari.

L'equip bàsic inclou un arnès, dos mosquetons, guants de protecció, ulleres de seguretat, protecció auditiva, tub d'oli (2T), clau fixa del 38 i el 41, clau de bugia, clau torx (T27), gomes de recanvi per el ganxo, tornavís combinat i borsa d'eines. Opcionalment, pot adquirir una prolongació de la vara de 2 metres.

Aquest model també ha rebut el Premi a la Innovació Tecnològica en Oleomaq 2007 (Saragossa), Sant Miquel 2007 (Lleida) i Expoliva 2007 (Jaén).

Màster Block 3000 CBS
Màster Block 3000 CBS.
John Deere Ibérica, SA

El sistema de control d'humitat i ajust de longitud d'picat HarvestLab + AutoLoC de les recol de farratge John Deere 7550 permet graduar la longitud de tall del material, gràcies al sistema de tall IVLoC (ajust infinitament variable de la longitud de tall), en funció del contingut de matèria seca del mateix). Aquesta dada prové de la unitat d'anàlisi HarvestLab, que aconsegueix una precisió amb un error de dos punts percentuals, situada en el tub de descàrrega del material, i que calcula el contingut de matèria seca mitjançant un sensor d'infrarojos proper, pot extreure de la picadora i actuar com a unitat estacionària d'anàlisi en el mateix sitja. Aquestes dues noves unitats es comuniquen entre si mitjançant els monitors GS2, aconseguint amb això una completa integració entre tots dos i un rendiment òptim de la màquina.

D'altra banda, el també premiat sistema SprayPro, integrat a través del terminal virtual ISO 11783 (GS2600) en els sistemes AMS de John Deere, combina informació de posicionament global diferencial dGPS amb el control automàtic de la polvorització per gestionar automàticament totes les funcions principals . Integrat en el mateix monitor AMS, els nous polvoritzadors 800i incorporen el sistema BoomTrac, que controla automàticament l'alçada i inclinació de la barra d'acord amb les irregularitats del terreny a partir de sensors d'ultrasons. El mateix monitor GS2600 també pot integrar la funcionalitat de guiat automàtic Autotrac, el que complementant a la tecnologia descrita converteixen el conjunt en "una fita d'automatització sense precedents".

Els nous polvoritzadors 800i de John Deere incorporen el sistema BoomTrac
Els nous polvoritzadors 800i de John Deere incorporen el sistema BoomTrac.
Maquinària Agrícola Solà, SL

L'empresa barcelonina Maquinària Agrícola Solà, dedicada des de fa més de 50 anys a la fabricació de sembradores, desenvolupa la sembradora Prosem K-VP. Aquesta màquina, guardonada en Fima 2008 amb la distinció de Novetat Tècnica, es caracteritza per la seva gran polivalència en el canvi de les amplades de sembra sense necessitat d'eines i amb temps curts, de 5 a 10 minuts, per canviar 12 elements. La versió 900/12, és a dir, 12 línies a 75 centímetres, 9 metres de treball, queda plegada a 3 metres per al transport.

Si es vol sembrar a menys de 75 centímetres d'amplada, es pot baixar fins a un mínim de 45 centímetres entre línies, simplement canviant de forma manual els límits corresponents perquè, en obrir hidràulicament la màquina, es quedi a l'amplada prefixada que volem sembrar .

Sembradora Prosem K-VP
Sembradora Prosem K-VP
New Holland

El nou sistema Variflow de les recol de farratge FR 9000 redueix dràsticament la potència requerida pel bufador, ja que manté un flux constant de producte picat entre el picador i el bufador perquè el producte no perdi velocitat durant el processat. El producte surt del bufador concentrat, el que permet assegurar un control precís de descàrrega i una bona compactació en el remolc. Igual que el condicionador de producte, el sistema Variflow permet escollir entre dues posicions de treball, que es canvien en menys de dos minuts sense necessitat d'utilitzar eines.

El sistema de suspensió activa en l'eix davanter Terraglide II Actiu dels tractors de la sèrie T7000 també ha rebut el guardó de Novetat Tècnica. Quan es frena, el cos del tractor tendeix a baixar per efecte de la inèrcia. El sistema actua de manera que contrarestés aquest efecte, anticipant-se al mateix. Aquest sistema augmenta notablement el confort de l'operador tant en camp com en carretera, redueix significativament la fatiga durant les llargues jornades de treball, i augmenta la productivitat en camp i l'estabilitat en carretera.

Tractor T7000, amb eix davanter Terraglide II
Tractor T7000, amb eix davanter Terraglide II.
Pellenc Ibèrica

L'empresa Pellenc Ibèrica ha rebut el premi Novetat Tècnica Fima 2008 pel seu equip de desgranat i separació Selective 'Process en un model de veremadora i per la seva despuntat elèctrica. En el primer cas, es tracta d'un nou capçal de verema, que permet veremar un raïm ja llista per a la vinificació (sense haver de passar per la despalilladora), gràcies a un sistema de desgranat lineal del raïm associat a una taula de selecció que separa els cossos estranys (fulles, sarments i sobretot pecíols, el gran enemic dels enòlegs). Amb aquesta innovació, Pellenc resposta a les demandes d'enòlegs i viticultors d'eliminar de la collita qualsevol resta de vegetació que pogués afectar el sabor del vi.

La nova despuntat de l'empresa es caracteritza per dos factors fonamentals: l'ús d'energia neta i la seva versatilitat. Tècnicament, aquesta despuntat està equipada amb mòduls de tall que, muntats sobre un xassís, permeten adaptar la màquina a qualsevol tipus de vinya. Està proveïda de motors elèctrics d'última generació i és una màquina no contaminant, que no té tirantets hidràulics i electrovàlvules. L'alimentació dels seus motors es realitza per mitjà d'un alternador que es munta directament sobre la presa de força de qualsevol tractor.

Despuntat elèctrica de Pellenc
Despuntat elèctrica de Pellenc.
Serrat Trituradores

Dins de la nova línia de maquinària ecològica, Serrat Trituradores desenvolupa la Biomass 500, un equip complet de recollida, trituració i transport de restes de fusta, material acumulat per a la posterior consum com biocombustible de sistemes de producció energètica alternativa, per al seu processament com compostatge o destinat a qualsevol altra classe de tractament ecològic.

La Biomass posseeix un sistema d'alimentació que absorbeix del sòl les restes de fusta, separant-la de totes les impureses del terreny, aconseguint així un producte net i lliure de terra.

La selecció permet la regulació de la granulometria del producte. Els acarreos, mitjançant sens fins, alimenten les llançadores laterals que fan arribar el material fins a la part posterior de la cabina, on la turbina posterior la propulsa al remolc.

Aquest nou model, com la resta de la gamma de Serrat Trituradores, inclou un altre innovador disseny. Es tracta del sistema de Rotor Axial Serrat Nova Generació. El seu desenvolupament permet l'optimització tant del consum de combustible com de la pròpia mecànica del vehicle tractor, aconseguint el màxim rendiment al mateix temps que un significatiu estalvi mecànic i energètic.

Equip Biomass 500
Equip Biomass 500.

Empreses o entitats relacionades

Agco Iberia, S.A.
Berthoud Agricole, S.A. | Berthoud, S.a.s.
Claas Ibérica, S.A.
CNH Maquinaria Spain, S.A. - New Holland AG0
Durán Maquinaria Agrícola, S.L.
Serrat Trituradoras, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades