Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a BvL, un socio de garantía para distribuir un producto de máxima calidad

Deltacinco és el nou distribuïdor per a Espanya i Portugal de les mescladores, talladors de bloc i jocs de tall de la marca alemanya

BvL, un soci de garantia per distribuir un producte de màxima qualitat

David Pou03/06/2014

Deltacinco ha triat i ho ha fet bé. Amb l'objectiu de consolidar la seva àmplia oferta amb maquinària dirigida al sector ramader, l'importador palentino ha posat els seus ulls en un dels històrics fabricadors alemanys de maquinària agrícola, Bernard van Lengerich. El passat 15 de maig vam tenir l'oportunitat de visitar les instal·lacions d'una companyia la història de la qual és tan àmplia —més de 150 anys— com cuidada la seva filosofia, basada en la tradició familiar i en una maquinària feta a mesura del client.

Imagen

Ha plogut molt des que Gerhard van Lengerich fundés l'empresa en 1860 en ple centre del petit poble d'Emsbüren, en l'antic Regne d'Hanover, l'actual Baixa Saxònia i una de les zones amb la major concentració de fabricants de maquinària agrícola i ramadera de tota Alemanya. Avui, 154 anys després, són moltes les coses que han canviat, però no l'atenció i la dedicació que es dedica a cada client que trepitja les instal·lacions de BvL.

Bernard van Langerich, director gerent i pertanyent a la cinquena generació de la família, té molt clar quins són els motius pels quals ha BvL i Deltacinco han decidit treballar conjuntament: “Som dues companyies amb una trajectòria assentada. Amb Deltacinco hem trobat un soci que coneix les condicions agrícoles d'Espanya i Portugal, així podrem reaccionar més ràpid a les necessitats d'aquests mercats. Cada màquina és diferent i les necessitats de cada granja són diferents. Volem treballar amb Deltacinco per adaptar la gran gamma de màquines BvL a les condicions dels materials amb els quals es treballa a Espanya, que solen tenir poc que veure amb les condicions dels materials en una granja alemanya o anglesa”.

Imagen

“En la passada Agritechnica tanquem l'acord. I ho fem ara perquè és quan considerem ambdues companyies que estem preparades per afrontar amb garanties el projecte. Des de BvL hem esperat al fet que es donessin les condicions per afrontar el mercat espanyol i des de Deltacinco segurament també s'esperava al fet que completéssim la gamma de mescladors amb els nostres autopropulsados, que presentem fa un any i mitjà”, afegia el màxim responsable de la companyia. “Sabem que el primer any va ser difícil, un exercici d'adaptació al mercat, i que existeix una competència local fort, però considerem que les nostres màquines compten amb un gran potencial gràcies a unes especificitats i una tecnologia amb la qual altres competidors no expliquen”.

En aquest terreny mereix especial esment la maduixa de l'autopropulsado, que funciona amb un sistema sense fulles, actuant la pròpia infinitat com una fulla. Aquest sistema evita el tall excessiu del material, conservant d'aquesta forma la fibra en l'aliment, i el trencament de les pròpies fulles. Un altre dels elements molt valorats per Deltacinco és el sistema Dairy Feeder, per a la gestió online de l'alimentació. Entre el carro i la bàscula es col·loca una caixa que transmet dades de forma contínua a una base de dades de gestió web, realitzant reportis diaris, sent accessible des de qualsevol tipus de dispositiu.

Imagen

Van Lengerich va aprofitar l'ocasió no solament per desenvolupar el per què de l'acord amb Deltacinco, sinó també per explicar els motius pels quals és imprescindible seguir evolucionant. “Les previsions apunten que la població seguirà creixent fins a les 10.000 milions persones en 2050, especialment a Àsia. Els xinesos també acabaran demandant els seus cereals amb llet i el seu formatge en la pizza, i això crearà una sèrie de necessitats. Els preus de la llet s'han estabilitzat en els últims anys i les granges de major grandària estan creixent en la majoria de països. Les nostres màquines resulten òptimes per a aquest tipus de grans explotacions, per això volem estar presents atenent aquest nou mercat amb productes d'alta qualitat, sent capaces de proporcionar un servei de gamma alta”.

BvL, una trajectòria tan àmplia com el seu futur

A principis del segle XX, i ja amb la segona generació al comandament, l'empresa encara era una petita ferreria al centre d'Emsbüren, en un edifici en què compartia espai amb un pub i una tenda de productes per a la llar. Una data assenyalada en la trajectòria de BvL és 1937, any en què es va traslladar a la seva ubicació actual en un dels extrems de la localitat. En els anys 60 es va ampliar la planta de producció per duplicar l'espai per a la fabricació de conreadors, i va anar en 1973 quan BvL va començar a fabricar un dels seus vaixells almirall, els talladors de blocs.

Cinc anys més tard, en 1978, BvL va començar la producció del primer mesclador vertical a Europa, terreny en el qual s'ha convertit en referència absoluta a nivell mundial. En 1989 la companyia es llança a diversificar el seu negoci creant BvL Cleaning Technology, una divisió que compleix 25 anys i dedicada amb èxit a la producció de sistemes de neteja industrial.

Amb la cinquena generació al capdavant de l'empresa des de 2003, amb Bernard van Lengerich i el seu primer Bernhard Sievering com a màxims responsables, el Grup BvL compte actualment amb una plantilla de 340 persones i una facturació que en 2013 va ascendir a 46 M€, xifra que s'espera augmentar fins als 50 M€ en l'actual exercici.

Bernard van Lengerich, director gerent del Grup, pertany a la cinquena generació de la família
Bernard van Lengerich, director gerent del Grup, pertany a la cinquena generació de la família.

Una planta de producció en la qual es respira la filosofia de la companyia

Claus Mecklenburg, director d'Exportacions de BvL, va anar l'encarregat de guiar-nos per unes instal·lacions que s'han anat modernitzant al llarg dels anys, però que encara conserven aquell esperit de la planta inaugurada en 1937. "La filosofia de l'empresa és apostar pels nostres empleats. Aquí estan treballant segones i terceres generacions d'una mateixa família. Bernard van Lengerich coneix personalment a tots els empleats i aquesta empatia amb ells ha fet que aquí no s'hagi acomiadat a ningú, fins i tot en els pitjors anys de crisis”, afirmava amb orgull Mecklenburg.
Claus Mecklenburg, director d'Exportacions, va explicar al detall a tots els presents la filosofia d'empresa de BvL i, pas a pas...
Claus Mecklenburg, director d'Exportacions, va explicar al detall a tots els presents la filosofia d'empresa de BvL i, pas a pas, el procés de fabricació dels mescladors al llarg de tota la planta.

Per comprendre com es fabrica cada carro mesclador BvL, es necessita conèixer l'essència eradicada en tot allò que produeix: 'Create to costumers need' (Crear el que els clients necessiten). “Cada màquina es munta segons les mesures que ens proporciona el client. De mitjana acudeix unes tres vegades a les nostres instal·lacions per seguir la fabricació i definir el mesclador tal com ho rebrà uns tres mesos després. La nostra flexibilitat és total, tant en les mesures com a l'hora de tenir el compte la utilitat que se li donarà”, explicava el director d'Exportacions.

La primera nau, que s'ha anat ampliant al llarg dels anys i el paviment dels quals encara és l'original de 1937, acull tota la maquinària dedicada al tall, soldat i deformació de la xapa, a la fabricació dels sinfines i al muntatge de l'estructura. Tot això en un procés de fabricació gairebé artesanal, tal com demostren algunes de les imatges que acompanyen aquest text. “Disposem d'una flexibilitat gairebé infinita gràcies a operaris especialitzats en cadascuna de les tasques. No solament les mesures del carro, comptem amb 70 cons amb diferents diàmetres i l'aliatge de la infinitat pot ser també diferent per millorar la qualitat del producte barrejat i en conseqüència la nutrició de l'animal”.

Imagen

En les 8 hectàrees de terreny de les instal·lacions de BvL es va inaugurar el passat any una nova planta d'assemblatge de 4.000 m2. “Les dimensions dels mescladors eren ja massa grans per manejar-los amb comoditat, per això va resultar imprescindible ampliar les instal·lacions amb una nova nau”, va explicar. A més, aquest estiu els dos soldadores dels sinfines seran substituïts per dos sistemes robotitzats, amb l'objectiu de doblegar la producció, tant per als mescladors nous com per a recanvis. Aquest any BvL està començant també a comercialitzar una nova gamma de mescladors autopropulsados d'11, 13 i 15 m3, que vindran seguits, en un futur, per models d'àdhuc més capacitat.

Aquest mesclador va estar exposat en la passada edició d'Agritechnica i cada color representa una part personalizable segons les necessitats del...
Aquest mesclador va estar exposat en la passada edició d'Agritechnica i cada color representa una part personalizable segons les necessitats del client.

L'empresa aposta especialment per la joventut i formar als joves professionals des de la base, en una regió on la mà d'obra qualificada és escassa i la desocupació brilla per la seva absència. Per això, a més de rebre la formació, quan entren a formar part de l'empresa se'ls encarrega un projecte molt curiós per grups: realitzar en miniatura una de les màquines que fabrica l'empresa. En cites com Agritechnica aquests mateixos joves s'encarreguen d'explicar a interessats i curiosos els secrets del projecte. Una manera que aquests nous professionals que inicien la seva trajectòria en la companyia s'impliquin en l'univers i en una filosofia única, la de BvL.

Línies de productes BvL distribuïdes per Deltacinco

Les línies de producte de BvL que Deltacinco distribuirà en exclusiva per a Espanya i Portugal són:

- Mescladores

  • Amb remolc carro mesclador (3,5 fins a 46 m³). Marques: V-Mix Agilo, V-Mix plus, geganta V-Mix.
  • Carro remolqui mesclador amb sistema de càrrega automàtica (8 fins a 24 m³). Marques: V-Mix L, V-Mix LS
  • Carro mesclador autopropulsado (11,13 i 15 m³). Marca: Maxium
  • Mescladores fixes (8 fins a 17 m³). Marca: V-Mix

- Tecnologia de descàrrega

  • Bloc de cort (1,65 fins a 3,6 m³). Marques: Topstar, Megastar, Megastar XXL
  • Jugo de cisalla (0,95 fins a 2,25 m³). Marca: Schnedizange
  • Galledes Pinça (0,9 fins a 1,1 m³). Marca: Greifschaufel

- Tecnologia de sistema

  • Sistema de gestió d'alimentació. Marca: Dairy Feeder

Empreses o entitats relacionades

Farming Agrícola, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades