Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La siega marcha atrás ahorra tiempo, combustible y dolores de espalda

La sega marxa enrere estalvia temps, combustible i dolors d'esquena

08/03/2013

8 de març de 2013

Segons un estudi independent, utilitzar un tractor amb el lloc de conducció reversible TwinTrac consumeix un 12% menys de temps i un 11% menys de combustible que segar en sentit d'avanç. A més, en segar marxa enrere es danya molt menys l'esquena i el coll del conductor. “Per exemple, en una explotació de 110 hectàrees que se segui dues vegades per temporada, treballar marxa enrere pot estalviar l'equivalent a un dia de treball. Això pot tenir un impacte decisiu per a la qualitat i la planificació de la collita pel que fa a les condicions atmosfèriques”. A més, “l'estalvi de combustible de més d'un 10% és una dada que cal tenir molt en compte”, explica Estafa Mattila, director de Màrqueting i Producte de Valtra.

Aquest estudi també va considerar la quantitat de girs als quals se sotmeten l'esquena i el coll durant una operació de sega normal. Es va descobrir que la quantitat de temps que es passa conduint amb l'esquena torta s'elimina gairebé per complet, mentre que la quantitat de girs del coll es redueix a la meitat.

Imagen
L'estudi es va dur a terme amb dos tractors T163. Un equipat amb una segadora acondicionadora Elho Duett de 7,3 metres amb la qual es va treballar marxa enrere i l'altre amb una segadora acondicionadora Elho de 3,7 metres acoblada en l'elevador davanter i una altra igual en el darrere. Per a l'estudi, es van segar en total 70 hectàrees en sis explotacions durant l'estiu passat en el sud-est de Finlàndia. L'estudi va ser realitzat per l'institut TTS (Työtehoseura). L'informe final està disponible sota comanda a través del TTS. Valtra ha fabricat més de 6.500 unitats amb el lloc de conducció reversible TwinTrac durant els últims 20 anys.

Empreses o entitats relacionades

Valtra - (Agco Iberia, S.A.)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades