Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Amazone, 130 años apostando por la innovación
La marca alemanya presenta les seves grans novetats per a AVENC 2013

Amazone, 130 anys apostant per la innovació

David Pou25/01/2013
Un autèntic espectacle d'imatge i so va servir perquè, en el marc de celebració de la seva 130 aniversari, Amazone presentés el passat 17 de gener davant la premsa internacional totes les novetats que porta a AVENC 2013. La innovació ha estat des de sempre –tal com va relatar en la presentació Christian Dreyer, màxim responsable d'Amazone– el pilar bàsic de la marca. I ha estat aquesta aposta constant per innovar més, la que ha portat a la marca alemanya a xifres de negoci rècord en 2012, amb una facturació que va superar els 460 milions d'euros.
En el magnífic entorn del Park Hotel Bremen van donar començament els actes que durant dos dias 16 i 17 de gener va organitzar Amazone per presentar a la premsa internacional totes les novetats que té preparades per aquest 2013, any en què commemora el seu 130 aniversari. La delegació espanyola, una de les més importants en la cita de Bremen, va estar encapçalada per Andrés Gómez i Belén Iglesias, en representació de Deltacinco, empresa comercializadora de la marca alemanya al nostre país. Rebut per un dels màxims responsables del Departament d'Exportacions d'Amazone, Wilfried Koldehoff, el grup va tenir en primer lloc l'oportunitat de degustar plats de l'alta gastronomia alemanya i d'assistir a un espectacle de 'alt voltatge', abans d'entrar l'endemà en matèria.

Hude, on té Amazone el seu centre de formació, va anar el lloc escollit per l'empresa per realitzar en primer lloc un petit balanç del passat exercici i dels objectius per a l'any que acaba de començar, però sobretot per mostrar a la premsa internacional amb la força amb la qual irromp la marca en el nou any quant a novetats.

La delegació espanyola, al costat del, Christian Dreyer (en el centre), després de la presentació en les instal·lacions d'Hude (Baixa Saxònia...
La delegació espanyola, al costat del, Christian Dreyer (en el centre), després de la presentació en les instal·lacions d'Hude (Baixa Saxònia, Alemanya).

L'objectiu dels 500 milions de facturació, molt a prop

El primer a prendre la paraula va ser Christian Dreyer, màxim representant d'Amazone al costat del seu germà, Justus Dreyer. Després d'agredecer als presents la seva assistència i recordar la important data que se celebra aquest 2013, els 130 anys de la companyia, Christian Dreyer va fer balanç del 2012, exercici en què el grup va facturar 460 milions d'euros, un 16% més que l'any anterior. “La nostra meta de trencar la marca dels 500 milions d'euros de facturació està cada vegada més a prop, però el nostre objectiu no és créixer per créixer, sinó fer-ho amb els peus en el sòl i satisfent totes les necessitats que vagin tenint els nostres clients”. És per això que en 2012, Amazone va invertir 20 milions d'euros en l'ampliació de les seves factories, i igual que en exercicis anteriors, es va destinar un 5% de la facturació a R+D.

L'exportació segueix creixent i en aquests moments ja representa un 80% de les vendes de la companyia, amb França, Rússia, Anglaterra, Polònia i els Països Escandinaus com a principals mercats. Christian Dreyer va tenir un especial esment per a tres mercats que en 2012 van ser especialment fructífers: França, Polònia i Kazajstan.

Cristian Dreyer, director general d'Amazone, durant l'acte de presentació
Cristian Dreyer, director general d'Amazone, durant l'acte de presentació.
El màxim responsable de la companyia va tenir també unes paraules emotives per al seu progenitor, Klaus Dreyer, que coincidint amb el 130 aniversari d'Amazone ha editat un llibre en què es fa un recorregut històric per les fites tecnològiques aconseguides per la companyia i també per la filosofia de l'empresa, que ha portat sempre la innovació per bandera. “Una innovació que segueix sent a dia d'avui una factor de creixement fonamental, amb l'electrònica com a eix, convertint a les nostres màquines en més intel·ligents”, concloïa Dreyer. Tampoc es va oblidar del paper que juguen per Amazone la sostenibilitat, l'eficiència de les seves màquines i la seguretat de les mateixes. “La nostra independència econòmica, amb reinversions en el negoci fa que Amazone pugui seguir tenint una base sòlida, amb independència de les fluctuacions del mercat”.
Després de fer un detallat recorregut de presentació per les set factories Amazone, cinc a Alemanya i altres dues a França i Rússia, Dreyer també va voler fer una previsió per a l'any entrant: “Som optimistes, creiem en uns mercats estables, i encara que el nostre objectiu segueixen sent els 500 milions de facturació, aquest any esperem créixer entre un 4 i un 6%. Necessitem temps per assimilar i optimitzar el creixement d'aquests últims anys. Volem utilitzar les grans fires d'aquest any, com ara AVENC i al novembre Agritechnica, per mostrar el nostre lideratge en tecnologia”.

AVENC, plataforma de llançament de les novetats 2013

La gran cita d'AVENC París, del 24 al 28 de febrer, serà la primera en què Amazone desplegarà totes les novetats que té preparades per aquest 2013. Justus Dreyer, director de les factories Amazone, va anar l'encarregat d'introduir el gran nombre d'innovacions, realitzant primer un petit recorregut històric pel que Amazone ha significat a l'últim segle per a l'abonat en l'agricultura. Es va referir a dates tan significatives com el naixement de la primera abonadora de doble disc en 1958 –invenció atribuïda a Heinrich Dreyer–; en llançament de la ZA-O en 1981, que permetia canviar els discos per permetre amplàries de treball de 10 a 24 m, ; o l'abonadora ZA-M Ultra l'any 2000, que va elevar l'amplària de treball a 52 m. Tot això fins a arribar a la gran novetat en abonadora per 2013, la ZA-TS, guardonada amb un Esment Especial per AVENC.

Amb una capacitat de tremuja de 4.200 litres, una amplària de treball de fins a 54 m i una velocitat de treball de fins a 30 km/h, aquesta abonadora ve complementada amb el Soft Ballistic System. Es tracta d'un sistema, possible després de realitzar models d'anàlisis en 3D, que permet ajustar la velocitat per proporcionar una quantitat optimitzada d'abonament. A més, el sistema Acte TS permet la màxima precisió d'abonat en vores, fins i tot en grans amplàries de treball, tot controlat des de la cabina del tractor. Christoph Laumann, cap de Vendes, recolzat per diversos tècnics de la marca, va anar l'encarregat de presentar la nova abonadora, para el desenvolupament de la qual es van fer més de 5.000 proves en camp, entre elles moltes destinades a evidenciar com el nou sistema Acte TS millorava en un 15% el rendiment en els 5 metres propers a la vora, amb el que una explotació d'unes 500 hectàrees estalviaria uns 3.000 euros anuals.

Andres Gómez, responsable Amazone de Deltacinco, al costat de l'abonadora ZA-TS, gran aposta d'Amazone per aquest 2013
Andres Gómez, responsable Amazone de Deltacinco, al costat de l'abonadora ZA-TS, gran aposta d'Amazone per aquest 2013.
En l'apartat d'electrònica, i després de més de 30.000 terminals Amatron+/Amatron 3 venuts, Amazone llança la nova versió d'Amatron 3, el nou terminal universal, que permet el control integral de la màquina combinat amb la pantalla de GPS. Opcionalment permet instal·lar el programari GPS-Switch, per al control automàtic de seccions per pulverizadores i abonadoras; GPS-Track, amb línies paral·leles per ajudar al guiat de la màquina; i GPS-Maps, que utilitza mapes específics d'aplicació amb Amatron 3. El nou terminal és totalment compatible amb els models anteriors i amb Isobus. També en l'apartat de terminals es va presentar Amapad. Amb una pantalla tàctil de 12", compta amb un innovador concepte MiniView, amb major ergonomia i tecnologia intuïtiva i senzilla per desplaçar-se per les diferents pantalles.
La nova versió de l'Amatron 3 i el terminal Amapad van ser les novetats presentades a nivell d'electrònica
La nova versió de l'Amatron 3 i el terminal Amapad van ser les novetats presentades a nivell d'electrònica.
L'entrada espectacular en escena de la segadora Profihopper va ser l'inici de la presentació de les novetats en màquines autopropulsadas. El prototip de color negre va fer una sèrie de 'piruetes' sobre la zona de presentació, evidenciant la facilitats de maniobra que permet. La Profihopper està disponible en els models zDrive, iDrive i 4WDi. Però després va arribar l'hora del gran pulverizador autopropulsado Pantera 4001, que en la seva versió 2013 es presenta amb el Comfort-Pack, que permet l'ompliment automàtic del tanc principal i el d'aigua neta mitjançant un sol port, i que compta amb un sistema completament automatitzat i continu de neteja. A més, i gràcies a la col·laboració entre Amazone i Topcon, els usuaris del Pantera podran beneficiar-se de l'última tecnologia en agricultura de precisió.
El nou Pantera 4001 ofereix un pas més en la pulverización autopropulsada amb la inclusió del sistema Comfort-Pack
El nou Pantera 4001 ofereix un pas més en la pulverización autopropulsada amb la inclusió del sistema Comfort-Pack.
Posteriorment va arribar el torn per la pulverización en manera arrossegada. El nou UX11200, amb una capacitat neta d'11.200 litres, destaca per la seva gran capacitat de rendiment, minimitzant els períodes no productius, a més de per el seu gran xassís i un disseny, que amb un eix de suspensió hidropneumàtic i els seus pneumàtics d'1,95 m, li aporten una gran estabilitat. En pulverización, Amazone ha aconseguit a més un altre Esment Especial del jurat d'AVENC 2013 pel seu sistema AmaSelect Pro, que permet dosar individualment cadascuna dels filtres per a una aplicació optimitzada del producte en cada passada.
El pulverizador arrossegat UX11200 va ser un dels grans protagonistes de la jornada de presentacions
El pulverizador arrossegat UX11200 va ser un dels grans protagonistes de la jornada de presentacions.

Cenius i Cayena, referències absolutes en cultiu i sembra

L'última part de la presentació va estar destinada a les noves versions de dos models ja emblemàtics d'Amazone: Cenius i Cayena. Després del Cenius i el Cenius-T, arriba ara el nou Cenius 4002-2 T per un laboreo de profunditat que requereix d'una potència de 180 a 220 CV. Aquest model, amb les seves múltiples opcions –reixes, discos llisos o serrats, GreenDrill, rodes de guia, i control hidràulic de profunditat–, permet excel·lents resultats en camp. El xassís d'aquest conreador de 4 metres permet reduir la compactació en capçaleres, la barra de tracció la fixació del Green Drill 500, i un transport per carretera més segur amb un eix posterior que no suporta grans pesos.

En sembra, i de la mà del cap de Producte, Stefan Kiefer, va arribar l'hora que apareguessin en escena la sembradora de reixes Cayena 6001-C i l'arrossegada Citen 6000, ambdues destinades a una sembra optimitzada amb un menor requeriment de potència (a partir de 120 CV).  Amb sis metres d'amplària de treball i 36 reixes distribuïdes en tres files de sembra, una de les noves opcions de la Cayena 6001 són els seus discos de tall ondats que, en sòls de mitjans a pesats, facilita la penetració de les reixes i un tall de la matèria orgànica que permet una millor distribució de la palla. 

Para sembra, i en l'apartat d'electrònica, Amazone va presentar Amadrill+, un terminal de fàcil ús amb dibuixos en tecles per a les diferents funcions i pantalla il·luminada. Permet control de Tramline, compta amb marcador hidràulic, comptador d'hectàrees diàries i totals, monitoriza les voltes del corró i les rpm de la turbina, i compta amb sensor de finalització de llavor.

Les sembradoras Cayena 6001-C (esq.) i Citen 6000 (dta.), dos grans exemples de l'avanç en l'optimització en sembra
Les sembradoras Cayena 6001-C (esq.) i Citen 6000 (dta.), dos grans exemples de l'avanç en l'optimització en sembra.
Finalment, i en sembradora monograno, el protagonisme va recaure en l'EDX 6000, de 6 m, capaç de sembrar blat de moro, girasol i colza a 15 km/h amb una distribució perfecta de la llavor a la terra. Es va posar especial èmfasi en el sistema d'aplicació d'abonament microgranulado de l'EDX 6000, un aplicador granular per a tots els solcs, amb 95 l de capacitat de tremuja, amb fins a dues microgranuladores en una sola màquina (dos punts d'aplicació: damunt de la llavor i juntament amb la llavor), i fàcil ajust i canvi de rang d'aplicació amb el corró elèctric.

La factoria d'Hude/Altmoorhausen, exemple de l'aposta pel creixement

La jornada de presentació va finalitzar amb la visita a un dels emblemes d'Amazone, la nova factoria d'Altmoorhausen. En ella es fabriquen algunes de les màquines més conegudes de la marca, tant en preparació de sòl com de sembra –EDX, Cirrus i Cayena–, i es realitza l'assemblatge del Condor i de la sembradora de discos Citen. El modern complex, en el qual treballen 70 empleats (100 en plena temporada), compta amb set pavellons i una superfície de 2.400 m2, sobre una superfície total de terreny de 30.000 m2. Precisament en la part exterior del recinte vam tenir l'oportunitat d'observar una bateria de sembradoras Citen i Cayena cobertes per la neu caiguda durant el fred hivern alemany i que esperaven la sortida cap als diferents països de destinació. “Cada dia entre quatre i sis tráilers surten d'aquest recinte amb màquines, mentre que entre sis i vuit tráilers porten cada dia des de la propera factoria d'Hude peces per al procés de fabricació i muntatge”, explicava un dels responsables del departament de màrqueting.
Una de les línies en la factoria d'Amazone en Altmoorhausen
Una de les línies en la factoria d'Amazone en Altmoorhausen.
Una de les cadenes de muntatge que vam poder observar amb deteniment va ser la de la sembradora Cirrus 6002, on cada màquina triga quatre dies a recórrer tota la cadena. Cadascuna de les màquines Amazone pansa al llarg de cadascuna de les fases de fabricació i muntatge nombrosos controls de qualitat. L'objectiu és que cadascuna de les 160 màquines que surten de la factoria al mes ho facin complint tot els paràmetres de qualitat i fiabilitat de la marca. Com a exemple, vam poder veure a un dels rotocultivadores realitzant proves en un terreny pedregós que Amazone té preparat a manera de zona de proves en els exteriors de la fàbrica.
Les sembradoras Citen esperant la seva sortida a la zona exterior de la factoria
Les sembradoras Citen esperant la seva sortida a la zona exterior de la factoria.

Empreses o entitats relacionades

Farming Agrícola, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades