Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Deltacinco presenta toda la maquinaria Amazone en una completa jornada de demostración en campo

Deltacinco presenta tota la maquinària Amazone en una completa jornada de demostració en camp

David Pou23/10/2012
Del 19 al 21 de setembre van ser els dies triats per Deltacinco per realitzar unes jornades de demostració en camp amb tota la gamma de maquinària de la seva marca representada Amazone. Més de 600 agricultors, clients i distribuïdors, es van apropar durant tres dies a la localitat de Fonts de Valdepero (Palència) per comprovar el treball de sòl amb la graderia ràpida Catros, el conreador de braços flexibles amb tecnologia 3D Cenius, i la sembra directa amb la Cayena 6001 i amb la DMC Primera 6000 amb kit d'abonat, o efectuar treballs de mínim laboreo amb la sembradora Cirrus 6001.

La graderia Catros i el conreador Cenius obren el foc

La graderia de discos compactes de 4 metres Catros va ser la primera a entrar en escena en el camp palentino. Andrés Gómez, del Departament de producte Amazone de Deltacinco, va anar l'encarregat d'explicar als presents les característiques d'un apero que s'ha convertit ja en tot un estendard de la marca. “La graderia disposa d'uns discos dentats de 510 mm en dues files formant un angle de 17º en la fila de discos davantera i de 14º en la part posterior, produint una barreja del terreny molt homogènia i útil que es compacta després amb el corró posterior”, va apuntar Gómez. I va afegir: “Els rodaments dels discos porten una lubricació interior, per la qual cosa no necessiten cap tipus de manteniment. Aquesta graderia disposa de control hidràulic de profunditat regulable, en parada o en marxa, des de la cabina del tractor. Igualment existeix la possibilitat d'un control mecànic de profunditat i existeixen diferents tipus de corrons, segons les necessitats de cada client”.

Les mesures del Catros van de 3 a 6 metres en graderia suspesa i de 3 a 7,5 en graderies arrossegades, amb una amplària de plegat de 2,40 metres. Com en totes les màquines Amazone s'intenta traspassar el centre de gravetat de la màquina el més a prop possible del tractor amb tal de mantenir al màxim l'estabilitat.

Imagen
El següent apero a aparèixer sobre el terreny va ser el conreador de braços flexibles Cenius, de 3 metres, i també disponible en 4 metres. Es tracta d'un conreador dividit en tres files amb braços, i la seva peculiaritat, segons Andrés Gómez, resideix en el sistema d'amortiment de cada braç, “bastant diferent a uns altres que estem acostumats a veure en el mateix tipus d'aperos”. Disposa de dos molls horitzontals amb una tensió aproximada de 500 kg., amb l'avantatge que tots els molls estan per sobre del bastidor. El 'cognom' 3D que porta acoblat el Cenius significa que el seu sistema d'amortiment no solament funciona enrere i avanci, sinó que actua en 3 dimensions. La part frontal del moll no compta amb una subjecció rígida, podent-se moure cap als costats, igual que la punta de la reixa. Gràcies a això el braç té total llibertat de moviment en tots els sentits.

A part de les tres files de braços encarregades del laboreo en profunditat, el Cenius està equipat amb una fila de discos dobles, iguals que els de el Catros, encarregats d'anivellar el terreny. Aquesta fila de discos poden ajustar-se en altura independentment de la profunditat de treball de les reixes davanteres, amb l'objectiu de deixar un terreny sense solcs. A més, després del pas dels discos actua el corró que el client hagi triat per a la seva explotació amb la finalitat de deixar el terreny compactat perquè actuï com a jaç de sembra. Tant al Catros com al Cenius se li pot acoblar una sembradora cridada GreenDrill para la sembra de prades.

La graderia Catros i el conreador Cenius van ser les grans protagonistes en l'apartat d'aperos per a treball en sòl
La graderia Catros i el conreador Cenius van ser les grans protagonistes en l'apartat d'aperos per a treball en sòl.

Les sembradoras Cayena i la DMC Primera 6000 prenen el testimoni

La sembradora Cayena es pot utilitzar para sembra directa i també en laboreo convencional. Proveïda de 36 reixes, amb una distància entre elles de 16,6 cm, el seu peculiraridad resideix en en les pròpies reixes, de sol 12 mm i amb una punta recoberta per carbur de tungstè. Aquestes reixes fines i dures fan que es necessiti menys potència per al seu arrossegament, podent-se engegar amb un tractor de 136 CV. Totes les reixes disposen d'una suspensió individual i en 3D, amb la qual cosa si hi ha algun obstacle en el terreny cada reixa actua desplaçant-se individualment, mentre que la resta segueix realitzant la seva labor de sembra. Després del tren de reixes, la Cayena porta acoblada una rastella, i a continuació un altre dels seus punts forts, el corró d'anells de goma. Són 12 pneumàtics de 800 mm de diàmetre, amb els quals la llavor queda compactada i que deixa dos lloms als costats de la mateixa que permeten acumular l'aigua de pluja i protegir-la de les gelades en les primeres fases.

El tanc té una capacitat de 3.600 litres i la seva forma allargada permet un millor repartiment de pes al tractor i disposar d'una bona visibilitat des de la cabina del mateix. És senzill col·locar i retirar el tendal impermeable de la tremuja, i aquesta porta instal·lada una llum de servei interior i dos sensors que indiquen la quantitat de llavors a cada moment.

Els assistents seguint les explicacions sobre la sembradora Cayena
Els assistents seguint les explicacions sobre la sembradora Cayena.
La sembradora DMC Primera 6000 té quatre files de reixes, amb una distància de sembra de 18,7 cm, ja que disposa de 32 reixes en lloc de les 36 de la Cayena. “L'autèntica diferència resideix en la forma per la qual està unida la reixa al xassís. En aquest cas ens trobem davant un sistema en paral·lelogram independent en cada reixa, la qual cosa fa que sigui molt més fàcil seguir les irregularitats del terreny”, apuntava Raúl Matey, un altre dels responsables de Deltacinco. La tremuja de la DMC està situada just en la part posterior sobre el tren de transport. Amb una capacitat de 4.200 litres, i molt fàcil d'omplir, disposa en la part superior de tres capçals, els dos laterals encarregats de distribuir la llavor i el més alt encarregat de l'abonament. Finalment, i en l'últim lloc, ens trobem amb la rastella, encarregada de cobrir amb terra els solcs realitzats per les reixes frontals una vegada dipositades les llavors.
Tots els assistents van poder comprovar sobre el terreny les característiques de la sembradora Cirrus
Tots els assistents van poder comprovar sobre el terreny les característiques de la sembradora Cirrus.

També es va poder veure l'equip d'abonat ZA-M 3000 ultra Hydro, amb capacitat per més de 3.000 l sense sobretolva i arribant fins als 4.200 l amb sobretolvas.  La seva particularitat, segons el responsable del Departament d'Amazone en Deltacinco, resideix que no porta presa de força, sinó que tot està regulat hidràulicament. Amb això s'aconsegueix poder variar la velocitat de cada plat independentment. “Un plat pot anar abonant a 12 metres, mentre un altre ho està fent a 8 o a 24, perquè amb aquest sistema podem tallar cada plat en tres seccions diferents”, puntualitza. L'abonadora té el seu centre de gravetat el més a prop possible del tractor per millorar la seva estabilitat, i ve proveïda del sistema de pesat 'Profis', mitjançant el qual és possible dosar el producte sense haver de calibrar la màquina, ja que ho realitza la mateixa amb la cèl·lula de pesat. A més aquesta màquina dosa la quantitat d'abonament en relació a l'avanç del tractor mitjançant dues trapes elèctriques.

L'abonadora ZA-M 3000 Ultra Profis Hydro d'Amazone
L'abonadora ZA-M 3000 Ultra Profis Hydro d'Amazone.
Amazone mostra els seus últims avanços en pulverización

Deltacinco no va voler desaprofitar la seva cita amb clients i distribuïdors per mostrar l'últim que Amazone ha tret al mercat relacionat amb la pulverización. Es va mostrar el model UF amb tanc frontal i GPS, un pulverizador suspès amb més de 3.000 litres de capacitat i barra de 28 metres, i el pulverizador arrossegat UX 4200 Super. Es tracta de la gamma mitjana dels pulverizadores UX –poden tenir una capacitat de fins a 11.200 l–, i en aquest cas equipat amb una barra Super L de 24 metres, tant el pulverizador suspès com l'arrossegat van mostrar les seves capacitats de suspensió de barres a altes velocitats de treball. Aquest model arrossegat té una capacitat de bomba combinada de 430 l/min, dividit en dues: una bomba gran amb capacitat de 280 l/min encarregada de polvoritzar, i una altra més petita encarregada de l'agitació interna del líquid, alguna cosa que permet agitar intensament el producte sense perdre pressió en els filtres de pulverización. Opcionalment es pot equipar amb un eix direccional hidràulic i automàtic, molt útil per treballar en cultius entre línia, controlat per un sensor situat damunt de la llança de la màquina. A més tots dos pulverizadores compten amb el sistema Distance Control, que s'encarrega de mantenir la barra sempre a la mateixa altura del cultiu, facilitant el treball del conductor.

Pulverizador UX 4200 Super d'Amazone
Pulverizador UX 4200 Super d'Amazone.

Empreses o entitats relacionades

Farming Agrícola, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades