Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas desarrolla nuevos biocomposites resistentes al fuego para el sector ferroviario

Aimplas desenvolupa nous biocomposites resistents al foc per al sector ferroviari

08/11/2011

8 de novembre de 2011

Aimplas, Institut Tecnològic del Plàstic, al costat de les empreses valencianes Ferro Spain S.A, Pell S. a., Vossloh Espanya S.A i Tallers Xúquer S.L, està desenvolupant nous biomaterials resistents al foc per substituir les peces de plàstic de l'interior dels trens. En concret, s'està analitzant l'ús del lli i el jute com a reforç del material plàstic per la seva rigidesa i resistència, així com per la seva disponibilitat a Europa. Aquest projecte s'emmarca dins de les Accions Estratègiques de Diversificació Industrial per a la Comunitat Valenciana de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació.
Inicialment, el projecte s'ha centrat en la fabricació de les columnes que delimiten la zona compresa entre les finestres que es troben en la cabina del conductor, però l'objectiu és poder ampliar en un futur l'aplicació d'aquests biomaterials a altres peces com la consola de comandaments del maquinista, l'envà de separació sala-cabina, la porta de comunicació amb la sala de passatgers, els armaris o els recobriments per al sostre i les finestres.
A través d'aquest projecte denominat Biofoc, Aimplas espera també millorar la seguretat dels passatgers perquè, com ja s'ha indicat, s'està optimitzant la resistència al foc de les peces que es desenvoluparan, reduint d'aquesta manera el risc de propagació de les flames i el fum generat en cas d'incendi.

En aquest sentit, s'està treballant amb nanomateriales per millorar la resistència al foc de les peces que s'estan desenvolupant, perquè així puguin complir amb la legislació que es va a aprovar, molt més restrictiva en aquest aspecte.

Els biocomposites reforçats amb fibres naturals tenen certs avantatges enfront dels materials tradicionals ja que procedeixen de fonts renovables, són abundants, tenen un pes lleuger, no tenen un efecte negatiu sobre els sistemes de processament, i els reforços no produeixen irritacions o altres efectes sobre la seguretat i la salut durant la seva manipulació.

A més, els biocomposites obtinguts a partir de fibres naturals presenten bones propietats mecàniques i d'aïllament acústic i tèrmic. També és interessant destacar que, comparat amb la fibra de vidre, el cost associat a la producció de les fibres naturals és inferior i durant la seva producció es redueixen les emissions contaminants.

Actualment s'està treballant en el disseny i desenvolupament de les peces, així com en la caracterització bàsica dels primers prototips obtinguts. En una fase posterior de la investigació, es validarà que els prototips definitius compleixin amb les propietats que se'ls exigeix, garantint que tinguin millors propietats que els plàstics que s'estan utilitzant actualment. Per a això es comprovarà, entre altres característiques, com es deterioren les peces a causa de la llum solar o com resisteixen als productes de neteja que es van a utilitzar sobre ells.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

  • Newsletter Plástico

    03/10/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iAECQPlastics & RubberTechsolidsEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis