Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La producción industrial en el sector del plástico y caucho crece un 4,6% en el primer trimestre de 2011
Segons dades de l'Observatori de Mercat del Plàstic de Aimplas (Institut Tecnològic del Plàstic)

La producció industrial en el sector del plàstic i cautxú creix un 4,6% en el primer trimestre de 2011

Redacció Interempreses02/06/2011
L'Índex de producció industrial del sector transformador de productes de cautxú i plàstics ha crescut a Espanya un 4,6% durant el primer trimestre de 2011, respecte al mateix període del 2010. Amb això, la indústria arriba a un creixement anual positiu per sisè trimestre consecutiu, segons les dades publicades per la Comissió Europea i recollits per l'Observatori del Mercat del Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas).

Malgrat aquestes dades, el sector no ha recuperat els seus nivells de producció anteriors a la crisi, ja que l'índex de producció industrial s'ha situat en el 87.04, per sota dels nivells previs a la crisi. Durant el període de major recessió, finals de 2008 i principis de 2009, l'índex va aconseguir taxes negatives superiors al 25%.

L'Índex de Producció Industrial (IPI) és un indicador conjuntural que mesura l'evolució mensual de l'activitat productiva de les branques industrials, exclosa la construcció, contingudes en la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques 2009 (CNAE-2009). Mesura, per tant, l'evolució conjunta de la quantitat i de la qualitat, eliminant la influència dels preus.

A la Comunitat Valenciana se situa el 20% de les empreses d'aquest sector, més de 1.000 empreses que donen feina a més de 250.000 professionals

Per a les empreses d'aquest sector hi ha certs obstacles que influeixen en la recuperació de la indústria del plàstic com l'evolució del deute públic o les restriccions al crèdit, que dificulten la reactivació del consum privat i la inversió.

A més d'aquests aspectes generals, el sector ha de fer front a l'alça dels preus de les matèries primeres, que durant el primer trimestre de l'any 2011 s'han incrementat un 17,7% respecte al mateix període del 2010, segons l'Índex de Preus Industrials de les matèries primeres plàstiques.

Segons dades de 2010 del Directori central d'empreses (dirdir), el sector transformador de productes de cautxú i plàstics està format per 5.418 empreses a Espanya. D'aquesta xifra, el 20%, és a dir, 1.067 firmes, estan ubicades a la Comunitat Valenciana.

Durant el període de major recessió econòmica (finals de 2008 i principis de 2009) l'índex va assolir taxes negatives superiors al 25%.

Segons les últimes dades de l'INE (Institut Nacional d'Estadística), el sector del plàstic a Espanya dóna feina a més de dos milions de treballadors i genera una xifra de negoci de prop de 500.000 milions d'euros.

A la Comunitat Valenciana, el sector agrupa més de 250.000 treballadors i genera un negoci de més de 47.000 milions d'euros.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

  • Newsletter Plástico

    03/10/2024

Enllaços destacats

AECQTechsolidsFundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis