Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas recomienda reutilizar las bolsas de plástico en las compras navideñas

Aimplas recomana reutilitzar les bosses de plàstic en les compres nadalenques

27/12/2010

27 desembre 2010

L'Institut Tecnològic del Plàstic ( Aimplas ) recomana reutilitzar les bosses d'un sol ús almenys quinze vegades abans de ser reciclades, més de l'ús de bosses biodegradables. Aimplas s'adapta així al Pla Nacional Integrat de Residus (PNIR) sobre les bosses de plàstic, aprovat el 2009, i té com a objectiu promoure una política adequada en la gestió dels residus, disminuint la seva generació i impulsant un correcte tractament dels mateixos, seguint les fases de prevenció, reutilització, reciclatge, valoració i eliminació.

El PNIR preveu reduir a la meitat l'ús de les bosses de plàstic d'un sol ús el 2010 i elimina, a partir del 2011, la borsa de plàstic no biodegradable d'un sol ús. Segons les xifres que maneja Aimplas, s'ha reduït un 75% l'ús de les bosses de plàstic d'un sol ús en els últims anys a Espanya, amb un consum d'uns 10.500 milions de bosses que equivalen a unes 100.000 tones de plàstic a l'any . D'aquesta xifra, només el 10% es recicla.

Davant aquesta situació, l'Institut ha participat en el grup de borses del Comitè de Normalització de Envàs i Embalatge, que ha elaborat una norma per a l'homologació de la bossa de plàstic reutilitzable, que serà més gran que l'actual i amb un cicle de vida que suporta com a mínim 15 usos.

Segons explica Anna Pascual, responsable de Laboratori de Envàs de Aimplas, "les bosses de plàstic reutilitzables tenen millors propietats mecàniques que les actuals i estan dissenyades perquè el seu últim ús sigui com a borsa d'escombraries per a residus orgànics o plàstics, o per ser recollida en el contenidor groc per al seu posterior reciclat ".

De forma complementària a la bossa de plàstic reutilitzable, Aimplas està treballant en el desenvolupament de la bossa de plàstic biodegradable, que pot fabricar a partir de fonts renovables com el midó de patata, blat de moro o pèsol, oa partir de derivats del petroli. En ambdós casos aquestes bosses són capaços de descompondre's per l'acció de microorganismes generant substàncies innòcues per al medi ambient.

"La gestió dels residus d'aquestes bosses de plàstic biodegradables serà diferent en funció de la seva capacitat de ser rebutjada juntament amb els residus orgànics per a la seva compostatge. Aquest tipus de bosses han d'acabar la seva vida útil en una planta de compostatge i després d'un màxim de sis mesos, es descompon donant un abonament o compost, que podrà ser utilitzat en cultius agrícoles o jardins, tractant-se llavors d'una veritable valorització ", manifesta Ana pasqual.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

  • Newsletter Plástico

    03/10/2024

Enllaços destacats

AECQTechsolidsFundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis