Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los composites plásticos en la estrategia de diferenciación de los transformadores valencianos
Una jornada de AVEPA analitza el creixent paper dels composites en mercats com l'edificació

Els composites plàstics en l'estratègia de diferenciació dels transformadors valencians

Font: AVEPA22/10/2009
L'actual situació econòmica i la greu crisi que travessen les indústries transformadores de plàstics de la Comunitat Valenciana, ha de portar a aquestes a orientar-se, tant cap a mercats exteriors com cap a aplicacions d'alt valor afegit, en relació a això últim, els composites plàstics són un camp de gran interès per al sector. Aquests i altres temes es van tractar en el congrés "Els Composites Plàstics: Factor de Competitivitat" organitzat per AVEPA el pasdo 15 d'octubre.

La trobada, inaugurat per Daniel Moragues director general d'IMPIVA, i al qual van assistir un total de més de 130 empreses, va comptar entre altres amb la presència de Justo Nieto Nieto, catedràtic de l'Institut Tècnic Superior d'Enginyeria industrial i conseller d'Empresa, Universitat i ciència en el període 2004-2007, així com Juan J. Manso García, director tècnic composites de Acumener R + D i Joan Rovira, Catedràtic d'Estructura del departament de Mecànica de la UPV.

Inauguració del congrés organitzat per AVEPA
Inauguració del congrés organitzat per AVEPA.

Així, al llarg de les deu ponències desenvolupades per empreses com Clam Desenvolupament SL, MATV, Productes Jemg, Dragados, SA, Advance Composites o Ashland es va destacar la importància que el camp dels composites plàstics representa en el camí a la diferenciació cap a productes d'alt valor afegit per a la indústria transformadora de plàstics de la Comunitat Valenciana.

Amb un format nou, en el qual les empreses ponents oferien la possibilitat de facilitar informació addicional en estands individuals, els assistents van tenir l'oportunitat d'intercanviar opinions i establir contactes.

La jornada estava emmarcada dins d'un projecte finançat per l 'Impiva i fons Feder
La jornada estava emmarcada dins d'un projecte finançat per l 'Impiva i fons Feder.

Les aplicacions dels composites plàstics, representen dins d'aquest sector tradicional, una de les línies d'aplicació de materials plàstics de major valor afegit avui en dia. Aquest és sens dubte, el factor de competitivitat clau en un entorn d'economia global com l'actual, en què la competència en costos representa cada dia un repte, en molts casos ja no superable, tenint en compte la presència de les economies emergents. És per aquest motiu que cal destacar la gran importància de les aplicacions dels composites plàstics com a primer i fonamental tret diferenciador. Com a garantia d'aquesta aportació, aquests materials tenen propietats que permeten la caracterització, oferint avantatges sobre altres, com són la seva lleugeresa, resistència, flexibilitat, adaptabilitat, fortalesa, translucidesa, anti-corrosió ..., propietats aquestes que es poden reforçar en el material segons les necessitats concretes en la seva aplicació. Aquesta capacitat de fabricar materials 'a mida' de les necessitats a cobrir, respon sens dubte i de forma molt coherent, al canvi que la demanda ha experimentat avui en dia, tendint a fabricacions curtes de productes 'ad hoc' amb requeriments molt diferents d'altres. L'adequació a la demanda és per tant un imperatiu per a la que els materials compòsits estan perfectament orientats, i aquesta avantatge és extrapolable a qualsevol de les seves aplicacions.

Durant el desenvolupament de les ponències es va posar de manifest la creixent importància que té l'aplicació dels materials composites en l'edificació en general i particularment en l'obra civil

Durant el desenvolupament de les ponències es va posar de manifest la creixent importància que té l'aplicació dels materials composites en l'edificació en general i particularment en l'obra civil. Diversos exemples d'ambdues aplicacions, que es van explicar amb detall, van posar de manifest els avantatges amb les que aquests materials van contribuir a l'obra en qüestió. Des de la seva resistència al vent, versatilitat de formes en el disseny, il luminació de la construcció...., Tots ells aspectes no assolibles amb materials de construcció tradicional i que per tant representen un camp de possibilitats a constructors, enginyers, arquitectes i un veritable nínxol de mercat a les indústries transformadores que abastin el camp dels materials compòsits. "Avui dia la recerca de nínxols o oportunitats de mercat s'ha convertit per al teixit empresarial en una sobretot, i per aquest motiu ens semblava necessari apropar el coneixement d'aquests materials a aquelles empreses que encara ho desconeguin i aprofundir en les seves més recents aplicacions per a aquelles altres que ho contemplin com un camp de treball a desenvolupar ", afirma l'organització.

Durant aquest esdeveniment, que es completa el dia 5 de novembre, amb una altra jornada particularment destinada a donar a conèixer als dissenyadors i arquitectes les capacitats productives de les nostres indústries a la Comunitat Valenciana en el camp dels composites plàstics, es va buscar donar una visió general de les aplicacions d'aquests materials en l'edificació alhora que es van analitzar amb detall algunes característiques concretes la resistència, durabilitat i complexitat de forma, són clars exemples de la potencialitat dels composites plàstics.

Va ser destacable el missatge que es va traslladar sobre l'impacte que les propietats dels composites poden tenir en el futur de l'edificació, i el gran interès que pot arribar a despertar la seva aplicació fins i tot en països en desenvolupament, el creixement urbanístic és un dels motors de creixement. D'altra banda, així mateix va resultar molt il·lustratiu valorar, en les diferents construccions preses d'exemple, els avantatges que els materials compostos havien representat davant els materials tradicionals, superant obstacles i limitacions en la construcció que haurien resultant impensables uns anys enrere.

Projectes singulars fabricats amb materials compòsits com la Torre Rovira, el Museu Reina Sofia de Madrid, o aplicacions de gran repercussió com els tancaments de grans llums, van apropar als assistents la realitat d'una aplicació i el detall del desenvolupament de tot el projecte de disseny i construcció.

I per tot el que s'ha dit, en la seva ponència sobre els materials compòsits com a materials del segle XXI, Luis López Mateo, vocal nat del Col·legi de Químics i de l'Associació de Químics de la Comunitat Valenciana, va emfatitzar la importància que en el desenvolupament futur del sector de transformació de plàstics juguen els materials compostos i la necessitat de centrar importants esforços en el seu desenvolupament i coneixement a tots els seus camps d'aplicació.

AVEPA organitzar el passat 15 d'octubre, emmarcat en el II Pla de Competitivitat del Sector Plàstic Valencià, finançat per l'Institut de la Petita i Mitjana Empresa Valencià (Impiva) i el Fons Social Europeu, el congrés 'Els Composites Plàstics: Factor de Competitivitat 'comptant amb la col·laboració del tècnic I-Crec de AVEP i la consultora 3e.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

  • Newsletter Plástico

    03/10/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iTechsolidsPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.AECQ

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis