Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Joaquin Moliner, director general de ATI Systems
“Afegim sistemes de detecció de metalls als sistemes d'automatització per fer el procés molt més complet i eficient”

Entrevista a Joaquin Moliner, director general d'ATI Systems

Nerea Gorriti19/05/2014

ATI System és una signatura especialitzada en la distribució de perifèrics per a la indústria de la transformació de plàstic, a més de solucionar problemes tècnics en els processos de producció i oferir, entre uns altres, un servei tècnic tant per al manteniment com per a la reparació d'avaries de les màquines d'injecció i perifèrics. Ara, a més de la seva cartera de signatures representades del sector dels perifèrics, recentment ha afegit dues noves marques: Plastic Metall i els robots de Tecnomatic. Tot això fa que l'empresa ofereixi al comprat tecnologia per satisfer demandes exigents com in mould labelling, alta precisió i tot això aconseguint importants estalvis energètics.

Imagen

Ati System porta des de 2003 en el sector de la injecció, com ha estat l'evolució del sector fins avui?

L'evolució del sector és contínua des de l'any 2003 fins a 2007 seguint una tendència que es veia reflectida amb la situació econòmica d'aquella època. A partir de l'any 2007 el sector modifica la seva tendència habitual de substituir la maquinària obsoleta per nous equips i se centra a mantenir i millorar amb el mínim cost les seves unitats de producció. Nosaltres ens adaptem al canvi amb el programa d'estalvi energètic i el pla renove, reduint els costos dels nostres clients fins a tal punt que es converteixen en beneficis.

Vostès són distribuïdors de la gamma de Plastic Metall, quins productes d'aquesta signatura ofereixen al mercat?

Oferim al mercat tota la gamma de maquinària d'injecció Plastic Metall, que disposa d'una gran varietat de models i tonatges. Des de la innovadora tecnologia hibrida passant per la convencional denominació ‘'Unyka’', fins a arribar a sistemes de multi injecció i PET. Inclosa maquinària d'ocasió que el fabricant té en estoc.

Com definiria el producte de Plastic Metall enfront d'uns altres del mercat?

És un producte europeu d'alta qualitat que des dels seus inicis en 1954 a fet gala de la seva fiabilitat i la seva innovació tecnològica. Aquestes màquines disposen de multiples aplicacions clau en mà en les quals s'integren màquina i automatització per dur a terme projectes de la manera més eficient. Les unitats que tenim treballant a Espanya no donen problemes, són màquines robustes, fiables i tecnològicament avançades, que es combinen perfectament amb el sistema d'estalvi energètic desenvolupat per nosaltres aconseguint uns resultats impecables.

Una altra de les seves línies de negoci és el subministrament de perifèrics, quins productes ofereixen als transformadors?

Som distribuïdors de la signatura Fratelli Virginio, una signatura italiana amb un llarg recorregut en el sector del plàstic i l'automatització dels seus processos. Any rere any i amb pas ferm a assolit arribar a situar-se entre les marques capdavanteres al mercat europeu. La gamma de perifèrics és molt extensa, disposem de cintes transportadoras, molins, dosificadors de master, elevadors de material, deshumificadores, refrigeració… amb una gran qualitat i un preu molt competitiu.

Recentment han adquirit noves representades com els robots de Tecnomatic, parli'ns d'ells. Quines capacitats tenen i para quines aplicacions?

Tecnomatic és una signatura de robots que ha demostrat molta fiabilitat i professionalitat, on el desenvolupament i la innovació dels seus productes ha anat en augment des de 1987 aconseguint el millor resultat en tots els seus projectes. Disposa d'una gamma molt extensa de robots i extractors de bugada per a tot tipus de processos i màquines d'injecció. Des de recollir petites peces o extreure la bugada fins a dur a terme processos d'etiquetaje o inserció dins del motlle.

Aquesta seguretat que ens dóna la marca ens permet automatitzar gran part de la producció aconseguint lliurar al client el projecte completament resolt i reduint els nostres costos considerablement.

Tenen també robots especialitzats per l'in mould labelling. Parli'ns d'una de les seves últimes novetats.

L'IML es tracta d'un procés per etiquetar les peces produïdes dins del motlle. És una tecnologia que incorpora Tecnomatic per dur a terme projectes en sectors diversos com l'alimentari, el farmacèutic, el sector de la joguina entre uns altres. Amb això aconseguim que el producte quedi pràcticament acabat lliurant-nos de costos addicionals i reduint el temps de producció.

També del Grup NPM, aquesta vegada per al transport i automatització, també ofereixen els productes de la gamma Filli Virginio, què inclou la gamma? Parli'ns d'alguna novetat.

Com ja hem apuntat anteriorment, la gamma de Fratelli Virginio és molt extensa. Nosaltres ens centrem en la problemàtica i dissenyem el sistema d'automatització més eficaç per a cada cas. També afegim sistemes de detecció de metalls a aquests sistemes d'automatització per fer el procés molt més complet i eficient.

“El sistema de caiguda de peça habitual ha de quedar en el passat, recollir les peces amb robot garanteix l'estabilitat del cicle, l'absència de cops en les peces, la neteja i higiene del procés, el que totes les peces es dipositin correctament en embalatges o en cintes”

Quant a la robòtica, estan suficientment automatitzades les plantes de producció a Espanya?

Creiem que falta molt per automatitzar, tot procés és automatizable. El sistema de caiguda de peça habitual ha de quedar en el passat, recollir les peces amb robot garanteix l'estabilitat del cicle, l'absència de cops en les peces, la neteja i higiene del procés, el que totes les peces es dipositin correctament en embalatges o en cintes.

I el més important al cap i a la fi una reducció de costos i un augment d'agilitat i productivitat en tot el procés.

Un dels objectius del sector del plàstic és donar amb la fórmula que els aporti importants estalvis energètics, quines solucions proposa Ati System perquè l'inyectador aconsegueixi aquests objectius?

Nosaltres apostem per un desenvolupament econòmic sostenible, en 2007 comencem a gestionar i a desenvolupar aquest àmbit per ajustar-nos a les necessitats productives i abaratir al màxim els costos. Disposem dels nostres sistemes d'estalvi energètic, per aplicar en màquines de producció, basats a la tecnologia de variador de freqüència, i d'un nou sistema basat en l'aplicació de servo-motors en les bombes hidràuliques. Tots dos sistemes ofereixen uns resultats sorprenents, encara que per motius d'amortització es demanda mes el sistema de variadors.

Defineixi què és un sistemes d'estalvi energètic que vostès instal·len en màquines i quins percentatges d'estalvi permeten…

Amb una signatura capdavantera en tecnologia capdavantera com és Delta Electronics i un programari/maquinari desenvolupat per ATI System aconseguim reduir el consum energètic de maquines inyectoras i prensadoras entre un 25% i un 65% depenent de cada cas.

Els avantatges competitius parlen per si soles, optimitzem la velocitat incrementant l'eficiència del motor i reduint el consum d'energia reactiva en un 90%. Tambien hi ha menys necessitat de refrigeració i una notable reducció de la contaminació acústica. També gràcies al sistema start-stop es genera un benefici mecànic a causa que el motor allarga la seva vida útil en disminuir el temps de funcionament. Per tant la maquina íntegrament augmenta la productivitat i allarga la durabilitat. Tenim equips instal·lats a Espanya i a l'emergent mercat d'Amèrica llatina.

Sistemes d'estalvi energètic I-Servosystems, del fabricador Delta, permeten estalvis superiors al 30% i millorant l'estalvi que obtindríem amb el sistema

I-Saving.

Però no només es poden instal·lar en inyectoras, sinó també de compressors, trituradores i bombes de refrigeració….. és així?

Sí, actualment hem instal·lat en molts i diversos equips, també incloses inyectoras d'alumini i premses hidràuliques aconseguint resultats molt bons.

Realitzen sistemes de clau en mà? Si és així, poden explicar algun cas?

Hem realitzat projectes claus en mà per a proveïdors de taponería cosmètica, i desenvolupat maquinària per a l'assemblatge de diferents components però per motius de confidencialitat no se'ns permet donar mes informació d'aquests projectes.

Què altres productes distribueixen?

Disposem d'equips de control de calefacció de motlles amb pantalla tàctil i arxiu de processos, així com de sistemes de control per a filtres d'injecció de motlle.

Empreses o entitats relacionades

ATISystem

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    17/10/2024

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberTechsolidsAECQ

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis