Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Enfriar un verano caliente
Cada vegada hi ha més equips de refrigeració específics per al sector dels plàstics

Refredar un estiu calent

Redacció PU15/04/2005
En el camp dels refrigeradors per a la indústria dels plàstics ens trobem amb nombrosos productes provinents de marques diferents. La política de dissenyar i fabricar refrigeradors exclusivament per al sector de la transformació de plàstics obliga a l'ús de materials i components de màxima qualitat per garantir les màximes prestacions i una llarga vida a l'equip, que no requereix més que d'un mínim manteniment.
Imagen
Alguns fabricants d'equips de refrigeració aporten avantatges com el funcionament en circuit tancat, el que permet refredar aigua a temperatura ambient, substituint a les problemàtiques torres evaporatives i permetent un notable estalvi energètic, cap necessitat de manteniment i una vida il limitada de l'equip. Per exemple, la particular concepció tecnològica de les bateries de refredament d'Industrial Frigo (Centrotécnica), ha portat a aplicar a la sèrie BRW / HP solucions com ara un augment del cabal d'aigua en circulació, així com del flux d'aire de refredament.

En un altre ordre de coses, l'ús de canonada de coure de disseny específic amb micro canaletes microscòpiques, permet un major intercanvi tèrmic de l'aigua amb l'aire amb el que s'augmenta el rendiment frigorífic, disminuint el consum energètic. El control amb microprocessador instal lat a bord màquina oa distància, permet el control de la temperatura amb una precisió de + / - 0,5 º C actuant sobre la velocitat de funcionament dels ventiladors, que compten amb inverters.

També són importants les qualitats dels materials amb què es fabriquen aquests equips. Han de ser robusts i amb tractaments específics per resistir les inclemències climatològiques més dures, fins i tot en ambients salins, garantint la llarga durada de l'equip. Caufar, per exemple, es decanta en alguns models per una estructura construïda amb perfils d'alumini, amb panells d'acer galvanitzat d'elevat gruix i pintat al forn amb resina polièster a 180 º C per a una llarga resistència als agents atmosfèrics. D'altres, com Frigosystem (Equip) recorren en el seu model Raca 12-250 l'acer per perfils d'acer desmuntables, i als panells exteriors de xapa d'acer tallada i doblegada. El model Raca Plus té panells en xapa cincada-plastificada.

Els refrigeradors d'aigua de Tool-Temp, que comercialitza Alboex, estan equipats amb un dipòsit d'acer inoxidable per a 50 l.

El bronze també és un material al qual es recorre en diverses parts. Així, una bomba de bronze i sense juntes està lliure de corrosió i, en general, el bronze o l'acer inoxidable són una solució d'alguns per a tots els components en contacte amb l'aigua.

Una qüestió a la qual han d'atendre els fabricants de refrigeradors és la directiva CE número 2037/200 del parlament europeu, que prohibeix l'ús de hidroclorofluorocarburs que danyen la capa d'ozó (entre ells el gas freó 22 habitualment emprat per la majoria de refrigeradors). Els equips refrigeradors per a aigua, modulars, ecològics amb una gamma de models que abasta des de les 3.000 F / h, fins a 500.000 F / h de Centrotécnica, ja responen a aquesta Directiva. Incorporen el gas ecològic R-407 que permet el mateix rendiment que donava l'anterior R-22, en haver dimensionat en un 15 per cent les superfícies d'intercanvi de l'evaporador i del condensador; emprant a més, una gestió electrònica de l'equip de major precisió.

La dimensió dels refrigeradors és un altre dels arguments de venda. La millor relació mida / rendiment permetrà al transformador de plàstics optimitzar l'espai de la seva fàbrica.

En el camp dels refrigeradors portàtils, es valoren qualitats com la condensació per aigua, funció de doble termoregulació, generació d'aigua calenta i freda en un sol equip i versatilitat, per poder adaptar-se fàcilment a les més diverses necessitat de transformació amb diferents materials. I, és clar, si són portàtils la mida i la mobilitat de l'equip són importants. En la seva sèrie de refrigeradors d'aigua Raca 12-250, Frigosystem, representada per Equips, incorpora a l'equip rodes giratòries per facilitar les maniobres de desplaçament, una solució també aplicada per altres fabricants.

També Caufar subministra refrigeradors per a fluids industrials. La sèrie MEC inclou models amb una unitat compacta prevista per estar destinada en ambients industrials. Són adequades per al refredament de diversos tipus de fluids com a aigua de glicol, oli hidràulic, fluids de tall. El seu camp de temperatura per al funcionament d'aigua de +5 º C a +30 º C, per al funcionament d'oli de +20 º C a +45 º C. Tots els models són idonis per a temperatura ambient fins a +40 º C.

La bomba de circulació varia segons el tipus de fluid a tractar: perifèrica o centrífuga per a aigua, emulsions, aigua glicol; centrífuga per aigua desmineralitzada o desionitzada, als engranatges per als olis de viscositat mitjana-alta.

Els refrigeradors d'aigua de la sèrie Mini-Trencat "MR" d'aquest mateix subministrador són centrals frigorífiques modulars de funcionament completament automàtic, condensats per aire. El circuit d'aigua pressuritzada s'adapta a qualsevol circuit d'aigua existent (tancat amb tanc d'expansió, tancat amb tanc de càrrega obert, obert amb dipòsit de recollida, elevat, etc.).

Empreses o entitats relacionades

Alboex Periféricos, S.L.
Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.
Equiper, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    10/10/2024

  • Newsletter Plástico

    03/10/2024

Enllaços destacats

TechsolidsAECQFundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis