Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Barcelona, capital mundial de la normalización de plásticos

Barcelona, capital mundial de la normalització de plàstics

17/09/2012

17 de setembre de 2012

Barcelona acollirà, des d'avui, dilluns 17 de setembre i fins al proper 21, la 61ª reunió del comitè tècnic internacional encarregat del desenvolupament de normes tècniques en el sector de plàstics en el si de l'Organització Internacional de Normalització (l'ISO/TC 61). En l'esdeveniment participaran prop de 220 experts internacionals d'una vintena de països, que debatran sobre les futures normes tècniques en les quals el sector es juga la seva competitivitat a nivell global, al mateix temps que s'abordaran les tendències actuals del sector en matèria de bioplásticos i eficiència energètica.
En general, les normes indiquen com ha de ser un producte o funcionar un servei perquè sigui segur i respongui al que el consumidor espera d'ell, constituint una garantia de seguretat. En la seva elaboració, participen experts de totes les parts interessades i s'aproven per consens. Les normes són la font mundialment més acceptada per trobar solucions als diferents desafiaments de les empreses, i són el llenguatge que parlen els mercats internacionals: gràcies a que es va establir una norma amb els requisits que havien de complir els mateixos, avui el 90% del transport internacional de mercaderies viatja dins de contenidors. Les normes tenen beneficis econòmics: a Espanya i Alemanya suposen el 1% del Producte Interior Brut (PIB).
Actualment, el comitè internacional de plàstics, un dels més grans dins d'ISO, té posat el focus en l'elaboració de normes tècniques pels bioplásticos, integrant les noves tecnologies, la innovació i els aspectes ambientals amb l'objectiu de millorar la seva competitivitat a nivell global. Al final de la reunió de Barcelona, es fixarà l'inici de treballs en noves normes, així com l'aprovació d'algunes ja existents. El Comitè ISO/TC 61 actualment té en vigor 626 normes, que van des d'aquelles que estableixen les propietats mecàniques dels productes, fins a la resistència al foc, passant per les propietats físic-químiques, etc. L'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) és l'entitat legalment responsable del desenvolupament de les normes tècniques a Espanya i exerceix des de fa 20 anys la secretària del subcomité 2 Propietats Mecàniques.
L'esdeveniment s'engegarà el dilluns amb dues sessions obertes sobre Biopláticos i Eficiència Energètica, així com una benvinguda per part del President de l'ISO/TC 61 Plàstics, Hubert Simon i el director general de AENOR, Avelino Brito. La cita internacional ha estat organitzada per AENOR, amb el patrocini de PlasticsEurope i el Centre d'Assajos, Innovació i Serveis (CEIS), aquesta última societat en la qual participa AENOR majoritàriament; també col·labora el Comitè Tècnic de Certificació de Plàstics CTC 001.
Actualment, el catàleg d'AENOR compta amb més d'1.100 normes tècniques sobre plàstics i productes realitzats amb aquest material que constitueixen una important base per al desenvolupament de qualsevol producte que compti amb materials plàstics. AENOR tradueix les normes internacionals a l'espanyol, la qual cosa facilita l'accés a aquests documents a un mercat de 500 milions de persones a tot el món. Aquestes normes permeten fabricar productes més segurs, lleugers, còmodes i versàtils, amb tots els avantatges econòmics i ambientals que això aporta. Del desenvolupament d'aquests documents es beneficien tots els usuaris i consumidors.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    03/10/2024

  • Newsletter Plástico

    26/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iTechsolidsAECQEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis