Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Temple de hojas de cuchillos de acero al CR 13%
Sota atmosfera controlada en forn continu

Tremp de fulles de ganivets d'acer al CR 13%

G. Cimiano de Bautermic S.A.15/10/2002
El tremp de fulles de ganivets s'efectua per diversos mitjans, en forn de bany de sals, forns de cambra, amb o sense atmosfera controlada o en forns continus amb tremp en premsa. Aquests procediments presenten una sèrie d'inconvenients pel que fa a rendiment global, mà d'obra, deformacions i despeses addicionals, al marge dels consegüents problemes de contaminació.
Imagen
Actualment, aquest tractament es realitza en forns moderns amb escalfament elèctric, mufla metàl·lica d'acer amb alt aliatge, (Inconel-600) i cinta transportadora metàl·lica.

Aquests forns es construeixen en elements modulars, amb diversos amples de cinta, adaptant-se a les exigències de producció, la qual cosa permet efectuar la regulació de temperatura en diverses zones, obtenint una major uniformitat de temperatura en tota la longitud de la mufla, així com uns resultats excel·lents en el tremp.

El sistema de calefacció es realitza mitjançant resistències elèctriques amb tensions reduïdes, a causa de l'alta temperatura de treball 1000-1150 º C.

El refredament s'efectua, a continuació del tremp, en cambres d'aigua de doble paret, amb circulació en sentit contrari a l'avanç de la cinta transportadora, obtenint un refredament progressiu i uniforme en tota la càrrega.

Com gas de protecció s'utilitza normalment, en cas de produccions petites o mitjanes (20-80 kg / hora), l'amoníac dissociat (75% H2 +25% N2). Per produccions superiors es recomana l'ús de "Formiga", procedent de bateries d'ampolles o subministrament en tancs amb equip de mescla. Aquesta últim sistema permet la variació dels percentatges de H2 + N2, i en els casos que el procés de fabricació ho permeti, es pot utilitzar un percentatge més alt de N2, el que és sensiblement més econòmic.

A continuació del tremp, s'ha de realitzar un revingut a forn amb circulació forçada d'aire, continu o estàtic, amb o sense gas de protecció. Aquest punt sempre depèn dels resultats que desitgem obtenir.

Amb els elements anteriorment descrits es poden obtenir els següents resultats:

MATERIAL:

Acer al Cr 13% 1.4024 o 1.4034.

RESULTATS:

Després del tremp .......... 59-61 HRC.

Després del revingut ....... 54-56 HRC.

ESTRUCTURA:

Martensítica, amb repartiment dels carbids primaris no dissolts.

ESTAT DE LA SUPERFÍCIE:

Absolutament neta, amb brillantor metàl lic i sense oxidació

AVANTATGES DEL SISTEMA:

  • Tremp sense premsa.
  • No és necessari lligar les peces.
  • Sense descarburación.
  • Sense sobrecalentamientos.
  • Superfície blanca brillant. Les fulles es rectifiquen abans del tremp.
  • Superfície neta sense taques.
  • Deformació nul·la.
  • No és necessari rentat o decapat.
  • Duresa màxima i uniforme.
  • Sense contaminació de l'aire o de l'aigua.
  • Economia a la mà d'obra.
  • Disminució dels costos de producció.

A més, es pot dotar als forns de diversos elements i accessoris que es ressenyen a continuació:

A) Encès automàtic del gas de protecció

Per assegurar la combustió contínua del gas de protecció en l'entrada i sortida de la mufla, així com en la xemeneia intermèdia, es procedeix a la formació de cortines de flama produïdes per mitjà d'un dispositiu que garanteix aquesta combustió.

El dispositiu comprèn:

  1. Polsador de marxa-paro.
  2. Centraleta electrònica de comandament.
  3. Bobina d'encès per alta tensió.
  4. Elèctrodes d'encès.
  5. Cables de connexió.

Funcionament:

Sobre la centraleta electrònica va muntat un rele que vigila la funció de l'espurna d'encès contínua.

Aquest relé tanca una vàlvula electro-magnètica que talla el subministrament de gas de protecció en cas de fallada de les espurnes.

El comandament d'aquest dispositiu està muntat en la part frontal del quadre de comandaments.

B) Sistema d'esbandida automàtica amb N2

A causa que es treballa amb gas explosiu, 75% H2, per evitar les possibles explosions en la mufla s'instal·la un dispositiu d'esbandida automàtica per a les engegades, parades, corts del subministrament del gas de protecció o fallades del corrent d'alimentació.

El dispositiu comprèn:

  1. Canonada de connexió.
  2. Detector magnètic amb rele, muntat sobre el mesurador de cabal del gas.
  3. 2 vàlvules electro-magnètiques.
  4. 2 vàlvules de regulació.
  5. 1 diafragma per al nitrogen.
  6. Interruptors, llums de senyalització de funció, senyal lluminós i acústica i interruptor de posada a zero.

El comandament d'aquest dispositiu es munta en el frontal del quadre de comandaments. Les ampolles de N2, han d'anar proveïdes d'un mà reductor de 200 a 0.3 bars.

D) Disociador d'amoníac

Per a la producció del gas de protecció, pot muntar-se un generador de gas autònom, que disocia l'amoníac i produeix una barreja gasosa amb una concentració de 75% H2 + 25% N2, amb un punt de rosada d'aproximadament – 35 ºC.

El generador està compost per una retorta catalizadora, construïda amb acer d'alt aliatge (INCONEL-600) en l'interior del qual es troba un preparat de carbó-níquel que absorbeix les impureses que procedeixen de l'amoníac, un sistema de calefacció per mitjà de resistències en forma d'espiral integrades en un mòdul de fibres ceràmiques premsades al buit, tot això muntat en un xassís metàl·lic, amb el seu corresponent aïllament tèrmic. El generador pot muntar-se integrat en el sòcol del forn, o, de forma independent, en les proximitats de la instal·lació.

La instal·lació comprèn:

  1.  Sistema de regulació de temperatura i fusible contra trencament del termoparell.
  2.  Retorta de dissociació intercanviable.
  3.  Sortida amb electro-vàlvula incorporada.
  4.  Canonades de connexió fins a dues entrades en el forn.

Els elements de control i comandament es munten en el quadre general o bé en un armari independent pel disociador

foto

Empreses o entitats relacionades

Bautermic, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades