Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nueva técnica de pulido
TRANSFER A TRACTAMENT DE SUPERFÍCIES

Nova tècnica de polit

Redacció MU15/10/2002
La tecnologia transfer ha obert nous camins en el tractament de superfícies. En aquest cas, la signatura Reni Cirillo va idear un sistema de polit en línia de peces difícils-per massa grans o delicades-.
Màquines per al rentat, desgreixatge i tractament de superfícies de tot tipus de peces (fosfatat, pasivado, decapat, assecat, etc...
Màquines per al rentat, desgreixatge i tractament de superfícies de tot tipus de peces (fosfatat, pasivado, decapat, assecat, etc.
La recerca de nous mercats per al tractament de peces voluminoses, pesades i també delicades o que normalment no es feien abans, han portat a Reni Cirillo, representada a Espanya per Bautermic, a buscar noves solucions per al polit. La firma italiana ha optat per no tractar el polit com una operació secundària, i ha aplicat aquesta tècnica directament en màquines eines productives completament robotitzades.

Es tracta d'un sistema transfer, en configuració rectilínia o circular. Es diu Vibrotransfert, i ha estat presentat per Reni Cirillo com "únic en el seu gènere".

El sistema permet fer treballs fins ara impensables, per la qualitat del tractament o per la quantitat i la forma de les peces que es poden tractar.

És capaç de polir peces essencials de l'automòbil-com bieles, col·lectors, diferencials, engranatges, bombes d'injecció i carters de forma complexa-i de particular importància, com paletes de turbines i parts mecàniques del sector aeronàutic.

Es tracta d'instal·lacions automatitzades que es len després de la mecanització per tractar tot tipus de peces, des de components de motors i diferencials, fins a màquines d'obres públiques, o panys.

Altres màquines vibradores

A més d'aquest sistema, Reni Cirillo presenta a Espanya una sèrie de màquines vibradores d'última generació per resoldre els problemes relacionats amb el tractament superficial tan comú en la fabricació de tot tipus de peces. Es tracta de màquines vibradores de cicle automàtic en solució aquosa o en sec, que s'utilitzen per a tractaments superficials de desgreixatge, rentat, passivat, fosfatat, desbarbat, polit, assecat i lubricat de protecció.

Reni Cirillo pot subministrar instal·lacions en línia que abastin des de la recollida de les peces i els seus tractaments complementats amb abrasius i compostos químics, fins el reciclatge i filtrat de les aigües brutes que s'utilitzen en aquests tractaments. Aquest tipus de màquines són molt compactes i de gran robustesa, per poder-se muntar en línia amb màquines de producció, com premses, cisalles o forns. A més, existeixen versions insonoritzades per millorar les condicions ambientals de treball.

La firma disposa d'una màquina emblemàtica, el model AS / RC, capaç per si sola de fer totes les operacions de tractament superficial en processos simples o combinats, per petits o grans volums de peces, sense moviments intermedis, ja que l'assecat es realitza introduint aire calent en el mateix compartiment de la màquina, sense haver d'emprar instal·lacions complementàries.

La firma italiana ha optat per no tractar el polit com una operació secundària, i ha aplicat aquesta tècnica directament en màquines eines productives completament robotitzades
Aquestes màquines poden utilitzar-se per preparar el mecanitzat de les peces després de ser treballades en màquines automàtiques de control numèric. S'utilitzen per eliminar els residus, desengreixar, desbarbar, assecar o lubricar.

Poden instal·lar-se a línia de punxonadores, per obtenir peces desbastades sense ferricha, en línia amb rectificadores per baixar la rugositat de la superfície no treballada i en sèrie amb premses d'estampació per millorar les superfícies i eliminar les rebaves de l'estampat.

També s'empren en tractaments tèrmics: abans dels forns per a efectuar el desgreixatge, i després d'aquests per eliminar escòries i incrustacions. A més, poden emprar-se després dels forns de tremp, recuit o nitruració per a polir les peces tractades.

La galvanotècnia seves aplicacions es troben en la preparació preventiva de peces per a tractar per successius polits o per assecats. Un centre de treball equipat amb el model AS / RC a què es feia esment més amunt, pot tractar volums mitjans i alts en cicle continu de peces amb dimensions de fins a 60 mm.

Finalment, es pot emprar per tractar i envellir superfícies en marbre i ceràmica.

Depuradores

Les màquines vibradores poden complementar-se amb depuradores recirculades que filtren i depuren les aigües residuals per a poder-les reutilitzar en aquests mateixos processos durant mesos, d'una manera ecològica i molt econòmica
Diverses peces tractades
Diverses peces tractades

Empreses o entitats relacionades

Bautermic, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades