Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Satisfacción general tras la primera edición de Protodesign
1.100 persones van acudir a la primera edició del Saló

Satisfacció general després de la primera edició de Protodesign

Redacció MU15/05/2003
La primera edició de Protodesign, la fira espanyola dedicada al procés integral de desenvolupament de nous productes, va tancar les seves portes a Fira València el passat 9 de maig amb la satisfacció d'expositors i comitè organitzador pels nombrosos contactes de negoci que han sorgit en el transcurs dels tres dies de fira.
Inauguració del saló. Talla la cinta diumenge Ochoa, president del Comitè organitzador...
Inauguració del saló. Talla la cinta diumenge Ochoa, president del Comitè organitzador. Darrere hi ha el director de Ford Espanya, Antonio Adés, president del Comitè científic-tècnic.
Els responsables de la fira Protodesign, que va tancar les portes el passat 9 de maig després de tres dies d'exposició, han mostrat la seva satisfacció per com ha transcorregut la primera edició d'una fira dedicada al procés integral de desenvolupament de nous productes (del disseny a la producció). El president de la fira, diumenge Ochoa, es mostrava content ja que "s'ha pogut comprovar l'interès que existeix en la indústria per comptar amb un punt de trobada, de negoci, que permeti accedir a unes tecnologies que resulten fonamentals per escurçar terminis, reduir costos i millorar els resultats ".

En les tres jornades en què ha estat obert el saló, més de 70 expositors agrupats en més de 40 estands han mostrat les últimes evolucions científiques i tecnològiques en els camps més variats lligats al plantejament i desenvolupament de nous productes industrials.

Així, han estat presents firmes especialitzades en enginyeria, disseny, desenvolupament d'aplicacions informàtiques per a disseny i desenvolupament industrial; juntament amb altres dedicades a la indústria auxiliar o al desenvolupament i mecanitzat de patrons i prototips.

Van estar presents firmes especialitzades en enginyeria, disseny, desenvolupament d'aplicacions informàtiques per a disseny i desenvolupament industrial; juntament amb altres dedicades a la indústria auxiliar o al desenvolupament i mecanitzat de patrons i prototips

Generar expectatives

Per Ochoa, el que s'ha intentat a la Fira de València "és absolutament diferent" ja que, per començar, no s'exposaven productes sinó "saber fer".

Per la seva banda, Manuel Martínez Torán, vocal del Comitè organitzador del Saló, ha explicat que "d'aquesta primera edició de Protodesign no esperem grans xifres de moviment a nivell de negoci però sí expectatives. València encara no tenia un referent firal d'aquestes característiques i ara que el té estem començant a observar que hi havia més demanda de la que pensàvem ". D'altra banda, cal tenir en compte que "ara mateix a Espanya no podem parlar d'un gran sector d'enginyeria de disseny, encara".

Visitants en un estand de la fira
Visitants en un estand de la fira
Estand d'Ona Electroerosió
Estand d'Ona Electroerosió

Congrés Internacional

Juntament amb Protodesign, va tenir lloc el Primer Congrés Internacional de Disseny, Tecnologies i Enginyeria de Producte. Els participants al congrés han pogut conèixer de primera mà les últimes novetats tecnològiques en la investigació dels processos que s'inclouen dins de la preproducció.

Diumenge Ochoa es mostrava molt content per la resposta a aquestes jornades, i assegurava que s'havia aconseguit l'objectiu de "aconseguir fomentar l'accés dels professionals i pimes al coneixement i tècniques que conformen l'avantguarda en el camp del desenvolupament industrial de nous productes" .

Entre les conclusions del congrés destaquen, en paraules del professor de la Universitat Politècnica de València i moderador d'un dels grups de treball, Emilio Iribarren, "la importància de la innovació de les noves tecnologies en el procés de desenvolupament d'un producte, ja que, com s'ha dit en una ponència: 'no innovar significa envellir' ".

El congrés estava format per vuit taules de treball o fòrums de debat que agrupaven unes cinc ponències cada un, a més de la ponència inaugural a càrrec del responsable de desenvolupament de producte en Ford Europa, Malcolm Thomas. El congrés va comptar a més amb el suport de Ford-va acudir el gerent de Ford Espanya, Antonio Adés-i d'importants empreses (Ona, Alstom, Gamesa ...), centres tecnològics (Teknik, Ideko) i associacions (Aimme, Aimplas .. ).

Una taula de luxe: la dedicada a les tecnologies de mecanitzat...
Una taula de luxe: la dedicada a les tecnologies de mecanitzat. Javier Aranceta (Ideko), Ramón Bueno (Teknik), Josep Tornero (UPV) i Xavier de Maidagan (Ona)
Prototip d'automòbil per a minusvàlids de la signatura Vexel Automoció, els motlles són de Moltec Llevant
Prototip d'automòbil per a minusvàlids de la signatura Vexel Automoció, els motlles són de Moltec Llevant
El mesurament sense contacte va ocupar un lloc destacat en la fira
El mesurament sense contacte va ocupar un lloc destacat en la fira
En el fòrum de debat Aplicacions de nous materials, que va tractar sobre materials plàstics i aliatges metàl·liques, van participar entre d'altres Dupont i Aimplas.

El fòrum Avenços en les tecnologies de prototipatge, on van exposar Protomold, Aimme i Eos, entre d'altres, va exposar les possibilitats del prototipat ràpid i les seves aplicacions, a més de l'e-manufacturing emprant el sinteritzat làser.

Hi va haver també un fòrum dedicat al programari que va agrupar Protorapid, Abgam, AESA i Moldflow, que va tractar totes les etapes de la gestió del cicle de vida d'un producte i on fins i tot es va presentar un exemple pràctic d'aplicació a la signatura AESA.

Molt relacionat amb aquest, el fòrum de Gestió de Cicle de vida dels productes, que va tractar aspectes més generals com l'ecodisseny o la protecció jurídica del disseny industrial. Per la seva banda, Control i gestió del producte es va centrar en la gestió de l'enginyeria concurrent i solucions integrades.

Hi va haver també una fòrum centrat en la mecanització, amb una taula de luxe formada per Ramón Bé (Teknik), Javier Aranceta (Ideko), Josep Tornero (UPV) i Xavier de Maidagan (Ona Electroerosió) i un altre basat en tecnologies de disseny de motlles i matrius. Gamesa i Alstom van ser els protagonistes del fòrum dedicat al Desenvolupament de nous productes en sectors d'alt valor tecnològic

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Gamesa
IDEKO, S.Coop.
Ona Electroerosión, S.A. | Ona EDM
Societat Valenciana Fira València, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis