Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Josep Cirera, gerente de Abus Grúas, S.L.U.
“Tenim una cartera de clients satisfets que volem incrementar i per tant hi ha camí per recórrer”

Entrevista a Josep Cirera, gerent d'Abus Grues, S.L.O.

Laia Banús02/03/2012

2 de març de 2012

La filial a Espanya del fabricador alemany de ponts grues i polispasts Abus porta ja una cambra de segle fent-se un buit al mercat espanyol. Els seus serveis no només se centren en el desenvolupament de components de grues sinó que també assessoren al client i realitzen el seu lliurament, muntatge complet i engegada, així com el manteniment, subministren recanvis i fins i tot realitzen formació en el maneig de les mateixes. Malgrat l'actual context econòmic, Josep Cirera, gerent de Abus Grues, es mostra optimista i fins i tot ens explica en aquesta entrevista que estan buscant representants de la seva marca en tota Espanya.
Josep Cirera, gerent d'Abus Grues: “Abus ha apostat sempre per la innovació sent pioner en molts casos”
Josep Cirera, gerent d'Abus Grues: “Abus ha apostat sempre per la innovació sent pioner en molts casos”.

Abus Grues, S.L.O. és la filial espanyola del Grup Abus. Des de quan està instal·lada en la Península? A quines zones geogràfiques donen servei?

La nostra matriu alemanya Abus Kransysteme GmbH, primer a través de dos representants i, a partir del 1994 amb Abus Grues, S.L.O. (filial pròpia) va començar a subministrar els seus equips d'elevació al mercat espanyol a la fi de l'any 1987, o sigui que portem 25 anys a Espanya.

Donem cobertura pràcticament a tot el país ben a través de personal propi o mitjançant persones i empreses que ens representen de forma exclusiva.

Quins són els principals serveis que ofereixen?

La nostra gamma de serveis van lligats òbviament a proporcionar solucions tècniques i equips principalment polispasts i ponts grues per elevar i desplaçar càrregues lleugeres o pesades des de 80 quilos fins a 120 tones en la majoria de sectors industrials.

Per donar la millor cobertura a una nau industrial, Abus ofereix ponts grues des d'1.000 kg fins a 120 t
Per donar la millor cobertura a una nau industrial, Abus ofereix ponts grues des d'1.000 kg fins a 120 t.

A grans trets, expliqui'ns què ofereix la cartera de productes d'Abus

Disposem de diverses famílies de productes dissenyats i fabricats específicament per a diferents tipologies de problemes i capacitat de càrrega requerida. Per exemple, per donar la millor cobertura a una nau industrial disposem de ponts grues des d'1.000 quilos fins a 120 tones, però per a espais petits o aplicacions fixes molt concretes disposem d'una gamma amplísima de grues lleugeres com són els nostres sistemes HB de 125 fins a 2.000 quilos. O bé grues ploma giratòries de columna o murals que cobreixen càrregues des de 80 fins a 6.300 quilos segons els models, o fins i tot els nostres pòrtics lleugers tipus LPK para espais limitats o aplicacions que no requereixin moltes maniobres, o simplement per evitar obra civil i muntatges complicats.

“Estem buscant representants professionals i seriosos a diverses zones d'Espanya per millorar la nostra presència i proximitat al client”

Segons la seva opinió quina característiques dels seus productes marquen la diferència respecte a altres marques?

Afortunadament tenim competència i aquest és un bon motiu per lluitar i intentar ser millors. Abus ha apostat sempre per la innovació sent pioner en molts casos i introduint en el sector de l'elevació algunes aplicacions i idees desenvolupades prèviament per a sectors com la robòtica o la màquina-eina, per exemple. En altres casos, són idees pròpies sorgides del departament de R+D o d'escoltar detalladament el que diu el client, que s'han introduït i consolidat al mercat, no sense abans sofrir al principi els lògics desmerecimientos de competidors com a innecessaris i que després, en comprovar-se els avantatges per part dels usuaris i clients, les han aplicat i més o menys copiat.

A més de les grues i polispasts del seu catàleg, ofereixen solucions a mesura?

Sí efectivament, Abus ofereix solucions a mesura a través d'equips estàndard però adaptats i personalitzats a cada cas en particular.

Quins aspectes ha de tenir en compte una empresa en adquirir un equip d'elevació?

Una empresa que necessiti equips d'elevació per a les seves instal·lacions deu prevaler sobretot per a la seva elecció la màxima seguretat, fiabilitat, mínim i fàcil manteniment dels equips a instal·lar, així com experiència contrastada i solvència tècnica i financera, tant del propi fabricador com de l'empresa que realitzarà la venda i la posventa, per assegurar la màxima garantia i tornada de la inversió.
“Afortunadament tenim competència i aquest és un bon motiu per lluitar i intentar ser millors”

Com poden els seus productes ajudar a millorar la competitivitat de les empreses?

Gràcies a l'acurat disseny dels nostres equips i l'alta qualitat dels materials, els polispasts i grues Abus necessiten menys manteniment que els de la nostra competència en igualtat de condicions de treball. La seva robustesa i facilitat de desmuntatge quan es necessita, comporta menys temps morts de màquina parada per avaria, per manteniment i tenen més llarga vida útil, per tant els costos operatius són molt menors, amortitzant-se sobradamente la diferència del preu de compra.

Sistema HB, grues lleugeres de 125 fins a 2.000 kg
Sistema HB, grues lleugeres de 125 fins a 2.000 kg.

Expliqui'ns una mica més del seu servei de revisió preventiva… Com pot ajudar a reduir riscos laborals?

Com qualsevol màquina, els polispasts i grues Abus necessiten també, encara que menys que els altres, un manteniment preventiu per garantir la seva màxima efectivitat i minimitzar els riscos laborals. Abus, com a fabricador, recomana el contracte de revisió preventiu, que per un mòdic preu fix, s'adapta i personalitza cas per cas, podent-se realitzar una vegada a l'any o més per mantenir en les millors condicions els equips del client en funció del tipus de treball i càrregues a manipular, característiques ambient local, hores i torns de treball, etc. Per oferir un servei integral als nostres clients, també realitzem manteniments preventius i reparacions a grues i polispasts d'altres marques.

En aquests últims anys, com ha evolucionat la demanda d'aquest mercat?

La demanda d'equips d'elevació a Espanya s'ha reduït molt més que en la resta d'Europa a causa de la crisi i aquí la pressió ha portat en molts casos a una valoració parcialment equivocada de valorar el preu inicial o de compra. De totes maneres som optimistes (veiem el got mitjà ple), tenim una cartera de clients satisfets que volem incrementar i per tant tenim camí per recórrer. La prova és que estem buscant representants professionals i seriosos a diverses zones d'Espanya per millorar la nostra presència i proximitat al client.

Grues ploma giratòries de columna o murals Abus, que cobreixen càrregues des de 80 fins a 6.300 kg
Grues ploma giratòries de columna o murals Abus, que cobreixen càrregues des de 80 fins a 6.300 kg.

Empreses o entitats relacionades

Abus Grúas, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAdvanced FactoriesAbus Grúas, S.L.U.27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis