Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El cabezal de biselado automático, la revolución en la tecnología de corte
Tecoi aposta pel tall en bisell per les seves prestacions i per la seva funcionalitat

El capçal de bisellat automàtic, la revolució en la tecnologia de tall

Jorge L. Rodríguez Ordás, gerent de Tecoi Cort13/10/2010

13 octubre 2010

L'empresa Tecoi Cort, SL ha apostat sempre per la fabricació de màquines de tall de xapa incorporant les últimes tecnologies. D'aquesta manera aconseguim un producte d'altes prestacions i fiabilitat, permetent que les nostres màquines siguin versàtils i amb gran capacitat de producció. En aquest sentit, estem en continu desenvolupament d'aplicacions per aconseguir que el nivell d'acabat de les peces sigui cada vegada més complet i que es requereixi el mínim nombre d'operacions addicionals per aconseguir el producte final. Un dels nostres productes estrella és el capçal de bisellat automàtic.

A continuació s'exposa una breu història d'aquest tipus d'elements i les seves característiques fonamentals.

Ja fa aproximadament vint anys es va començar a comprovar les capacitats que els plasmes i làser podien aportar a la caldereria i construcció metàl·lica. Avui en dia, la tecnologia plasma i làser ofereixen uns avantatges productives claus i objectives davant d'altres tecnologies en el sector de la conformació metàl·lica des gruixos fins (0,4 mm) fins a gruixos mitjans (60 mm). Així mateix, la tecnologia i equipament de les màquines de tall s'ha anat adaptant a les prestacions actuals del plasma i del làser amb el propòsit de treure el màxim aprofitament d'aquestes tecnologies i fer de màquines de tall més flexibles i productives.

Pràcticament totes les peces metàl·liques soldables des de 8 mm de gruix en endavant necessiten preparació de les vores per ser soldades de manera...
Pràcticament totes les peces metàl·liques soldables des de 8 mm de gruix en endavant necessiten preparació de les vores per ser soldades de manera fiable i segons normes.

Un dels majors avenços en el camp de les màquines de tall són, sens dubte, el capçal de tall bisellat automàtics. Aquests sistemes han representat possiblement la major revolució tecnològica en les màquines de tall actuals, permetent fabricar peces amb un nivell d'acabat pràctic i importantíssim. Actualment, totes les empreses dedicades a la construcció metàl·lica estan trobant en aquests capçals la solució completa als problemes de preparació de vores per a soldadura, reduint els costos de preparació de peça d'una forma sorprenent.

Pràcticament totes les peces metàl·liques soldables des de 8 mm de gruix en endavant necessiten preparació de les vores per ser soldades de manera fiable i segons normes. Cal tenir en compte que el rang de gruixos més usual en caldereria va des de 4 fins 40 mm, de manera que la preparació de vores es fa indispensable en el 90% dels treballs. Això s'ha convertit en una necessitat global.

Des de fa uns anys, hi ha al mercat capçals anomenats de segona generació, basats en controls numèrics amb funcions de 5 eixos...
Des de fa uns anys, hi ha al mercat capçals anomenats de segona generació, basats en controls numèrics amb funcions de 5 eixos.

Els ángulos més utilitzats avui en dia van des de 15 º fins 60 º, encara que el normal en tots els casos és preparar vores amb bisells entre 20 i 45 º, depenent el tipus de treball i el sector. Cal tenir molt en compte que la capacitat del sistema de tall ha de dimensionar en funció del gruix i l'angle que es requereixin.

Hi ha diversos tipus de capçals de bisell per plasma i làser. D'una banda, hi ha els clàssics capçals giratoris compostos d'un eix angular i un altre eix giratori, els quals han estat força usats en màquines amb controls numèrics tradicionals sense control a 5 eixos. Aquests sistemes són mecànicament bastant complexos i sobretot molt voluminosos i de manteniment abundant i complex. Una de les majors limitacions de funcionament d'aquests sistemes és la necessitat de 'rebobinar' l'eix giratori en els canvis d'angle de les cantonades de la peça, fent necessari la utilització d'un ampli espai entre peces (de 20 a 50 mm) per poder fer els canvis d'angle.

Els nous sistemes de 5 eixos són la solució definitiva als requeriments de tall dels actuals treballs de bisellat
Hi ha diversos tipus de capçals de bisell. A la imatge, un sistema de tall per plasma
Hi ha diversos tipus de capçals de bisell. A la imatge, un sistema de tall per plasma.

Des de fa uns anys, hi ha al mercat capçals anomenats de segona generació, basats en controls numèrics amb funcions de 5 eixos.

En Tecoi hem apostat per aquesta tecnologia de tall a bisell per les seves prestacions i per la seva funcionalitat. Aquests nous sistemes són la solució definitiva als requeriments de tall dels actuals treballs de bisellat i eviten tots els problemes i mancances de funcionament dels tradicionals capçals giratoris. Els nous sistemes de 5 eixos, a més de permetre gir infinit, no necessiten cap tipus de manteniment de greixatge ni neteja. A més, no necessiten fer bucles a les cantonades de les peces en els canvis d'angle amb el que l'aprofitament de la xapa és immensament més gran.

Amb els sistemes de bisellat de 5 eixos s'està tallant avui en dia amb bancades de tall en sec, sota aigua o qualsevol sistema de bancada actual. Una de les avantatges d'aquest sistema és que no requereix una especialització de l'operari per fer bisells, ja que la parametrització es realitza completament des del control numèric. D'altra banda, les dimensions d'aquests capçals són molt adequades per al tall amb diversos capçals dins de la mateixa xapa en fabricació de peces petites.

En l'actualitat, per la tecnologia làser i plasma, la solució de capçal tipus robot o de 5 eixos és la més idònia dins d'un sector cada vegada més exigent amb la producció i la flexibilitat de la maquinària.

Per a la tecnologia làser i plasma, la solució de capçal tipus robot o de 5 eixos és la més idònia dins d'un sector cada vegada més exigent...
Per a la tecnologia làser i plasma, la solució de capçal tipus robot o de 5 eixos és la més idònia dins d'un sector cada vegada més exigent.

Empreses o entitats relacionades

Tecoi Corte, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

Enllaços destacats

Industry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis