Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Innovar en gestión, vehículos y combustibles, claves para la sostenibilidad en el TUM
Aecoc celebra el seu II Fòrum de Transport Urbà de Mercaderies (TUM)

Innovar en gestió, vehicles i combustibles, claus per a la sostenibilitat en el TUM

Redacció Interempresas01/12/2011

1 de desembre de 2011

Uns 150 professionals dels principals ajuntaments espanyols i de companyies usuàries del transport urbà de mercaderies (TUM) a Espanya van analitzar les fórmules per impulsar una major sostenibilitat en aquest àmbit. Per a això, l'II Fòrum TUM de Aecoc, l'Associació empresarial que agrupa a prop de 25.000 companyies, va presentar les millors pràctiques que a nivell nacional i internacional s'estan desenvolupant en el transport de mercaderies a les ciutats.

Els màxims responsables de mobilitat dels ajuntaments de Madrid, Barcelona, València, Bilbao, Sevilla i la Corunya, així com representants de companyies com Carrefour, Eroski o Seur, van analitzar els principals reptes i peculiaritats als quals s'enfronta aquest tipus de transport en l'actualitat, així com les possibles oportunitats que es poden aprofitar per fer-ho més sostenible.

Camió híbrid del grup Geodis BM per Carrefour
Camió híbrid del grup Geodis BM per Carrefour.

Innovar des de la gestió, amb la incorporació de les noves tecnologies en els processos, utilitzar tipus de vehicles i combustibles més respectuosos amb el medi ambient i eficients des del punt de vista energètic, així com apostar per una conducció més eficient es van presentar com a possibles vies de millora en aquest àmbit. Mesures que no només contribuiran a incrementar la sostenibilitat sinó que suposen tota una font d'estalvi per a les companyies.

Així, Coen Worst, directiu de DeliXL —un dels distribuïdors de foodservice més importants d'Holanda—, va assegurar que la incorporació de les noves tecnologies en la gestió ha suposat un estalvi mitjà del 8% en els costos reals del transport. Per la seva banda, el director d'Operacions de Conway, José Antonio Vázquez, va confirmar que un conductor eficient aconsegueix estalvis de combustible i manteniment de vehicles d'entre un 5 i un 10%, atès que el seu esforç pot suposar un estalvi en el cost de pneumàtics, reparacions per manteniment i quantitat de combustible i oli emprats.

Per a Marcel Huschebeck, director del programa Bestufs de Planung Transport Verkehr, resulta del tot fonamental convertir la sostenibilitat en factor competitiu per abordar els reptes creixents del transport urbà de mercaderies. La descàrrega nocturna també va ser analitzada com una de les principals apostes en aquest sentit, així com la col·laboració entre empreses i administracions encaminada a incrementar l'eficiència de les operacions.

Un sector en procés de canvi

I és que el transport urbà de mercaderies s'enfronta en l'actualitat a nous reptes als quals haurà de respondre amb contundència, com és l'imparable creixement del comerç electrònic.

En aquest sentit, el Joaquim López, gerent de Seur Barcelona, va mostrar als assistents a l'II Fòrum TUM d'Aecoc el Programa de Mobilitat Sostenible que ha engegat per atendre adequadament les noves necessitats del transport urbà de mercaderies des d'un punt de vista sostenible. En aquest pla s'inclou un pla de solucions especialment pensades per respondre a les necessitats del comerç electrònic, a les quals han denominat ‘i-solutions’.

Solucionis a mesura, adaptades per a tot tipus de clients; efectivitat i flexibilitat en els lliuraments; solucions de lliurament alternatives; gestió eficaç de la logística inversa; noves solucions d'integració informàtica avançades i la millora en la gestió d'estocs i preparació de comandes són les claus d'aquest ‘pla de contingència’ enfront de el ‘boom’ de l'i-commerce.

El transport urbà de mercaderies s'enfronta en l'actualitat a nous reptes com el creixement del comerç electrònic. Foto: Norbert Dentressangle...
El transport urbà de mercaderies s'enfronta en l'actualitat a nous reptes com el creixement del comerç electrònic. Foto: Norbert Dentressangle.

Per la seva banda, per DeliXL, el transport de mercaderies a les ciutats representa un “puzle complex”, en la mesura en què cal manejar nombroses restriccions i normatives, mantenint un alt nivell de qualitat en el servei, amb pràctiques que responguin al compromís amb les responsabilitats socials i mediambientals i a través d'un pla el més econòmic possible.

El transport urbà de mercaderies s'enfronta en l'actualitat a nous reptes als quals haurà de respondre amb contundència, com és l'imparable creixement del comerç electrònic

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades