Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aluplast y Basf presentan conjuntamente un nuevo perfil para ventanas con refuerzos termoplásticos eficientemente energético
Aïllament tèrmic i economia de costos per a sistemes de finestres

Aluplast i Basf presenten conjuntament un nou perfil per finestres amb reforços termoplàstics eficientment energètic

Redacció PU09/06/2008
El fabricant alemany de finestres Aluplast està a punt de llançar un sistema d'alt grau d'aïllament tèrmic i fabricació rendible, gràcies a una versió de Ultradur High Speed (PBT) desenvolupada per Basf especialment per a aquesta empresa. L'acer habitualment utilitzat per a perfils de finestra es substitueix aquí per un termoplàstic amb reforç de fibra de vidre, proporcionant d'aquesta manera millors propietats d'aïllament tèrmic sense alterar les prestacions mecàniques de la finestra.

Els nous perfils no només permeten estalviar als fabricants de finestres costoses etapes de treball en termes de temps i recursos, sinó que el producte pesarà un 60 per cent menys que el seu precursor elaborat en metall. Al començament d'abril aluplast té previst introduir aquest producte innovador a la fira internacional "fensterbau / frontale 2008" de Nüremberg, Alemanya. Per aquesta època els nous perfils de finestra ja estaran disponibles al mercat. La fabricació es pot dur a terme en instal·lacions convencionals.

Millora de l'aïllament tèrmic en un 20 per cent

A l'horitzó hi ha dues bandes planes de Ultradur practicades mitjançant extrusió, les quals reemplacen al perfil metàl·lic, habitualment pesat i de difícil muntatge. "L'elevada conductivitat tèrmica del reforç metàl·lic tradicionalment utilitzat en els marcs de les finestres constituïa inevitablement un pont tèrmic", en paraules de Manfred Wüst, Director Cap d'Enginyeria de Sistemes de Aluplast. "Per això vam resoldre unir esforços amb Basf a la recerca d'un material que fes al marc de la finestra tan rígid com si estigués fet de metall. Paral·lelament es volia aconseguir que el material tingués millors propietats d'aïllament tèrmic dejunat a una major eficiència energètica en la construcció.

Per als seus nous perfils de finestra, Aluplast substitueix el reforç metàl·lic (esquerra...
Per als seus nous perfils de finestra, Aluplast substitueix el reforç metàl·lic (esquerra: en vermell) per bandes molt més lleugeres fabricades amb un plàstic de Basf, Ultradur High Speed (dreta: en negre). Això permet incrementar en un 20 per cent la capacitat termoaïllant del perfil. Com avantatge addicional dels fabricants s'estalvien la manipulació de l'acer, molt intensiva en treball i costos.

Fotografia: BASF / aluplast, 2008

Substitució del metall per PBT: lleuger, ferm i ben subjecte

"Gràcies a les seves excel lents característiques mecàniques, invariables dins d'un ampli rang de temperatures, la seva estabilitat dimensional i el seu baix coeficient de dilatació, aquest plàstic resulta idoni per a l'ocupació en perfils de finestra", assegura el Dr Kay Brockmüller, expert en desenvolupament d'aplicacions de Basf Plastics. Les bandes Ultradur disposen d'un posicionament perfecte i queden subjectes per extrusió al perfil de plàstic de manera permanent. Les bandes planes de plàstic fan així mateix que el perfil per finestres sigui un 60 per cent més lleuger, la qual cosa facilita el transport i la instal lació.

Els fabricants de finestres podran realitzar els nous perfils amb els seus equips actuals sense necessitat d'invertir en maquinària nova. Aluplast inclou directament per extrusió les bandes de plàstic en els marcs de les finestres, estalviant així al productor etapes complicades i costoses com compra de peces d'acer, logística i preparació manual de les mateixes.

Ultradur és una marca comercial utilitzada per Basf per designar els seus polièsters parcialment cristal lins, termoplàstics i saturats, a base de tereftalat de polibutilè (PBT). S'empra com a material per a l'elaboració de components tècnics d'alta qualitat en nombrosos sectors de la indústria, com l'automòbil, la construcció i l'enginyeria elèctrica.

Des d'ara Aluplast posa a disposició del client un perfil totalment desproveït d'elements metàl·lics...
Des d'ara Aluplast posa a disposició del client un perfil totalment desproveït d'elements metàl·lics. Dues bandes planes de plàstic assumeixen la funció de reforç del perfil (esquerra, en negre). El perfil és més lleuger, amb unes prestacions termoaïllants (valor U) millorades i un alliberament per als fabricants de la necessitat de tractar les l'acer. Fotografia: BASF / aluplast, 2008.

Empreses o entitats relacionades

Aluplast Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Espuma PU-47p

    Espuma PU-47p

  • Gama de cerraduras

    Gama de cerraduras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Cerramientos y Ventanas

    08/10/2024

  • Newsletter Cerramientos y Ventanas

    01/10/2024

Enllaços destacats

AsefaveRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis