Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El envejecimiento climático acelerado y la simulación de condiciones ambientales extremas con cámaras de ensayos
Per a l'estudi de comportament d'equips, materials i sistemes

L'envelliment climàtic accelerat i la simulació de condicions ambientals extremes amb cambres d'assaigs

Antonio Roldán. CCI Societat Espanyola per al Control de Qualitat i Instrumentació01/02/2004
Avui en dia, és inconcebible pensar en el llançament d'un producte sense abans conèixer exhaustivament el comportament d'aquest en les condicions ambientals en les quals s'hagi de desenvolupar la seva activitat, per tal de poder garantir la seva durabilitat i fiabilitat a llarg termini.
Imagen
Aquestes condicions poden ser naturals (reproducció de climatologia estacional típica, climes àrtics, desèrtics, tropicals, estratosfèrics, etc.), O artificials (interior d'automòbils, satèl·lits espacials, màquines diverses, processos productius, etc.). En qualsevol dels casos, no només és necessari conèixer el seu comportament en aquestes condicions, sinó que a més ha de garantir el funcionament òptim dels equips a llarg termini, fent els pertinents estudis de fatiga i la seva letalitat en el temps.

Per tot això és necessari realitzar assajos accelerats d'estrès climàtic, de manera que tots els equips i components estiguin sotmesos a condicions que superin les reals, de forma controlada i cíclica, amb la finalitat que es puguin treure conclusions a escala de laboratori relatives a la durabilitat i fiabilitat a llarg termini, no només per complir amb les normatives exigibles, garantir el prestigi i imatge de marca, la pervivència en el mercat i evitar greus repercussions, no només per les pròpies conseqüències de possibles malfuncions dels elements en qüestió, sinó també pels danys col·laterals i perjudicis econòmics derivats del desconeixement del seu comportament, a més de la pròpia cobertura preceptiva en matèria de seguretat.

Quan parlem de condicions ambientals, ens referim, no només als climes naturals, sinó també a climes generats pels múltiples desenvolupaments tecnològics i també situacions artificials, podent destacar les següents:

  • Altes o baixes humitats (condensacions o situacions de sequedat).
  • Altes o baixes temperatures (burn-in o ultracongelació).
  • Corrosió salina per proximitat al mar.
  • Corrosió atmosfèrica industrial o urbana (boira àcida de diferent composició).
  • Simulació espacial (buit, altes radiacions, ultracongelació, etc.).
  • Simulació abissal (altes pressions).
  • Atmosferes tòxiques i explosives (gasos controlats).
  • Simulació solar (radiacions UV mitjançant làmpades de xenó).
  • Simulació ciclònica (túnel de vent, pols i sorra).
  • Climes agressius (calamarsa, neu, pluja torrencial).
  • Alta concentració d'ozó.
  • Assajos dinàmics combinats amb climes cíclics (vibració, tracció, compressió, flexió, etc., Combinats amb xocs tèrmics).
  • Reproducció de situacions complexes diverses.
Imagen

Tecnologia de productes

Tot això requereix un coneixement profund i una llarga experiència en el desenvolupament dels sistemes capaços de reproduir totes les condicions previsibles, controlar-les i documentar-fefaentment amb traçabilitat internacional, de tal manera que puguin realitzar les corresponents intercomparacions a escala global.

Per tot això, l'organització CCI (ES Control Qualitat i Instrumentació) té una experiència acumulada de 30 anys en aquestes activitats, subministrant des de fa 23 anys (fundació l'any 1979), equips per a aquestes investigacions als centres tecnològics, estaments i empreses més prestigioses del nostre país, perquè tots aquests climes han estat desenvolupats i són reproduïts a escala de laboratori amb les cambres d'assaigs CCI, de manera fiable i segura, amb solvència tecnològica i el rigor i serietat d'una companyia nacional certificada per Aenor segons UNE -EN ISO 9001:2000 (CCI té certificats els procediments de disseny, producció, calibratge i manteniment a nivell internacional segons la certificació IQ-Net).

Per garantir la fiabilitat dels assajos, la seva intercomparació i el seu certificat, és necessari disposar d'una llarga experiència, un saber fer basat en la utilització de tecnologia punta i un sistema de control rigorós que permeti garantir, tant en els equips més estandarditzats com en els prototips, altes estabilitats tèrmiques, minimització d'inèrcies, repetitivitat en el temps i homogeneïtat reproduïble espacial, fins i tot amb aportacions d'emissió energètica, sense detriment de la reproducció de gradients òptims.

Les cambres d'assaigs CCI no només estan certificades, sinó que satisfan totes les normes nacionals i internacionals vigents. Compleixen totes les normatives de seguretat exigibles, van acompanyades del marcatge CE i del certificat de conformitat. Així mateix, són respectuoses amb el medi ambient, atès que compleixen rigorosament les normes de seguretat mediambiental i de protecció de la capa d'ozó, d'acord amb els protocols de més recent font de legislació.

Tot el personal de manteniment assumeix la responsabilitat d'un servei post-venda amb les màximes garanties per a l'usuari, amb rapidesa i qualitat, gràcies a la seva alta qualificació i el bagatge propi de ser, al seu torn, el personal tècnic implicat directament en la fabricació.

En la fabricació dels equips, CCI empra acer inoxidable AISI 316 L d'alta gamma, disposant de volums d'assaig compresos entre 40 i 2.000 litres per càmeres compactes i des de 2.000 litres fins a enormes volums amb càmeres visitables, construïdes per panells modulars, per permetre assajar grans volums de mostres (assaigs d'estabilitat farmacològica en massa, bobines de fibra òptica, de cable, embalatges, etc.), i fins i tot objectes de grans dimensions, com poden ser camions, carros de combat, satèl·lits artificials, aeronaus completes, etc.

Per respondre a totes les necessitats específiques, totes les càmeres CCI admeten el control informàtic via PC convencional, disposant per a això del maquinari més modern existent, interfícies diversos, pantalles tàctils, connexions ethernet, multiconfiguración, control a distància, avís d'incidències a domicili o central d'alarmes, etc., i, a més, del més avançat programari original CCI en entorn windows, extraordinàriament complet i de màxima simplicitat, per permetre el fàcil accés i obtenció de dades sense necessitat de coneixements especials.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis