Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aprobada la norma internacional de Ecodiseño ISO 14006

Aprovada la norma internacional d'Ecodiseño ISO 14006

21/07/2011

21 de juliol de 2011

Gairebé tres anys després de començar els treballs en el si de l'Organització Internacional de Normalització (ISO), a proposta d'Espanya, el passat 15 de juliol s'ha publicat la norma internacional d'Ecodiseño ISO 14006 Sistemes de Gestió Ambiental-Directrius per a la incorporació de l'Ecodiseño. El document, que recull un consens internacional, va tenir com a document de partida la norma espanyola Gestió Ambiental del procés de disseny i desenvolupament. Ecodiseño (UNEIX 150301), elaborada en el si de AENOR, com a entitat legalment responsable del desenvolupament de les normes tècniques a Espanya.
Els objectius de la norma ISO 14006 persegueixen, igual que la UNEIX 150301, reduir l'impacte ambiental dels productes o serveis, dissenyant-los de manera que es minimitzin en cada fase de la seva vida útil, des de la seva elaboració fins a la fi del seu ús.
AENOR ha preparat una traducció del text a l'espanyol que farà arribar a altres països de parla hispana per arribar a un document consensuat. El mateix s'enviarà a ISO per a aprovació. Espanya és un referent en la normalització internacional i cada vegada més es prenen normes espanyoles per desenvolupar textos internacionals. Com les futures normes europees de Gestió de la Innovació, que han pres com a base a diverses normes de R+D+i (família UNEIX 166000).
L'aplicació de la norma d'Ecodiseño aporta diversos avantatges; la principal és que suposa una eficaç eina per minimitzar l'impacte ambiental dels seus productes i serveis. A més, el certificat permet donar compliment a les noves exigències legislatives: compra pública verda i directiva europea de disseny ecològic per a productes relacionats amb l'energia.
Fins al moment, AENOR ha emès prop de 70 certificats a organitzacions que recolzen la implantació de la norma espanyola d'Ecodiseño. Aquestes organitzacions pertanyen a tot tipus de sectors: des d'estudis d'arquitectura fins a fabricació de mobiliari, passant per electrodomèstics, enginyeria, ascensors, automoció, construcció, investigació o projectes d'il·luminació.
Atès que els requisits són pràcticament els mateixos en ambdues normes, la transició al certificat segons la norma internacional és molt senzilla per a les organitzacions.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis