Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Balance positivo del congreso celebrado en Zaragoza
III Congrés Nacional de la Indústria Espanyola de Plàstics

Balanç positiu del congrés celebrat a Saragossa

Redacció PU15/06/2006
El III Congrés Nacional de la Indústria Espanyola de Plàstics organitzat per ANAIP, Confederació Espanyola d'Empresaris de Plàstics sota el lema 'Com afrontar els reptes de futur?' es va clausurar a Hotel Boston de Saragossa, segons informa ANAIP, "amb un balanç molt positiu, no només pel que fa a la participació, sinó també en relació als empresaris, acadèmics i membres de l'administració que amb la seva presència i les seves intervencions han fet difícilment superable el nivell del congrés ".

L'elecció de Saragossa com a seu d'aquest congrés es va deure a la facilitat d'accés, la col·laboració del seu teixit industrial dedicat a la transformació de plàstics, el suport a les empreses de plàstics que presta el seu Universitat, els seus centres tecnològics, el TIIP, i l'Administració aragonesa.

La indústria a Aragó creix més que a la resta d'Espanya (1,6 per cent enfront del 0,6 per cent) i també ho fa la indústria de plàstics en termes similars: El creixement acumulat entre 2000-2003 en la indústria de plàstics d'Aragó va ser del 21,5 per cent enfront del 11 per cent a Espanya. Una dada curiosa: dels 12 membres que té actualment el Comitè Executiu de ANAIP, 4 són directius d'empreses ubicades a Aragó.

Les 32 ponències presentades van propiciar el diàleg i la reflexió entre els assistents.

Pel que fa a la innovació, com a resum del que s'ha parlat en el congrés es pot dir que el món del plàstic no té límits ja que està lligat a la capacitat d'imaginar de la ment humana. La posada a punt de producte i procés exigeix un ampli esforç per part del sector privat i públic per tal que les nostres empreses siguin innovadores i productives.

A més, en el marc del congrés es va presentar el contingut del programa de formació, impulsat i coordinat per EUPC, denominat Europlastic. És un projecte que pretén unificar la formació en plàstics en els diferents països europeus. Es va posar de manifest la divergència entre els interessos empresarials, que demanen tècnics ben formats, i la reducció en temps dels plans d'estudi impulsats per les institucions públiques.

La qualitat va ser una altra de les qüestions a debat. El primer comitè de certificació de productes que es va implantar al nostre país va ser el de plàstics, per això es denomina CTC001 i la seva secretaria general, per delegació d'Aenor estava ja llavors en ANAIP. És més, el primer producte certificat a Espanya, no només de plàstics, sinó de tots els materials, va ser una canonada de PVC, cap als anys 70. També la va concedir ANAIP.

La competència deslleial també es va tractar en el congrés. L'administració espanyola està fent importants esforços per defensar la indústria de fabricació de bosses de plàstics en la denúncia per preus baixos a les importacions procedents de la Xina, Malàisia i Tailàndia. Es van explicar les diferents mesures de què disposa Espanya i la Unió Europea per defensar-se importacions deslleials a baixos preus que podrien acabar en un futur amb el nostre teixit industrial.

Empreses o entitats relacionades

AITIIP Centro Tecnológico
Asociación Española de Normalización y Certificación
European Plastics Converters - Asociación de Transformadores Europeos de Plásticos
Plastics Europe Ibérica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis