Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Corporación Tecnológica de Andalucía arranca con 12 proyectos por 14,5 millones

Corporació Tecnològica d'Andalusia arrenca amb 12 projectes per 14.500.000

15/08/2006

15 agost 2006

La Corporació Tecnològica d'Andalusia (CTA), fundació destinada a potenciar la Recerca, Desenvolupament i Innovació (R + D + I) a l'empresa andalusa, amplia el seu camí amb 12 projectes que han estat aprovats amb un pressupost total de 14,5 milions d'euros, dels quals la corporació finançarà el 34 per cent, 4,9 milions.
Els responsables de CTA, que van presentar el passat mes de juny els primers resultats de la fundació, van destacar que en tres dels projectes col·laboren diverses empreses, un dels objectius de la Corporació. En aquest sentit, Endesa lidera una iniciativa dirigida a optimitzar la producció integrada d'hidrogen i electricitat en parcs eòlics en la qual també participen les firmes sevillanes INERCO i GreenPower (aquesta última, una spin off de la Universitat). Per la seva banda, la sevillana Sadiel, la malaguenya CETECOM i la cordovesa Covap treballen en un sistema d'identificació per radiofreqüència en el procés d'expedicions en la cadena de subministraments del sector agroalimentari, i les malaguenyes Novasoft i Innovació-ben cooperen en un projecte de modernització de les Administracions locals. Les iniciatives restants procedeixen de Grup MP (que participa amb tres projectes), Indra, Isotrol, dete, Gamesa Energies Renovables i Santana Motor, a més de INERCO, que lidera una altra en solitari.
Són, en total, 8 propostes de R + D + I procedents de Sevilla, 3 de Màlaga, una de Jaén, una de Còrdova i 3 d'empreses nacionals, i hi participen 15 grups de recerca d'universitats andaluses. La majoria dels projectes són de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), però també d'energia i medi ambient i processos productius. La inversió mitjana és d'1 milió d'euros i el projecte de major quantia arriba als 3,7 milions.
Amb totes aquestes xifres, no és estrany que des de la Corporació estiguin satisfets amb els resultats, tal com va manifestar en unes declaracions fa unes setmanes el president de la CTA, Joaquín Moya-Angeler, "encara que és difícil innovar, les coses es mouen" . Va comentar més, que en la segona convocatòria, oberta a l'abril, es van presentar 28 projectes de 31 empreses, dels quals quatre eren de biotecnologia, un altre dels sectors que es vol potenciar. Moya-Angeler va subratllar que la selecció dels projectes ha estat "totalment independent", ja que va a càrrec d'Aenor, i es realitzen auditories a finals d'any per a comprovar que marxen adequadament. Va destacar que el paper de la Corporació és "suavitzar el risc" que les iniciatives fracassin, però va recordar que com més innovador és un projecte més risc comporta, per la qual cosa va assumir que hi pot haver fracassos, però d'ells "s'aprendrà".
Font: Diari de Sevilla

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación
Gamesa

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis