Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Verificación y análisis de programas de CN obtenidos mediante CAD/CAM a través de mecanizado off-line
CAD-CAM-CAE

Verificació i anàlisi de programes de CN obtinguts mitjançant CAD / CAM a través de mecanitzat off-line

I. Cambero Rivero, JM Moya García
Universitat d'Extremadura. Escola d'Enginyeries Industrials

Campus Universitari. (06.071) Badajoz

Telèfon: 924289600 Ext (6746) Correu electrònic: icambero@unex.es01/12/2002

1. Introducció

Actualment, és possible afirmar que les aplicacions CAD / CAM han assolit un elevat nivell de desenvolupament, i així, al mercat es disposa d'una gran varietat d'elles de manera que és possible triar per adaptar-se a les necessitats intrínseques de cada mecanitzat.

D'altra banda, també és correcte afirmar que l'estructura de treball d'aquestes aplicacions, en general, segueixen un mateix patró, i així, els passos essencials per a la consecució de la generació d'un programa de CN comencen per realitzar una dibuix de la peça a mecanitzar, per continuar amb l'aplicació CAM en què, després d'una configuració inicial, es defineixen per a cadascuna de les operacions a realitzar les seves característiques tecnològiques i la selecció de les entitats que procedeixi del disseny CAD.

A més, amb anterioritat al pas final de postprocessat, la majoria de les aplicacions inclouen una visualització en pantalla de les trajectòries de mecanitzat.

Aquestes trajectòries de mecanitzat corresponen a una visualització gràfica de les operacions definides i no estrictament del programa CN a obtenir.

Arribat a aquest punt cal indicar que en el postprocés es confia tota la responsabilitat a un compilador. Aquest, suposadament correcte, ha d'elaborar un programa CN acord amb el control de la màquina en la qual es mecanitzarà.

A causa de diferents variables que afecten el procediment, les condicions reals de treball impliquen la possibilitat d'errors. Això fa que en ocasions, el resultat final no correspongui amb els objectius plantejats inicialment.

En el present treball es desenvoluparà un procés de generació de programes de CN a través d'una aplicació CAD / CAM, als quals, abans del seu enviament a màquina, se'ls realitzarà una verificació i anàlisi off-line, per a possibilitar la determinació de les desviacions que hi hagi respecte al disseny.

Aquesta verificació i anàlisi es realitzaran mitjançant la utilització de programari de simulació del mecanitzat de manera que, amb independència de la màquina en què es pretengui realitzar la tasca, serà possible visualitzar la peça a obtenir, així com determinar mesures i elements geomètrics de les que estarà composta amb el mecanitzat del programa CN obtingut en l'aplicació CAD / CAM.

2. Experimental

Com a exemple de desenvolupament es presenta una execució pràctica, sobre la qual es descobreixen a posteriori els errors que amb un procés convencional donaria lloc a una peça defectuosa i que, gràcies a la tècnica desenvolupada en aquest treball, són detectats a temps de modificar aquells aspectes que els cometen.

Per a això, es disposa tant de software CAD / CAM, com de simulació off-line, així com de maquinària per a la fabricació de la peça a presentar.

3. Conclusions

Aquest treball constitueix una aportació de millora a les actuals aplicacions CAD / CAM comercials, tractant d'incloure un aspecte rellevant d'influència significativa en la productivitat final del procés de mecanitzat.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis