Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Generación de modelos sólidos a partir de bocetos
CAD-CAM-CAE

Generació de models sòlids a partir d'esbossos

J. Conesa Pastor (1), JLSaorín Pérez (2), M. Contero González (3), F. Naya Sanchis (3)
(1) DEG - ETSEI. Universitat Politècnica de Cartagena. C / Doctor Fleming s / n 30202 Múrcia

Telf 968.32.64.77 e-mail: julian.conesa @ upct.es

(2) Universitat de la Laguna Avda Àngel Guimerà Jorge, s / n 38204 La Laguna Tenerife

(3) DEGI - ETSEI. Universitat Politècnica de València. Camí de Vera, s / n, 46022 València01/12/2002

1. Introducció

Mentre que les prestacions ofertes pels sistemes CAD, han tingut un desenvolupament imparable en les últimes dècades, les interfícies d'usuari d'aquestes aplicacions no han experimentat una evolució de les mateixes proporcions. El grup de recerca de Reconstrucció Geomètrica, REGEO [1] porta una línia de treball, encaminada a estudiar la viabilitat de nous enfocaments més naturals en la comunicació home-màquina en l'àmbit dels sistemes CAD. Per això s'està desenvolupant una aplicació que integra d'una banda, la definició d'un esbós en perspectiva de la figura que es vol modelar mitjançant una tableta gràfica LCD, que posteriorment després d'una fase de reconstrucció 2D passa a alimentar un motor de reconstrucció geomètrica, que genera un model de superfícies del sòlid reconstruït (en l'actualitat el sistema només suporta objectes polièdrics de formes senzilles, denominats normalones, atès que les seves arestes defineixen tres direccions principals en l'espai).

Actualment aquesta aplicació exporta la geometria de l'objecte reconstruït en els formats DXF i VRML.

L'objectiu d'aquest treball és ampliar les opcions de sortida d'aquesta aplicació, per permetre la reutilització dels models reconstruïts en altres aplicacions CAD. Per això s'ha triat el protocol d'aplicació 203 de ISO 10303 (STEP), sent necessari, la generació d'un model b-rep del sòlid reconstruït.

En aquesta ponència es presenten els algorismes implementats, per aconseguir la conversió del model de superfícies de partida, en un autèntic model sòlid b-rep. Per això és necessari determinar i orientar adequadament els vectors normals associats a cada cara, de manera que sigui possible determinar l'interior del sòlid. Les dades de partida són únicament la llista de vèrtexs que compon cada cara del model.

2. Experimental

Els diferents algorismes que seran presentats en aquest treball, han estat implementats en Visual C + +, aprofitant les capacitats de les llibreries d'Open-gl per a la visualització tridimensional dels resultats.

3. Resultats i Discussió

Els algorismes plantejats han estat assajats satisfactòriament en més de 80 exemples. A la figura 1 es representa un d'aquests models, així com la disposició dels vectors normals obtinguts.

4. Conclusions

S'ha desenvolupat de manera satisfactòria, una aplicació, per a generar models sòlids d'objectes polièdrics de mitjana complexitat, en format STEP AP203 a partir d'un simple esbós en perspectiva de l'objecte.
Figura 1. Model tridimensional i vectors normals obtinguts
Figura 1. Model tridimensional i vectors normals obtinguts.

5. Referències

[1] http://www.tec.uji.es/regeo

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis