Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Desarrollo de un sistema de gestión de la calidad ISO 9001:2000 para una empresa de servicios del sector aeronáutico
Enginyeria de Qualitat

Desenvolupament d'un sistema de gestió de la qualitat ISO 9001:2000 per a una empresa de serveis del sector aeronàutic

JE Díaz Vázquez, M. Sánchez López, JP Contreras Samper, CA Domínguez Millán, J. Maria. Gerez Miras
Escola Superior d'Enginyeria de Cadis. c / Xile, 1. 11002 CADIS

Telèfon: 956015132. correu electrònic: enrique.diaz @ uca.es01/12/2002

1. Introducció

Les Normes ISO 9000 són un conjunt de normes i directrius internacionals per a la gestió de la qualitat que han obtingut una reputació mundial com a base per a l'establiment de sistemes de gestió de la qualitat.

Atès que els protocols d'ISO requereixen que totes les normes es revisin, almenys, cada cinc anys per determinar si s'han de mantenir, revisar o suprimir, la versió de 1994 de les normes pertanyents a la família ISO 9000, es va revisar pel Comitè Tècnic ISO / TC 176, publicant el 15 de desembre de l'any 2000.

Les actuals normes UNE-EN ISO 9001:1994, UNE-EN ISO 9002:1994 i UNE-EN ISO 9003:1994 s'han integrat en una única norma UNE-EN ISO 9001:2000. Els principis en què es basa aquesta revisió són els següents:

1. Organització enfocada al client.

2. Lideratge.

3. Participació del personal.

4. Enfocament basat en processos.

5. Enfocament de sistema per a la gestió.

6. Millora contínua.

7. Enfocament basat en fets per a la presa de decisió.

8. Relacions mútuament beneficioses amb el proveïdor.

2. Beneficis de l'ISO 9001

La Norma ISO 9001 s'aplica quan l'objectiu és aconseguir de forma coherent la satisfacció del client amb els productes i serveis de l'organització, quan es necessita manifestar la capacitat per demostrar la conformitat amb els requisits del client i els requisits reglamentaris aplicables i per millorar contínuament el sistema de gestió de la qualitat.

La força d'aquesta norma és que representa una forma de poder demostrar als clients que es van a satisfer els seus requisits.

3. Desenvolupament del Sistema de Gestió de la Qualitat

L'experiència del Grup d'Enginyeria de Qualitat de l'Escola Superior d'Enginyeria de Cadis en la implantació de Sistemes de la Qualitat, segons la versió anterior de la norma, en empreses del sector aeronàutic ha permès que diverses empreses del sector s'hagin interessat pels nostres treballs.

En aquest article s'estudia el cas d'una empresa de serveis d'inspecció i verificació dedicada al sector aeronàutic, el Sistema de la Qualitat es va començar a elaborar durant l'any 2001, culminat la seva implantació l'any 2002.

4. Conclusions

Pel que fa a la versió anterior, la nova ISO 9001:2000 concedeix més importància als aspectes de lideratge de la Direcció de les Organitzacions en l'impuls del Sistema de la Qualitat. Aquesta implicació activa de la Direcció s'ha de veure reflectida no només en la documentació del Sistema de la Qualitat, sinó també en la pràctica professional diària.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis