Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Desarrollo de una aplicación flexible a medida para robot
Altres

Desenvolupament d'una aplicació flexible a mida per robot

A. Pereira, I. Rodríguez, JL Diéguez

Àrea IPF, EUETI de Vigo, Campus Torrecedeira
Universitat de Vigo, Espanya

Tel +34 986 813783, apereira@uvigo.es01/12/2002

1. Introducció

Dins dels treballs duts a terme per al desenvolupament i control distribuït d'una cèl·lula de fabricació constituïda per robot i torn CNC, ens hem trobat amb la necessitat de realitzar l'aplicació informàtica a mida per a poder realitzar el control del robot Mitsubishi RV-M1 que es disposa en el Laboratori de la EUETI.

Com a requisit previ s'ha desenvolupat l'aplicació DNC que controla el Torn CNC i ens trobem amb la necessitat de la realització del control del Robot per permetre la integració [1], [2] i poder realitzar el control d'informació de forma distribuïda, tenint en compte l'aplicació de noves tecnologies basades en Internet.

En aquest treball l'objectiu buscat és la realització d'una interfície que permeti la còmoda manipulació i programació del robot.

2. Experimental

En la fase experimental es realitza un estudi previ per a la determinació i valoració del llenguatge o llenguatges de programació a utilitzar, per al desenvolupament de l'entorn de treball.

Un cop seleccionat les eines a utilitzar, es realitza el disseny del mòdul de comunicació, via RS232, [3] i s'atén a totes les necessitats de transmissió d'informació.

Com a requisit ha d'incloure la flexibilitat de poder incorporar Nevasa llibreries que permetin treballar amb altres robots o dispositius. En segon lloc s'analitza i determina les necessitats de programació i control remot per a poder desenvolupar l'entorn de treball a l'estació.

3. Resultats i Discussió

Com a objectius a posteriori es plantegen la comunicació distribuïda i la integració amb altres aplicacions desenvolupades que permetrien l'accés segons diferents distribucions geogràfiques. En el nostre cas es reduiria a una simulació d'accés des de l'aula CAD / CAM, amb comunicació a un servidor d'aplicacions, que executaria l'aplicació de control.

4. Conclusions

Aquesta aplicació ens permet la utilització de la mateixa per al desenvolupament d'utilitats de control remot, i control distribuït per tal de realitzar un istema integrat de fabricació basat en WWW.

5. Referències

[1] Rodgers Paul A, Husor Avon P, Caldwell Nicholas HM, 1999, "Design Support Using Distributed Web-Based AI Tool", Research in Engineering Design.

[2] Chang Hsin-Chi, Lu Wen F, 1999, "WWW-Based Collaborative System for Integrated Design and Manufacturing", Concurrent Engineering: Research and Applications

[3] Instruccions Mitsubishi Industrial Micro robot System. Model RV-M1. BFP-A5191EB.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis