Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Modelo de ecuación de desgaste de herramientas de corte por abrasión y adhesión
Mecanitzat

Model d'equació de desgast d'eines de tall per abrasió i adhesió

P. Franc, JJ Hernández, M. Estrems, F. Faura
Departament d'Enginyeria de Materials i Fabricació, Universitat Politècnica de Cartagena - C / Doctor Fleming s / n, 30202 Cartagena.

Tel: 968 325388, Fax: 968 326445, Email: patricio.franco @ upct.es.01/12/2002

1. Introducció

En les operacions de tornejat, el desgast de l'eina és un dels principals paràmetres del procés causa de la seva influència sobre l'acabat superficial, precisió dimensional i cost final de la peça mecanitzada.

En la bibliografia es poden trobar diversos treballs on s'estudia el desgast de l'eina de tall per a diferents condicions de tall, geometria de l'eina, material de treball, etc. [1-3].

En aquest treball es presenta un model numèric per al desgast de l'eina de tall que determina la pèrdua de material al llarg de la superfície de l'eina per a mecanismes de desgast d'abrasió i adhesió, centrant-se en processos de tall continu com els de tornejat .

2. Model numèric

El model numèric proposat estudia el desgast de l'eina de tall mitjançant abrasió per deformació plàstica, adhesió i abrasió per fractura, per a això s'utilitza el model de Rabinowicz, equació de Archard i model d'Evans i Marshall respectivament [4]. Per resoldre les equacions diferencials que componen el model es fa servir el mètode numèric de les diferències finites. Els paràmetres del model són ajustats fins a fer coincidir els seus resultats amb les observacions experimentals.

3. Resultats i Discussió

El model de desgast proposat en aquest treball determina la forma de la superfície desgastada de l'eina i proporciona l'ample de la franja de desgast i la profunditat del cràter. A la Figura 1 es mostren els resultats numèrics de VB que corresponen a un avanç de 0,330 mm / rev i desgast per abrasió i adhesió per a unes determinades condicions de tall. Aquests resultats estan ajustats a les observacions experimentals i permeten determinar la contribució dels diferents mecanismes de desgast.

4. Conclusions

Es comprova que el model proposat és adequat per determinar el desgast de l'eina de tall, en funció de l'avenç, per a les condicions de tall considerades. Davant d'altres possibles correlacions, aquest model presenta l'avantatge que utilitza les lleis de desgast conegudes [4].
Figura 1. Valors de VB numèrics i experimentals per f = 0,330 mm / rev
Figura 1. Valors de VB numèrics i experimentals per f = 0,330 mm / rev.

5. Referències

[1] S.-S. Cho and K. Komvopoulos, Journal of Tribology, 119, (1997) p. 8-17.

[2] S. El Cast, E. El Valvo, E. Lucchini, S. Maschio and VF Ruisi, Wear, 208, (1997), p. 67-72.

[3] XP Li, HH Ng and SC Lim, Journal of Materials Processing Technology, 89-90, (1999), p. 279-286.

[4] B. Bhushan, "Principles and Applications of Tribology", John Wiley & Sons, New York, 1999

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis