Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Influencia de los errores de la herramienta sobre la rugosidad superficial en operaciones de fresado frontal
Mecanitzat

Influència dels errors de l'eina sobre la rugositat superficial en operacions de fresat frontal

P. Franco, M. Estrems, F. Faura
Departament d'Enginyeria de Materials i Fabricació, Universitat Politècnica de Cartagena

C / Doctor Fleming s / n, 30202 Cartagena.

Tel: 968 325388, Fax: 968 326445, Email: patricio.franco @ upct.es.01/12/2002

1. Introducció

La rugositat superficial en operacions de mecanitzat ve donada per diversos factors com ara l'avanç, geometria de l'eina i desgast de l'eina, i en eines multifil com les utilitzades en fresat frontal també està relacionat amb els errors de posicionament de les plaquetes [1-2].

Baek et al. [1] van desenvolupar un mètode per predir el perfil de la superfície en funció dels errors de l'eina però sense incloure cap tractament estadístic dels mateixos.

En aquest treball es proposa una metodologia per a la selecció de l'avanç òptim que permet obtenir una rugositat determinada amb una certa fiabilitat a partir del coneixement estadístic dels errors de l'eina.

2. Procediment

S'efectua una anàlisi metrològic de la desviació axial (ea) i radial (er) de les dents de l'eina, així com de la desviació longitudinal (al) i transversal (at), obtenint un estimador de la mitjana i la variància d'aquests paràmetres. Mitjançant el mètode de Montecarlo es generen diferents poblacions d'errors de l'eina que són utilitzats per determinar l'acabat superficial per a diferents avenços.

A partir dels resultats obtinguts amb les diferents poblacions d'errors, es calcula el valor mitjà de rugositat superficial per cada avanç amb el seu corresponent incertesa. Posteriorment es realitza una sèrie d'assaigs sobre la base dels quals es comprova la validesa del model i es discuteixen les discrepàncies entre els resultats teòrics i experimentals.

3. Resultats

A la Figura 1 es representa el perfil de la superfície per a un avanç de 0,924 mm / rev i uns determinats valors d'errors de l'eina. Per a cada grup d'errors de l'eina s'obté una gràfica semblant a la Figura 1, de la qual s'extreu el valor de Ra. Com observar Baek et al. [1], per a petits valors d'avanç no sempre la disminució de l'avanç es tradueix en la reducció de Ra, pel que en aquest treball es realitza un estudi estadístic dels resultats d'aquestes gràfiques, obtenint l'avanç que proporciona l'acabat superficial requerit amb una certa fiabilitat.
Figura 1.Perfil de la superfície per a un avanç de 0,924 mm / rev
Figura 1.Perfil de la superfície per a un avanç de 0,924 mm / rev.

4. Conclusions

Després de contrastar els resultats del model amb les observacions experimentals, es pot concloure que aquest mètode permet seleccionar adequadament el valor de l'avanç òptim en operacions de fresat frontal amb plaquetes rodones.

5. Referències

[1] DK Baek, TJ Ko and HS Kim, International Journal of Machine Tools and Manufacture, 41, (2001) p. 451-462.

[2] WB Sai, NB Salah and JL Lebrun, International Journal of Machine Tools and Manufacture, 41, (2001) p. 443-450

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis