Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Diseño de un modelo para la simulación y análisis de una línea de producción de motores eléctricos
Control i Planificació

Disseny d'un model per a la simulació i anàlisi d'una línia de producció de motors elèctrics

I. Ferrer Reial, R. De Castro Vila, M. Casadesús Fa (3)
Av Lluís Santaló, s / n 17071 GIRONA

Tel: 972 41 84 79

E-mail: ines.iferrer @ udg.es01/12/2002

1. Introducció

Sovint les empreses han d'enfrontar a l'augment de demanda mitjançant l'estudi i la reorganització dels recursos disponibles. Una empresa dedicada a la fabricació de motors elèctrics s'enfronta a aquesta situació. En el procés intervenen paràmetres de producció complexos i variants (temps improductius, flexibilitat dels operaris ...) per tant, amb les tècniques operatives, resulta complex analitzar la producció, conèixer els límits de capacitat i detectar els punts febles de la factoria .

Per solucionar el problema s'ha recorregut a la tècnica de la simulació. S'ha dissenyat i construït un model que fidelitza l'estat actual de la fàbrica i que permet variar els inputs i comprovar el funcionament de la fàbrica amb aquestes variacions.

2. Experimental

Després de recollir els paràmetres i els recursos productius existents s'ha realitzat el disseny del model mitjançant programari Taylor per a Windows. El model es divideix en: recursos materials i paràmetres de producció. Entre els recursos materials destaquen: les machines (representen els centres de treball), els AIDS (representen els operaris) i els products (els 45 tipus de motors). Els paràmetres de producció varien per a cada machine en funció del producte que s'està fabricant. Aquests són els temps d'operació i els temps improductius. Els temps improductius poden ser deguts al canvi de producte, a operacions de manteniment o incidències.

3. Resultats i Discussió

S'ha realitzat diverses simulacions de la línia per detectar els punts febles i possibles millores que es pot realitzar. S'ha detectat que el coll d'ampolla actual són les bobinadores. Millorant la capacitat d'aquestes s'observa com apareixen altres punts crítics. Aplicant millores a cada un d'ells i realitzant les simulacions pertinents s'aconsegueix estabilitzar la línia i augmentar en un 15% la producció. Potser a primera vista sembla una xifra relativament baixa, però si es té en compte que es treballen 24 hores al dia això suposa una millora molt important per a l'empresa.

Per millorar la capacitat de producció dels centres de treball s'han disminuït els temps improductius (aplicant tècniques SMEDD i altres) i s'ha augmentat el temps d'operació (augmentat la flexibilitat dels operaris)

4. Conclusions

Els models de simulació de sistemes o processos reals, a més d'analitzar, optimitzar i redistribuir els recursos existents, també permeten realitzar experiments sobre els processos, els quals poden ser decisius per a prendre decisions estratègiques en les empreses. Això fa que les empreses siguin més competitives i que tinguin més agilitat per afrontar els canvis.
foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis