Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Supervisión del estado de la Herramienta mediante conocimiento experto
Control i Planificació

Supervisió de l'estat de l'eina mitjançant coneixement expert

David Rodríguez Salgado
Departament d'Electrònica i Enginyeria Electromecànica. Universitat d'Extremadura

Centre Universitari de Mèrida C / Santa Teresa de Jornet 38. 06800 Mérida

Telf: 653 46 68 69 e-mail: drs10@navegalia.com

Escola d'Enginyeries Industrials, Avda de Elvas s / n, 06071 Badajoz01/12/2002

1. Introducció

La detecció d'errors incipients en plantes industrials, ha adquirit una gran importància amb l'increment de l'automatització dels processos en els últims anys. Hi ha dues metodologies per abordar el problema: tècniques basades en l'anàlisi del senyal, que extreuen característiques de l'estat de funcionament i tècniques basades en l'anàlisi de la dinàmica del sistema. En qualsevol cas, la variació del paràmetre examinat respecte dels valors normals indica la possibilitat de l'existència d'algun error.

En aquest article es descriu un sistema de supervisió de l'estat de l'eina, basat en l'anàlisi del corrent consumida en el procés de mecanitzat.

El desgast de l'eina, és diferent depenent del temps de tall, de manera que poden distingir tres zones, veure figura 1. La zona que es caracteritza per un ràpid desgast, a la zona b el desgast és proporcional al temps de mecanitzat, ia la zona c el desgast és exponencial, podent produir una fallada sobtat a l'eina. La corba del desgast implica que el consum de corrent elèctric presenti una variació similar en funció del desgast. Creix aproximadament lineal amb el temps de treball de l'eina i posteriorment pateix una variació brusca.

2. Resultats i Discussió

En aquest article es presenta una nova forma d'atacar el problema, analitzant el senyal del corrent elèctric en el temps. La variable que es mesura és àrea de la corba, mitjançant quadratura de gauss, i comprovar la seva desviació respecte del valor normal. Aquest plantejament permet una tècnica senzilla, sense necessitat d'establir algoritmes més complexos com els que es

s'utilitzen en [1].

La grandària de la mostra és cinc, i la longitud de la finestra temporal desplaçable en el temps pot variar en funció de la precisió que es requereixi.

3. Conclusions

La metodologia presentada, es caracteritza per la senzillesa i pel ràpid aprenentatge de la xarxa neuronal. D'aquesta manera, es permet una ràpida supervisió del sistema, possibilitant així actuar abans que es produeixi la decisió.
Imagen

4. Referències

[1] A. Reñones Domínguez, JM Bernárdez Pérez, R. Arnanz Gómez, "Supervisió i diagnòstic de desgast en eines multifil", Congrés d'automàtica 2000.

[2] JJ Melendez, J. Colomer, J. De la Rosa, J. Aguilar-Martín, J. Vehicular, "Embedding objects into Matlab / Simulink for process supervision", Proceedings of IEEE lacions. Symposium on Computer Aided Control Systems Design. Dearborn Mich. USA setembre 1996

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis