Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sistema de Ayuda a la Decisión (DSS) para la conformación de piezas troqueladas. Planteamiento bajo enfoque CAPP (Computer Aided Process Planning)
Control i Planificació

Sistema d'Ajuda a la Decisió (DSS) per a la conformació de peces encunyades. Plantejament sota enfocament Capp (Computer Aided Process Planning)

R. de Castro, ML García-Romeu, G. Giménez
Universitat de Girona - Escola Politècnica Superior

Av Lluís Santaló s / n - 17071 GIRONA

Tel 972418286, e-mail: rudi.castro @ udg, és01/12/2002

1. Introducció

Els sistemes d'ajuda a la Decisió són sistemes informàtics que assisteixen en la tasca de prendre decisions en entorns on el volum d'informació és considerable. L'efecte que tenen sobre els processos és difícil de quantificar.

Ha estat conseqüència de l'increment tecnològic present en la nostra societat, que ha sorgit la necessitat de controlar la informació parar prendre decisions millors i més ràpidament. Per poder agilitar i sistematitzar les decisions a prendre es fa necessari dotar d'una estructura a les preguntes que s'han de decidir.

Per planificació de processos s'entén l'acte de preparar instruccions d'operacions detallades per a convertir un disseny d'enginyeria en una peça final. L'aparició dels sistemes Capp (Computer Aided Process Planning) data de principis dels anys 80 i parteixen amb l'objectiu d'omplir el buit entre els sistemes CAD i els sistemes CAM.

L'objectiu d'aquest treball és crear un sistema d'ajuda a la decisió baix en enfocament Capp que consideri les variables tecnològiques (caracterització de les peces i paràmetres dels recursos) per a determinar les rutes òptimes en el procés d'encunyar.

2. Experimental

El treball experimental s'ha centrat en el procés d'encunyació estudiant les tasques, les peces i els recursos en un sol tipus d'operació.

L'estudi s'ha estructurat i portat a terme en tres parts: a) especificacions de les peces a encunyar, b) anàlisi i estudi de les operacions d'encunyat ic) caracterització dels recursos que executaran les operacions

Amb l'anàlisi de les peces a encunyar s'ha pogut abordar el concepte de feature aplicat a un procés d'encunyació simple per caracteritzar cada un dels treballs a realitzar. En l'estudi de les operacions i la seva catalogació ha estat possible estimar els temps necessaris de fabricació. Finalment, mitjançant la caracterització dels recursos és factible avaluar els diferents possibles processos que es puguin executar per encunyar una peça.

3. Resultats i Discussió

Els resultats que s'han trobat corresponen a la determinació del procés de fabricació per a una peça d'encunyat simple. Aquesta determinació fa referència a la concreció de la màquina a fer servir, entre els recursos disponibles en el sistema productiu i l'utillatge necessari per dur a terme el procés. Com a resultat objectiu a optimitzar es considerarà el temps, i el cost necessari per dur a terme el procés.

4. Conclusions

La filosofia que s'ha perseguit és la mateixa de l'enfocament Capp, limitant les possibles rutes de fabricació als paràmetres tecnològics marcats per la matèria primera utilitzada i els recursos utilitzats en aquest entorn.

L'establiment d'un marc de decisió clar ha augmentat el temps de determinació de les alternatives de producció i dels utillatges a utilitzar per a cada recurs. Al seu torn s'ha sistematitzat el sistema de Decisió per la qual cosa es permet incloure l'experimentació del planificador de processos dins de l'entorn d'un sistema d'informació.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis