Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a En marcha cuatro nuevas normas para las ciudades inteligentes

En marxa quatre noves normes per a les ciutats intel·ligents

12/12/2013

12 de desembre de 2013

El Comitè Tècnic de Normalització sobre Ciutats Intel·ligents (AEN/CTN 178), creat en el si de Aenor (Associació Espanyola de Normalització i Certificació), amb el suport de la Setsi (Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació), ha aprovat l'inici de quatre futures normes espanyoles (UNEIX) que impulsaran les ciutats intel·ligents. Així s'ha acordat en la quarta reunió plenària del Comitè Tècnic de Normalització, que ha tingut lloc a la seu de la Setsi. Aquestes normes estaran a l'abast de tots.

En concret, aquestes futures normes establiran la definició, requisits i indicadors que permetran distingir a una ciutat intel·ligent; fomentaran l'ús de dades obertes (open data), és a dir, la reutilització de documents i recursos d'informació elaborats o custodiats pel sector públic; establiran els requisits mínims que garantiran que un cotxe elèctric es pugui recarregar en qualsevol punt en considerar interoperable una infraestructura de recarrega; i permetran millorar l'eficiència energètica de l'enllumenat públic a partir d'una anàlisi de les diferents zones de la ciutat.

Cap a ciutats cada vegada més 'intel·ligents'
Cap a ciutats cada vegada més 'intel·ligents'.
Amb l'engegada d'aquestes noves normes, ja es treballa en una desena de documents normatius que impulsaran el desplegament a Espanya de les ciutats intel·ligents. El desenvolupament d'aquests documents seguirà els procediments habituals de l'activitat de Normalització i, la consecució del resultat final serà producte del consens dels implicats.

A més, es treballa des del passat mes de juliol en altres sis projectes de norma sobre infraestructures i planejament urbanístic que ajudaran a fixar els fonaments d'una ciutat intel·ligent, aportant mètriques que ajudin a la seva avaluació i millora contínua.

Dits documents normatius proporcionaran unes indicacions clares per gestionar la intel·ligència de les xarxes de serveis públics, les xarxes municipals multiservicio i els sistemes integrals. De la mateixa manera, les normes establiran la relació de les instal·lacions TIC dels edificis amb les infraestructures municipals.

Finalment, una ciutat no pot ser intel·ligent si s'aixeca a esquena de les necessitats dels seus ciutadans. Per aquest motiu, i per la seva relació amb el planejament urbanístic, l'accessibilitat és el nucli d'un d'aquests projectes de norma.

En paral·lel, durant el mes d'octubre va tenir lloc la reunió de constitució del subcomité de Destinacions Turístiques Intel·ligents, impulsat per Seggitur (Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques), que té com a objectiu elaborar la primera norma mundial de destinacions turístiques intel·ligents.

En el Comitè Tècnic de Normalització de Ciutats Intel·ligents participen més de 700 experts de totes les parts interessades, sent un exemple de la col·laboració públic privada. Aquest comitè està format per cinc subcomités, que treballen en normes sobre infraestructures; semàntica i indicadors; govern i mobilitat; energia i medi ambient, i destinacions turístiques.

Les normes tècniques contenen les bones pràctiques i el consens del mercat respecte a la millor forma d'abordar processos importants per a les organitzacions i per a la societat en general. Les normes s'elaboren amb la participació de les parts implicades en cada cas.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis