Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Marca N de Aenor para materiales cerámicos de arcilla cocida, distintivo de calidad del CTE

La Marca N d'Aenor per a materials ceràmics d'argila cuita, distintiu de qualitat del CTE

27/03/2013

27 de març de 2013

El 20 de febrer, la Direcció general d'Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment ha acordat concedir el reconeixement i inscripció en el Registre General de Distintius de Qualitat la Marca N d'Aenor per a materials ceràmics d'argila cuita utilitzats en la construcció.

A l'abril de l'any 2012 la llavors Direcció general d'Arquitectura i Política d'Habitatge del Ministeri de Foment va incloure a la Marca N d'Aenor en el Registre General de Distintius de Qualitat del CTE, per 13 famílies de productes de construcció, entre les quals no es trobaven els materials ceràmics, segons els nous requisits de Foment, que estableixen que els productes han de comptar amb esquemes de certificació acreditats per l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC).

Ara, la Direcció general d'Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment ha acordat ampliar el reconeixement anterior i inscriure en el Registre General de Distintius de Qualitat la Marca N d'Aenor per als següents materials ceràmics d'argila cuita utilitzats en la construcció:

- Marca N Aenor per a peces d'argila cuita HD categoria I per a fàbriques vistes –maons cara vista- (conforme a la norma UNE-EN 771-1:2011)

- Marca N Aenor per a peces d'argila cuita per a fàbriques a revestir –maons i blocs no vists- (segons la norma UNE-EN 771-1:2011)

- Marca N Aenor per a taulers ceràmics d'argila cuita per a cobertes (UNEIX 67041:1988)

- Marca N Aenor per a teules i peces auxiliars d'argila cuita (conforme a UNE-EN 1304:2006)

Amb la inscripció de la Marca N per a materials ceràmics en el Registre General del CTE, el Ministeri de Foment reconeix als certificats d'Aenor com una eina demostrativa del compliment de les exigències bàsiques del Codi. La Marca N per a materials ceràmics és l'únic distintiu de qualitat reconegut pel CTE per a aquests productes.

Actualment, Aenor ha certificat sota la Marca N de materials ceràmics la producció de 24 fabricants de maons cara vista; 41 fabricants de peces per a fàbriques a revestir; 6 de tauler ceràmics per a cobertes i 17 centres de producció de teula ceràmica.

La Marca N identifica als productes certificats per Aenor i acredita que els mateixos compleixen amb els requisits de qualitat i seguretat recollits en les normes tècniques, tenint la certesa que el producte és apte per a la funció per la qual ha estat dissenyat.

Aquest reconeixement suposa que sigui possible realitzar el control de recepció dels productes ceràmics subministrats en obra mitjançant distintius de qualitat. D'aquesta manera, es facilita l'accés dels productes ceràmics a les obres sense necessitat de controls addicionals.

D'igual forma, els productes ceràmics amb certificat Aenor adquireixen el màxim nivell de confiança dins de les categories de control d'execució de la unitat d'obra que s'estableixen en els diferents documents bàsics del CTE, la qual cosa pot significar una disminució de costos d'execució de l'edifici.

El Codi Tècnic de l'Edificació (CTE) regula les exigències bàsiques de qualitat que han de tenir els edificis per així complir els requisits de seguretat i habitabilitat segons el previst en la Llei d'Ordenació de l'Edificació.

El CTE preveu que les marques, segells, certificacions de conformitat o altres distintius de qualitat voluntàries que facilitin el compliment de les exigències bàsiques del CTE, podran ser reconeguts per les Administracions Públiques competents, d'acord amb el seu article 5.2.3 de la Part I del CTE.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación
Hispalyt - Asociación Española de Fabricantes de Ladrillos y Tejas de Arcilla Cocida

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis