Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aenormás facilita el acceso a 1.000 normas en el sector agroalimentario

Aenormás facilita l'accés a 1.000 normes en el sector agroalimentari

08/02/2013

8 de febrer de 2013

Aenormás, la nova aplicació online engegada per Aenor (Associació Espanyola de Normalització i Certificació) facilitarà l'accés a les organitzacions del sector agroalimentari a un catàleg d'1.045 normes tècniques, actualment en vigor, relacionades amb aquest sector. Les normes contenen el consens del mercat respecte a la millor forma d'abordar processos importants per a les organitzacions, en els quals es juguen la seva competitivitat. Són resultat de l'aportació de primers experts en cada matèria. Les normes tenen beneficis econòmics: suposen el 1% del PIB d'Espanya i Alemanya. Aenor és l'entitat legalment responsable del desenvolupament de les normes tècniques a Espanya.

Aenormás permet a les empreses i entitats del sector agroalimentari trobar les normes que els ajuden a garantir la qualitat, seguretat i higiene en tota la cadena alimentària, des de la producció, elaboració, manipulació i envasament, fins a la seva arribada al consumidor final a través dels canals de distribució o serveis de restauració i catering. Les normes contribueixen a generar confiança en tota la cadena.

Existeixen nombroses normes que ajuden a incrementar la competitivitat, qualitat i seguretat alimentària; per exemple, la Norma UNE-EN ISO 22000:2005 Sistemes de gestió de la innocuïtat dels aliments. Requisits per a qualsevol organització en la cadena alimentària. Aquesta és una de les normes que més interès ha despertat pel sector agroalimentari, en incorporar els principis d'Anàlisis de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) i les etapes d'aplicació desenvolupades pel Codex Alimentarius.

Imagen
Un altre exemple destacat són les normes de Fruites i Hortalisses que, basades en la Família UNEIX 155000, estableixen els requisits quant a seguretat alimentària (higiene, neteja o el compliment del Límit Màxim de Residus); de respecte al medi ambient, així com els aspectes socials del personal implicat i estan homologades amb els protocols de compra de les grans superfícies a Europa. Altres camps en els quals les normes recolzen la seva competitivitat són els de pesca extractiva, l'aqüicultura o els olis.

D'altra banda, hi ha normes que fixen els mètodes d'anàlisis i assaig. Entre aquestes, es troben les de determinació d'al·lergògens alimentosos, contaminants processals, biotixinas, organismes modificats genèticament, aliments irradiats o contaminació microbiana. Per exemple, la nova Norma UNEIX-ISO 17604:2013 ‘Microbiologia dels aliments per a consum humà i animal. Presa de mostres de canals per a anàlisi microbiològica’, que ve recollida en el Reglament 2073/2005.

A més, el catàleg de normes UNEIX també conté normes del sector restauració com a part final de la cadena alimentària. D'aquesta manera, les 10 normes editades fins al moment en aquesta activitat aborden temes relatius a les cuines, transport, prestació del servei en sala o aplicació dels principis APPCC.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis