Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fomento renueva el reconocimiento a la Marca N de Aenor para hormigón

Foment renova el reconeixement a la Marca N d'Aenor per a formigó

06/02/2013

6 de febrer de 2013

El Ministeri de Foment, amb data 19 de desembre de 2012, ha renovat, per un període de validesa de dos anys, el reconeixement oficial de la Marca N de Aenor para formigó com a Distintiu Oficialment Reconegut (DOR), segons el que es disposa en l'article 81º de la Instrucció de Formigó Estructural EHE-08.

La Marca Aenor, de caràcter voluntari, acredita que els productes que l'ostenten tenen uns nivells de qualitat superiors als mínims obligatoris, en complir amb els requisits addicionals del Ministeri de Foment. Aquest nou reconeixement confirma l'aposta que des del Ministeri de Foment es fa per la continuïtat dels DOR, una vegada coneguda la sentència del Tribunal Suprem, publicada en el BOE l'1 de novembre de 2012 i que anul·lava els paràgrafs 7º i 8º de l'article 81º i l'annex 19 de l'EHE-08.

Entre els requisits addicionals que estableix Foment per reconèixer les marques com DOR es troben, entre uns altres, que el fabricant, en el seu autocontrol, realitzi almenys una presa al dia (assaig de resistència) per a cada producte certificat; que un laboratori independent acreditat dugui a terme dues preses mensuals de cada producte o que l'entitat de certificació compti amb la deguda acreditació per part d'ENAC (Entitat Nacional d'Acreditació).

Com a conseqüència d'aquest reconeixement, es mantenen els avantatges que l'EHE-08 permet aplicar en els projectes i en les obres en el cas de la utilització de formigons amb Marca Aenor i que, bàsicament, consisteixen en la reducció dels assajos requerits en el control de recepció d'obra. En aquest sentit, la Marca N permet:

- Multiplicar per cinc la grandària dels lots de control.

- Reduir el nombre de pastades a controlar per lot.

- Tenir criteris més avantatjosos per a l'acceptació de la resistència.

- Minorar el coeficient de seguretat en els càlculs: estalvi estructural.

Actualment, Aenor ha certificat sota la Marca N la producció de formigó de 65 fabricants espanyols, sent el distintiu més emprat pels fabricants de formigó a Espanya i el més valorat pel sector.

En conjunt, més de 53.000 productes de la construcció procedents de gairebé 2.400 fàbriques estan certificats amb la Marca N d'Aenor: des de ciments fins a formigons, passant per tubs de plàstics, materials ceràmics, vidre aïllant, acers, productes contra incendis, guixos o de seguretat vial, entre uns altres.

De la mateixa manera, la Marca N d'Aenor té altres reconeixements de l'Administració Pública. Per exemple, la Marca per a ciments és un distintiu de qualitat oficialment reconegut pel Ministeri de Foment a l'efecte del que es disposa en la Instrucció per a la Recepció de Ciments (RC-08), que eximeix de realitzar els assajos d'identificació i control (assajos de recepció) als ciments que estiguin certificats. D'altra banda, el Ministeri de Foment ha reconegut la Marca N d'Aenor entre els distintius de Qualitat del Codi Tècnic de l'Edificació (CTE), incloent nombrosos productes.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación
Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis