Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ricardo López Perona, nuevo presidente del Comité de Certificación de Cementos de Aenor

Ricardo López Perona, nou president del Comitè de Certificació de Ciments d'Aenor

16/01/2013

16 de gener de 2013

Ricardo López Perona ha estat nomenat president del Comitè Tècnic de Certificació de Aenor de Ciments (AEN/CTC-015), en substitució de Rafael Fernández Sánchez, qui ha decidit donar el relleu després de 25 anys al capdavant del Comitè, coincidint amb la seva recent jubilació. Aquest Comitè és l'òrgan tècnic responsable de gestionar el certificat Marca N de qualitat d'Aenor per al ciment.

El relleu es va produir en l'última reunió del Comitè de l'any 2012, en un acte que va comptar amb la presència d'Aniceto Zaragoza, vicepresident d'Aenor i director general d'Oficimen (Agrupació de Fabricants de Ciment d'Espanya). Seguint els reglaments d'Aenor van tenir lloc les eleccions, en les quals va resultar triat com a nou president del Comitè de Certificació de Ciments Ricardo López Perona, el representant d'Oficemen.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: Raquel Rodríguez, directora tècnica de Certificació d'Aenor; Ricardo López, nou president de l'AEN/CTC-O15; Rafael Fernández, expresident de l'AEN/CTC-015; i Aniceto Zaragoza, vicepresident d'Aenor i director general d'Oficemen.
Actualment, Aenor té vigents 486 certificats per a aquest producte (entri Marca N i Marcat CE) que recolzen el ciment produït en més de 60 fàbriques. La Marca N, voluntària, és el segell més emprat pels fabricants de ciment a Espanya i el més valorat pel sector. A més, Aenor realitza la certificació reglamentària amb el marcat CE, com a Organisme Notificat per realitzar tasques d'avaluació de la conformitat en aplicació de la Directiva 89/106/CEE de Productes de Construcció.

La Marca N per a productes de la construcció està dirigida a la major part dels materials comunament emprats en el sector, tant en edificació com en obra civil: ciments, formigó, tubs de plàstics, materials ceràmics, vidre aïllant, acers, materials aïllants, productes i sistemes contra incendis, guixos o equipament de seguretat vial, entre uns altres. Així, avui, més de 53.000 productes de la construcció procedents de gairebé 2.400 fàbriques estan certificats baix la Marca N d'Aenor.

De la mateixa manera, la Marca N Aenor té el reconeixement de l'Administració Pública. Per exemple, la Marca per a ciments és un distintiu de qualitat oficialment reconegut pel Ministeri de Foment a l'efecte del que es disposa en la Instrucció per a la Recepció de Ciments (RC-08), que eximeix de realitzar els assajos d'identificació i control (assajos de recepció) als ciments que estiguin certificats. D'altra banda, el Ministeri de Foment ha reconegut la Marca N Aenor entre els distintius de Qualitat del Codi Tècnic de l'Edificació (CTE), incloent nombrosos productes.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    08/10/2024

  • Newsletter Seguridad

    01/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis